Tepale se jetrve, preko leđa svekrve



Ko ne plaća pretplatu: Milošević, Ko huška novinara: Stajković, Ko kome veruje: Tončev

„Vodi računa gde se noću krećeš, postoji opasnost da te neko presretne i prebije” – navodno je Stajković poručio Buci Miloševiću



Ko kome veruje: Tončev



– Pa kako si, Buco – priseća se novinar RTV Surdulica Dragan Milošević svog nedavnog susreta sa narodnim poslanikom DS iz Surdulice, Slavoljubom Stajkovićem – da li ti neko preti?

– Ako neko poštuje novinarski hleb sa devet kora – odgovara Stajković na ove optužbe – onda sam to ja, shodno političkoj opciji čiji sam eksponent. Žao mi je Buce Miloševića, i opraštam mu ovo što radi, jer je on samo još jedna kolateralna šteta predsednika Opštine Surdulica, Novice Tončeva, ali to još ne shvata.

– Čovek kao Stajković – kaže Novica Tončev – koji izgubi politički uticaj i moć, kome niko više ne veruje, sada pokušava da sve ostvari pretnjama i silom; i sada našao novinara!

Sukob Tončeva  (SPS) i Stajkovića (DS), nekadašnjih koalicionih partnera u surduličkoj vlasti, nastavlja se na “pomoćnom terenu”, a preko čijih bi drugih leđa, nego novinarskih. I tako se Dragan Buca Milošević našao između dva  suprotstavljena principa, pa se u celu priču umešao i esnaf, Udruženje novinara Srbije (UNS), i policija, tako da je surdulički slučaj dobio, takoreći, državne dimenzije.

PRESRETNE I PREBIJEKo huška novinara: Stajković

– Sredinom aprila – kaže Milošević – na RTV Surdulica imao sam intervju sa Dejanom Petkovićem, direktorom ovog medija. To je sada jedini medij u Surdulici, i upravo je to bila tema razgovora, značaj informisanja za našu sredinu. Između ostalog, pomenuto je i to, kako je inicijativa za skidanje kablova (RTV Surdulica je, inače, kablovska televizija, u vlasništvu predsednika Opštine Surdulica, Novice Tončeva), odnosno za zatvaranje televizije, potekla upravo od narodnog poslanika DS Slavoljuba Stajkovića.

Ko ne plaća pretplatu: Milošević– Ne znam – kaže Stajković – da li me je bilo više smešno ili žalosno, kad me policija pozvala na razgovor povodom izmišljotina Dragana Miloševića, kao da ja nemam druga posla nego da se njime bavim. Ali, nije on tu u pitanju; pa nisam ja to otkrio, nego cela Surdulica zna da taj medij radi bez dozvole. I pošto oni znaju da ja to znam, sad se priređuje igra – “drž’te lopova”.

Milošević, pak, iznosi svoje argumente, u smislu ko taj medij gleda, i ko ga (ne)  plaća.

– Drugi deo razgovora sa Petkovićem – kaže Milošević – odnosio se na obaveze koje korisnici RTV Surdulica imaju prema toj kući, i da li ih izmiruju. Moje direktno pitanje je bilo da li je Slavoljub Stajković korisnik i da li redovno izmiruje svoje obaveze.

E sad, zašto baš on, pored tolikih Surduličana, korisnika RTV?

– Pa ipak – kaže Milošević – Stajković je narodni poslanik, i trebalo bi da njegov primer slede i građani.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar