Nemačke diplome za Šumahera



Munjevita akcija na OMV pumpi

Policija sumnjiči svog pripadnika Dragana Dodića da je Vebiju Bajramiju hteo da iz suprugine Agencije izda lažnu diplomu o položenom kursu nemačkog jezika za 300 evra – Na diplomi je bio potpis Dodićeve supruge Nataše, kao i štambilj i pečat njene Agencije za strane jezike – Njih dvoje, kao i dvojica Albanaca iz Bujanovca, negirali krivicu pred istražnim sudijom



 



Munjevita akcija na OMV pumpiBrzinom munje Vranjem se krajem prošle sedmice pronela vest o hapšenju Dragana (42) i Nataše Dodić (39), policijskog inspektora i njegove supruge. Dodić je Vranjanac koji je u poslednje vreme bio na službi u bujanovačkoj policiji, a Nataša profesorka engleskog i nemačkog jezika i vlasnica privatne Agencije za strane jezike “Step by step“. Pažnju lokalne javnosti koja je odmah počela da prepričava razne neproverene verzije i detalje spektakularnog hapšenja na OMV pumpi (u neposrednoj blizini gradske autobuske stanice) više je privukla činjenica da je uhapšen čovek kome je posao da štiti zakon, što se inače ovde retko dešava, odnosno žena koja treba da edukuje mlade i bude primer ponašanja u vlastitom okruženju, a manje težina dela koja, po svemu sudeći, ipak nije nimalo naivna.

POZNANSTVO IZ BERBERNICE

Šturim saopštenjem oglasila se Policijska uprava Vranje saopštavajući da su pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, na čijim je „merama“ pomenuti inspektor očito bio neko duže vreme, uhapsili Dodića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo „trgovina uticajem“ (spada u krivično delo korupcije, uvedeno u Krivični zakonik izmenama i dopunama iz pretprošle godine; zaprećena kazna od šest meseci do deset godina). Njegovu suprugu policija sumnjiči za krivična dela „primanje mita“ ( prema KZ zaprećena kazna od dve do dvanaest godina) i „falsifikovanje službene isprave“ (od tri meseca do pet godina).

UHAPŠENI NEGIRAJU KRIVICU

Izvor „Vranjskih“ blizak istrazi kaže da je Nataša Dodić u istrazi izjavila da se ne oseća krivom, kao i da Ljatifvića i Bajramija nikada ranije nije videla. Ona je potvrdila da ovaj drugi nikada nije pohađao kurs nemaćkog u njenoj agenciji. Sporno uverenje br. 763, napisano još 3. novembra 2010. godine potpisala je sama. Pred istražnim sudijom je izjavila da ne zna ko je popunio blanko obrazac, jedan od nekoliko unapred potpisanih i pečatiranih, te da suprug Dragan nije ništa sa njom o tome razgovarao. Negirala je i da su broj i datum u štambilju uverenja ispisani njenom rukom.

Policija je još obavestila medije da su u sklopu iste akcije na pomenutoj benzinskoj pumpi lisice stavljene na ruke Dilbera Ljatifovića (28) iz sela Letovica u bujanovačkoj opštini, zbog sumnje da je počinio krivično delo „trgovina uticajem“ u podstrekivanju, i Vebija Bajramija (24) iz Bujanovca pod sumnjom na „davanje mita“ (zaprećena kazna po KZ od šest meseci o pet godina zatvora).

U ovoj fazi pretkrivičnog postupka praktično je nemoguće bilo šta više saznati iz zvaničnih izvora jer je istraga tek počela. Dobro obavešteni izvor našeg lista blizak istrazi koji je želeo da ostane anoniman kaže da se cela priča oko ovog hapšenja svodi na to da je inspektor Dodić pod sumnjom da je 30. marta ove godine (prošle srede) na OMV pumpi u Vranju od Bajramija primio kao mito 120 evra kako bi posredovao kod supruge Nataše da u svojstvu direktora agencije za strane jezike “Step by step“ ovome izda uverenje o završenom kursu nemačkog jezika, iako Bajrami ovaj taj kurs nije pohađao, niti je položio završni ispit. Dodić je, navodno, diplomu i obezbedio nakon što je dobio novac. Ljatifović je, pak, navodno spojio Dodića i Bajramija.

PROFIL

Inspektor Dragan Dodić rođen je 1969. godine u Vranju. Završio je Višu školu unutrašnjih poslova u Zemunu i potom Fakultet za uslužni biznis (FABUS) sa zvanjem diplomirani ekonomista. U policiji radi više od dvadeset godina kao inspektor u Sektoru opšteg kriminala angažovan na teškim krađama. Na istim poslovima radio je i u poslednje vreme u Policijskoj stanici Bujanovac, gde je premešten nalogom starešina iz javnosti nepoznatog razloga.
Nataša Dodić rođena je 1972. godine u Vranju. Završila je Fakultet za engleski jezik i književnost. Po zanimanju je profesor engleskog jezika. Vlasnica je privatne Agencije za strane jezike “Step by step“.
Dodići dosad nisu osuđivani. Imaju dvoje maloletne dece.  

„Vranjske“ iz pouzdanih izvora saznaju da je cela priča zapravo počela četiri, pet dana pre hapšenja kada je Bajrami slučajno upoznao Ljatifovića, inače u Bujanovcu poznatog pod nadimkom „Šumaher“, kod jednog bujanovačkog berberina. Kod brice Bajrami inicira priču o tome kako mu je potrebna diploma kursa nemačkog jezika. Veren je devojkom iz Nemačke, veli. Diploma mu je potreba da bi mogao da se oženi verenicom u Nemačkoj. Njegov novi poznanik obećava mu pomoć.

„Šumaher“ od ranije zna da u Vranju postoji agencija za strane jezike. Obećava Bajramiju da će se raspitati i javiti mu može li do diplome. Javlja mu se telefonom nakon nekoliko dana i saopštava da je uredio da se u Vranju vide sa čovekom koji može da im završi posao. Taj čovek je Dragan Dodić.

Dodić od ranije poznaje Ljatifovića. Navodno je i službeno, kao policijski inspektor, imao nekakve kontakte sa njim.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar