Pobeda iz inata



, , Žustro i borbeno: RK Vranje

Rukometaši Vranja, nakon velike borbe i izgaranja na terenu, pobedili u derbiju začelja ekipu Dinama iz Pančeva rezultatom – 30:27



 



Žustro i borbeno: RK Vranje

LOŠI ODNOSI SA
STOJČIĆEM I ANTIĆEM

Naš sagovornik, blizak upravi kluba, kaže da su izuzetno loši odnosi između uprave kluba i gradskih čelnika – gradonačelnika Miroljuba Stojčića i predsednika Sportskog saveza, Zorana Antića.
– Nezadovoljstvo je veliko jer se RK Vranje novac uplaćuje na kašičicu, dok se FK Dinamo prebacuju sredstva redovo iako klub nema nikakvih rezultata. Kako objasniti rukometašima da oni nemaju plate dok ih igrači Dinama dobijaju redovno, odlaze u karantin pre utakmice i sve im se udovoljava. Ne samo plate, osmorica su dovedeni i svima je plaćeno po dogovoru iz ugovora. Zato se u klubu mnogi pitaju: dokle će RK Vranje i drugi klubovi da budu zapostavljeni zbog Dinama – navodi sagovornik.

RK VRANjE – RK DINAMO 30:27 (15:14)

Sportska hala, Gledalaca: 1000, Sudije: Dušan Stojković (Niš) 4, Nenad Nikolić (Leskovac) 4, Sedmerci: Vranje: 2 (1), Dinamo 6 (5), Isključenja: Vranje, 22 minuta; Dinamo, 16 minuta.

Vranje: Stojković, 13 odbrana, Stamenković 1, Ilić, Pavlović, Djorđević 3, Gavrilović 2, Cvetković 3, Vujović 5, Kalić 2, Tasić 3, Arsić, Jolović 6, Stanković, Miljković 5 (1).

Dinamo: Padežanin, Bošković, Grandov 1, Kompanov 2, Novaković, Petrović, Lazić 8, M. Petrović, Tutić 3, Pejčinović, tri odbrane,  Marijanov, Milosavljević 8 (5), Djalić 5, Djuguz, 15 odbrane.   

Igrač utakmice: Boško Jolović (Vranje).

Utakmica je počela sa pola sata zakašnjenja, prema nezvaničnim saznanjima zbog odbijanja rukometaša Vranja da igraju jer do petka nisu isplaćena zaostala dugovanja.

DUŠAN STEVANOVIĆ, TRENER VRANjA

ZASLUŽENO

Dušan Stevanović Grobar bio je vidno zadovoljan igrom svog tima po završetku utakmice:
– Odigrali smo kvalitetno, borbeno i pokazali da nam je mesto među superligašima. Raduje me odgovornost igrača prema postavljenim zadacima. Orijentacija na čvrstu odbranu i brze kontranapade urodila je plodom. Presudilo je i naše iskustvo koje donosi kvalitet u momentima kada se lomi rezultat. Očekuje nas teško gostovanje u Kaću, ali se ne predajemo. Cilj je konsolidacija ekipe, psihološka stabilnost i novi bodovi koji će nas ostaviti u eliti – kaže Stevanović.

– Bilo je najava da neće igrati ako im se ne isplate dugovanja, a činjenica je da ne primaju redovno ni plate, a kamoli druge obaveze po ugovoru. Uprava, na čelu sa predsednikom Zoranom Dimitrijevićem, uspela je da ih ubedi da istrče na teren, da ne bi došlo do bruke. Obećali su da će igrati za klub i sebe iz inata i pobediti, što se i desilo. Naravno, ukoliko im se u toku nedelje ne izmire dugovanja neće putovati u Kać na meč sa ekipom Jugović Unimeta – kaže jedan od sagovornika blizak upravi kluba.

Rukometaši Vranja su od početka utakmice nametnuli jak tempo i vrlo brzo stekli prednost od četiri do pet poena koju su znalački održavali. Kriza igre i rezultata nastupila je samo krajem prvog poluvremena i početkom drugog, kada su gosti prvi i jedini put došli do izjednačenja.

Vranjanci su pokazali veliki voljni momenat praćen fantastičnom borbenošću posebno u trenucima kada su igrali sa igračem manje. Utakmica je sa obe strane obilovala žustrom i na momente grubom igrom. Rukometaši Vranja su imali 22 minuta isključenja, a gosti 16. Dežurni lekar, dr Jovica Kostić imao je pune ruke posla.

ŽIKICA MILOSAVLjEVIĆ,
RK DINAMO

Žikica Milosavljević, nekada rukometaš Crvene Zvezde i reprezentativac Jugoslavije, a sada igrač Dinama u izjavi za „Vranjske“ navodi:
– Vranjanci su iskazali veću psihološku stabilnost tokom meča. Naši mladi igrači poklekli su pred uzavrelom atmosferom i naseli na oštru igru domaćina na koju nisu mogli da adekvatno odgovore. Kod nas su zadovoljili Lazić i golman Ćućuz, a kod domaćina golman Stojković je pokazao da je vrhunski. Meni se posebno svideo mladi Boško Jolović koji podseća na mene iz mlađih dana – kaže Milosavljević.

Kod domaćina istakao se svojim bravurama golman Tomislav Stojković, pojačanje iz beogradskog Partizana. Iako su svi igrali maksimalno, igrom su brojnu publiku posebno oduševili Jolović, Vujović i Miljković.

Od gostiju se mnogo više očekivalo. Predvođeni Žikicom Milosavljevićem, bivšim reprezentativcem Jugoslavije, ali opterećeni značajem utakmice, podlegli su paklenoj atmosferi koju su stvorili domaći navijači pa su u pojedinim trenucima delovali neorganizovano, bez sistema igre.

Iako nisu imali lak zadatak, sudije Stojković iz Niša i Nikolić iz Leskovca uspešno su priveli utakmicu kraju.

SLAVIŠA LAKOVIĆ, BIVŠI TRENER RK VRANjE

Bez para nema Super lige

Slaviša Laković, bivši trener RK Vranje, povodom smene prošle nedelje obratio se redakciji „Vranjskih“:
– Upravi kluba, poručujem da bez para nema Super lige. Elitno takmičenje je zahtevno i ukoliko želite da igrate u njemu i publici priredite zadovoljstvo onda je potreban novac. Vranje nema igrački potencijal za elitu i zato moraju da dođu kvalitetni rukometaši sa strane – kaže Laković.
Laković želi da ljubitelji rukometa, a posebno navijači, ne steknu pogrešan utisak o njemu:
– Kad nema rezultata onda je normalno da je prvi na udaru trener. Treba se zapitati zašto nije bilo rezultata? Ne može se klub voditi pomoću štapa i kanapa. No, krenimo redom. U zimskoj pauzi postavljalo se pitanje da li ćemo nastaviti takmičenje? Zbog neizmirenih obaveza odlazili su rukometaši, a nismo imali koga da dovedemo. Odlučeno je da idemo na pripreme u Vrbas sa prepolovljenim igračkim kadrom, a da tamo potražimo odgovarajuća pojačanja – kaže Laković i nastavlja:
– Vreme je prolazilo, niko nije želeo da dođe na lepe oči. Zahvaljujući razumevanju i poznanstvu doveli smo golmana Stojkovića iz Partizana, a neposredno pred početak prvenstva iskusne Bjelojevića, Miljkovića i Djorđevića. Naravno, da nisu sto odsto spremni jer nisu prošli pripreme.
Problemi su nastali, navodi Laković, kada je počelo prvenstvo.
– Isplate su kasnile, nezadovoljstvo među igračima je bilo veliko. Radi se o profesionalcima koji ne žale da igraju bez para. Na utakmici u Kragujevcu nekoliko njih odbilo je da igra. Protiv Zvezde, koja je bila aposolutni favorit, igrali su reda radi. Čekali su novac, a on nije isplaćivan. Koliko znam, uprava nije u stanju da izdejstvuje sredstva iz budžeta, a od sponzora slaba vajda – ističe Laković.
Kulminacija svega bila je utakmica u Priboju protiv istoimene ekipe koja se takođe bori za opstanak.
– Para nije bilo i poslušnost su otkazala trojica rumometaša koji nisu hteli da se skinu i igraju – navodi Laković.
Laković na svom primeru govori o dugovanjima:
– Ne želim da govorim u ime igrača koliko se kome duguje, ali meni šest celih plata i deo sedme. To nije mali novac. Radio sam u interesu kluba, zbog pojedinih ljudi u upravi kojima je klub na srcu i žele vranjskom rukometu sve najbolje. Pokazalo se da su u mnogim situacijama, bitnim po funkcionisanje kluba, nemoćni. RK Vranje ne može opstati u ligi ukoliko ne reši nastalu novčanu dubiozu – tvrdi Laković.
Lepi trenuci u trenerskoj karijeri vežu ga za Vranje i klub i on je to iskazao na delu.
– Sa RK Vranje smo ušli u Super ligu i slavili sa navijačima. Mogao sam da tužim klub zbog neisplaćenih plata. Ne želim da otežavam i ovako težak materijalan položaj kluba. Dogovorio sam se da me isplaćuju na rate, to je moja pomoć u ovoj situaciji. Naravno, nikada se neću odreći zarađenih plata. Ukoliko se ne ispuni dogovor radiće sud – kaže Laković.

Rezultati 20. kola: Vranje – Dinamo 30:27, Crvena Zvezda – Priboj 34:32, Naisus – Jugović Unimet 27:24, Radnički – Crvenka 27:24, PKB – Kolubara 45:30, Partizan – Planinka Prolom voda 31:28, Smederevo – Vojvodina Železničar 26:27, Požarevac – Metaloplastika.  

Partizan    20      19      0        1        652:517        38
Crvena Zvezda      20      16      3        1        659:542        35
Kolubara    20      13      1        6        589:565        27
Radnički    20      12      2        6        554:530        26
PKB 20      11      3        6        575:527        25
Metaloplastika   19      11      3        5        515:495        25
Požarevac 19      10      2        7        507:495        22
Planinka Prolom voda          20      9        3        8        549:553        21
Vojvodina Železničar           20      9        2        9        529:537        20
Jugović Unimet   20      7        3        10      491:501        17
Priboj        20      5        1        14      526:576        11
Dinamo       20      5        1        14      549:608        11
Naisus        20      4        3        13      486:546        11
Vranje         20      5        1        14      487:556        11
Smederevo 20      4        2        14      476:526        10
Crvenka      20      4        0        16      504:574        8

Parovi 21. kola: Jugović Unimet – Vranje, Smederevo – Crvena Zvezda, Vojvodina Železničar – Partizan, Planinka Prolom voda – Požarevac, Metaloplastika – PKB, Kolubara – Radnički, Crvenka – Naisus, Dinamo – Priboj.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar