Proces odložen, SBPOK saslušava



Suđenje Goranu Tasiću Gokčetu (39) i njegovom pašenogu Nenadu Kostadinoviću (36) za krivično delo „iznuda“ koje je trebalo da se počne prošle nedelje, odloženo je za 18. april. Sudija Višeg suda, Tanja Mihajlović, odluku o odlaganju donela je na zahtev branilaca optuženih službenika-blagajnika Filijale Komercijalne banke u Vranju, Miodraga Veljkovića i Jovice Tasića, koji su se, posle proširenja istrage i optužnice, na optuženičkoj klupi našli uz Tasića i Kostadinovića. Uz njih je još dvoje optuženih – Stojan Zlonoga, vlasnik firme „Strada Mestieri“, i Senka Glišić, službenica Komercijalne banke iz Beograda.

Advokati bankara Veljkovića i Tasića zatražili su na početku glavnog pretresa da njihovi klijenti napuste suđenje jer u isto vreme imaju zakazano saslušanje u zgradi Policijske uprave. Sudiji je predočeno da Veljković i Tasić neizostavno moraju da se pojave na tom saslušanju jer su po njihove izjave iz Beograda došli inspektori Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) po nalogu specijalnog tužioca za organizovani kriminal. Kako glavni pretres nije mogao da se drži u odsustvu dvojice optuženih, suđenje je odloženo za 18. april u 9.30 časova.



Goran Tasić i Nenad Kostadinović optuženi su za krivično delo „iznuda“. Više tužilaštvo tereti ih da su od narodnog poslanika Nove Srbije Radoslava Mojsilovića iznuđivali novac, tj. primoravali ga pretnjama silom i fizičkom likvidacijom da kod više firmi i fizičkih lica pozajmljuje novac za Tasića. Optužnica je kasnije proširena na još četvoro lica. Osim Tasića i Kostadinovića ostali se terete za zloupotrebu službenog položaja.

UKRADENI RAČUNARI IZ ŠKOLE U BANjI



Iz OŠ „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji, u noći između 8. i 9. aprila (subota na nedelju), nepoznata lica odnela su nekoliko računara i drugu kompjutersku opremu, saznajemo u ovoj školi. Direktor ove obrazovne ustanove, Dragan Stamenković, podneo je Policijskoj upravi krivičnu prijavu protiv NN lica zbog krivičnog dela krađe. Nepoznati provalnici su nasilno ušli u školu, obijajući potom vrata medijateke i kabineta za informatiku. Iz medijateke su ukradena dva računara, dva monitora i kartica za video nadzor, a iz informatičkog kabineta 21 monitor, jedan pi-si računar, tastatura i miš. U ovoj prostoriji uništene su dve kamere za video nadzor. Ukupna procenjena šteta je blizu pola miliona dinara.

OSUMNjIČEN ZA NASILjE U PORODICI

Nenad M. (39) uhapšen je i priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici, saopštava Policijska uprava Vranje. Policija ga sumnjiči da je 25. marta ove godine fizički zlostavljao nevenčanu suprugu. Policijske sumnje bile su dovoljne da mu istražni sudija Osnovnog suda odredi pritvor do trideset dana.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar