Najbolji korektor

Eko Taxi Vranje

Na meti velikih timova: Pozdnjakov

Drago mi je što u kontinuitetu igram dobro, a za to su zaslužne moje saigračice i trener Ristić 

Na meti velikih timova: PozdnjakovNevena Pozdnjakov (15), odbojkašica ŽOK Vranje trenutno je jedna je od najboljih izdanaka odbojkaške škole koju s velikim uspehom vodi trener Zoran Ristić. Igra na poziciji korektora i u konkurenciji kadetkinja jedna je od najboljih u Srbiji.

– Nedavno sam na polufinalnom turniru za kadetkinje u Vranju proglašena za najboljeg korektora iako su u konkureniciji bile odbojkašice Crvene Zvezde iz Beograda, Trstenika i Bora. Drago mi je što u kontinuitetu igram dobro, a za to su zaslužne moje saigračice i trener Ristić – kaže Nevena.

Od malih nogu je zavolela odbojku zahvaljujući starijem bratu Marku koji je do prošle sezone bio jedan od najboljih odbojkaša OK Vranje.

– Prošla sam školu odbojke u klubu i kao pionirka zablistala. Na polufinalnom turniru Srbije za pionirke u Kragujevcu, 2008. godine bila sam najbolji korektor, a 2009. na turniru u Trsteniku najbolja igračica, takođe, u konkurenciji pionirki – navodi Nevena.

Iako još nema 16 godina, standardna je u seniorskom timu ŽOK Vranje koji je izborio mesto u sredini tabele Druge lige „Istok“. 

PROFIL

Rođena: 10. 6. 1995.
Klub: ŽOK Vranje
Mesto u timu: korektor
Visina/težina: 181/61

– Za mene i sve moje saigračice iz mlađih selekcija, igranje u Drugoj ligi za seniorski tim predstavlja sticanje dragocenog iskustva i podizanja kvaliteta igre na viši nivo. Kroz utakmice stiglo se ovog proleća i do rezultata što pokazuje da imamo veliki potencijal i da u narednim  godinama možemo biti u samom vrhu tabele. Ako se stvore uslovi možemo da se plasiramo i u viši rang – ističe Nevena.

Ona kaže da zahvaljujući agilnom rukovodstvu kluba imaju adekvatne uslove za trening i odigravanje utakmica.

Želim da istaknem da moji uspesi ne bi bili bez uspešne kolektivne igre mojih saigračica iz kadetske ekipe. To su: Marković, Nedeljković, Milica Trajković, Stefana Trajković, Tamara Mihalović, Emilija Mihajlović, Mikić, Pejković, Djorđević, Rangelov i Janjić.

Za mladog korektora, Nevenu Pozdnjakov, zainteresovano je nekoliko renomiranbih klubova iz Srbije.

– Imam ponude, videćemo. Moram da odlučim šta je trenutno najbolje za mene. Odlična sam učenica drugog razreda Gimnazije i za sada želim da uskladim obaveze u školi i odbojci – kaže Nevena.

 

ODBOJKA: DRUGA LIGA „ISTOK“

Pobeda u petom setu

ŽOK VRANjE – ŽOK BOR 3:2

Po setovima: 23:25, 25:19, 26:24, 22:25, 15:13.
Vranje: S. Trajković, M. Trajković,  Pozdnjakov, Mihajlović, Mikić, Pejković, Djorđević, Rangelov, Janjić.
Bor: Obradović, Simonović, Badžić, Bošković, Hubert, T. Femić, Antić, Veljković, Žikić, Rankić, M. Femić, Jovanović.
U poslednjem kolu ekipa Vranja gostuje ekipi Župa u Aleksandrovcu.
Tabela: Student 47, As 34, Jagodina 33, Leskovac 32, Bor 27, Vranje 21, Kraguj 19, Majdanpek 16, Župa 12, Milenijum 0.

 

ODBOJKA: PIONIRSKO PRVENSTVO SRBIJE

Ubedljivo

ŽOK VRANjE – ŽOK VLASINA 3:0

Po setovima: 25:14, 25:10, 25:12.

Vranje: Stojanović, Veličković, Mihajlović, Marković, Mišić, Janjić, Petrović, Tomić, Trajković.

Vlasina:  Milošević, Rađelović, Stojkov, Zlatanović, Djokić, Stojanović, Ranđelović, Garčić, Spasić, Todorović, Stojanović.

ŽOK VRANjE – ŽOK LESKOVAC 3:2

Po setovima: 26:24, 17:25, 23:25, 25:23, 15:13.  • Ostavi komentar