OSUMNjIČENI ZA DILOVANjE HEROINA



Aleksandar P. (30) i Dusan V. (30), obojica iz Vranja, uhapšeni su zbog postojanja osnovane sumnje da su su umešani u poslove preprodaje i kupovine heroina. Prema saopštenju Policijske uprave Vranje, Aleksandar je 18. marta ove godine, u jednom ugostiteljsom objektu u Ulici Partizanskoj gde je inače zaposlen, prodao Dušanu 0,45 grama heroina koji je policija prilikom intervencije i pronašla. Zato je prvoosumnjičeni pod sumnjom da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok policija Dušana sumnjiči za neovlašćeno držanje opojne droge. Istražni sudija je Aleksandru odredio pritvor do trideset dana, a Dušana pustio da se brani sa slobode.



SILOVANA MALOLETNICA

Vranjska policija uhapsila je i privela istražnom sudiji Višeg suda u Vranju Dragana K. (22), meštanina sela Lepenica u opštini Vladičin Han, zbog postojanja osnovane sumnje da je silovao jednu šesnaestogodišnju maloletnicu u njenoj kući u Vladičinom Hanu. Policijska uprava saopštava da postoji i sumnja da je Marko D. (22) počinio krivično delo „silovanje u pomaganju“, uz navode da je datom prilikom bio sa prvoosumnjičenim i pomagao mu u izvršenju krivičnog dela.
Prema nezvaničnim informacijama, policiji je slučaj prijavila silovana maloletnica koja, navodno, napadače poznaje od ranije. Nezvanični izvori „Vranjskih“ navode da je devojka u teškom psihičkom stanju sama došla u policiju i prijavila slučaj. Dragan K. je, navodno, bio zaljubljen u ovu mladu devojku. Kodd nje je, navodno, tog dana došao da ugovori sastanak, nakon što ga je devojka prethodno u više navrata odbila kao udvarača. To ga je, navodno, rasrdilo, nakon čega je fizički nasrnuo na nju, pocepao joj odeću, a potom naredio Marku da  čvrsto drži devojku dok je on silovao. Sve je, prema zasad poznatim detaljima, trajalo tridesetak minuta. Nekoliko komšija potvrdilo je policiji da su se počinioci zadržali u kući oko sat vremena. Devojka je nakon svega hospitalizovana i njeno zdravstveno stanje je zasad dobro.
Istražni sudija Višeg suda je dvojici osumnjičenih odredio pritvor do trideset dana.  



TUNIŽANI U LANCU KRIJUMČARENjA LjUDI

Zbog pokušaja nedozvoljenog prelaska državne granice i krijumčarenja ljudi, na području Preševa uhapšeni su Nikola M. (47), Dejan M. (44) i Slavko D. (45), svi iz Subotice, saopštila je Policijska uprava Vranje. Policija sumnja da su njih trojica 18. marta ove godine, prethodno se dogovorivši sa policiji nepoznatom osobom iz sela Aliđerce u opštini Preševo, svojim taksi vozilima preuzeli deset državljana Tunisa bez ličnih dokumenata koji su na nedozvoljen način prešli državnu granicu između Makedonije i Srbije. Njihovo odredište navodno je bila Subotica, navodi policija.

Tunižani su, uz policijski zahtev za pokretanje prekršajnog postupka za nedozvoljeni prelazak državne granice, predati istražnom sudiji Prekršajnog suda u Preševu koji im je izrekao kazne zatvora u trajanju od deset dana, uz zaštitinu meru udaljenja stranaca sa teritorije Srbije u trajanju od po godinu dana.

Nikoli i Dejanu određen je pritvor do mesec dana, dok je trećeosumnjičenom Subotičaninu Slavku D. istražni sudija Osnovnog suda u Vranju izrekao meru zabrane napuštanja boravišta i privremenog oduzimanja putne isprave.

OBIJENA PRODAVNICA I NEKOLIKO KUĆA

Danijel Lj. (22) i Miljana S. (23), oboje iz Vranja, uhapšeni su pod sumnjom da su obili jednu prodavnicu u Vranju i iz nje ukrali tehničku robu, saopštila je Policijska uprava Vranje. Ukoliko se policijske sumnje pokažu kao osnovane, dvoje Vranjanaca počinili bi krivično delo teška krađa. Istražni sudija Osnovnog suda u Vranju odredio im je pritvor do trideset dana.
Policija iznosi sumnje i da su Aca J. (28) i Aleksa A. (35) iz sela Prekodolce počinili više krikvičnih dela teške krađe u saizvršilaštvu, kao i po jedno krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Zajedno sa njima uhapšen je i Esad K. (20), takođe iz sela Prekodolce u opštini Vladičin Han, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo teška krađa u saizvršilaštvu, saopštava Policijska uprava. Policija sumnja da su navedene osobe od januara prošle godine do 14. marta 2011. obili više porodičnih kuća u selu Prekodolce. Iz kuća su ukrali tehničku robu, lovačko oružje, po jedan pištolji i revolver. Istražni sudija Osnovnog suda u Vranju odredio im je pritvor do mesec dana.

NASILjE U PORODICI

Srđan T. (45) iz Vranja priveden je istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo „nasilje u porodici“, saopštila je Policijska uprava Vranje. Policija iznosi sumnje da je Srđan sredinom marta ove godine pretio nevenčanoj supruzi, a potom je i fizički napao. Istražni sudija odredio mu je pritvor do osam dana.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar