Ne ličimo na prvoligašku ekipu



Treniramo jednom dnevno, mnoge stvari se improvizuju i normalno je da stagniramo



 



Goran Manić (22), odbojkaš OK Mladost, ekipe koja je ubedljivo poslednja na tabeli Prve lige sa četiri osvojena boda, smatra da niko u klubu, pa ni on, nije očekivao ovako nepovoljan rasplet u prvenstvu.

– Imamo dobar tim, u pripremnom periodu znali smo mogućnosti ekipa u ligi i s pravom smo očekivali opstanak – kaže Manić.

Jedan od najperspektivnijih levorukih korektora u ligi smatra da njegov klub u nijednom segmentu rada ne podseća da je prvoligaša.

NEMAMO LOPTE

– Da je klub u velikoj organizacionoj krizi videlo se još letos na pripremama na Vlasini. Odlazak na pripreme bio je  jeftino zatvaranje očiju pred problemima. Na kraju, došli smo do bizarne situacije da treniramo sa šest lopti umesto dvanaest. Ali, da je samo to – navodi Manić.

Dovedena su pojačanja, dvojica proverenih odbojkaša koji su trebali da donesu kvalitet na mestima u timu gde je škripalo u prvenstvu.

– Meni nije jasno kako funkcionišemo, mislim na nas odbojkaše. Naše plate su 15.000 dinara, ali ih ne dobijamo. Posebno moram da istaknem lojalnost, privrženost i poštenje dvojice odbojkaša sa strane: Nikole Janićijevića i Balše Nenadića. Oni imaju gde da stanuju i tri obroka dnevno. I to je sve. Kako je njima, kada treba da izađu u grad sa društvom mogu samo da zamislim. Znam da nemaju novca za osnovne dnevne potrepštine. I sad neko hoće  prvoligaša, pa to je čist apsurd. To nema nikakve veze sa sportom – ističe Manić.

U ligi su se, prema kvalitetu, izdvojile dve grupe ekipa. Vranjanci su u grupi sa ekipama Niša, Borca, Puteva, Crnokose, Jagodine…

– Kontaktiramo sa odbojkašima iz raznih ekipa i s nevericom slušamo koliko se vodi briga o odbojkašima u drugim sredinama. Recimo, odbojkaši Jagodine su svi u radnom odnosu i materijalno su zbrinuti. Odbojkaši Crnokose iz Kosjerića imaju plate u proseku oko 600 evra. Gde smo mi sa 15.00 dinara koje ne primamo – ogorčen je Manić.

PROFIL

Ime i prezime: Goran Manić
Rođen: 26. 7. 1988.
Mesto rođenja: Vranje
Klub: OK Vranje, OK Mladost
Mesto u timu: korektor

Loša materijalna situacija u klubu odrazila se na kvalitet treninga.

– Kad nemate lopte, kad je svako nezadovoljan i razočaran nema ni pravog, profesionalnog rada. Svi klubovi u Prvoj ligi treniraju dva puta dnevno i koriste teretanu. Mi treniramo jednom dnevno, mnoge stvari se improvizuju i normalno je da stagniramo. Za mene je Prva liga trebalo da bude odskočna daska za moju dalju karijeru – ističe Manić.

INTERESI

Po njemu, predsednik kluba Aleksandar Nikolić i članovi UO nemaju mogućnosti, uprkos angažovanju i volji, da nešto više učine za klub.

– Od uprave ništa ne zavisi, sve je u rukama čelnika grada, onih koji daju novac za sport. Moje mišljenje je da ih odbojka ne interesuje i da jedva čekaju da nas se otarase. Mnogi još ne mogu da prebole što je OK Mladost takmičarski nadvisio OK Vranje – navodi Manić i završava priču:

– Pitam se šta će gradu pored prvoligaša, ekipe OK Mladost, i drugoligaš OK Vranje. Trebalo je bude fuzije, ali nije. Ovde su pomešani sportski i drugi interesi, zato će vranjska odbojka preživljavati teške dane, dičeći se mlađim selekcijama čiji odbojkaši u jednom trenutku volšebno nestanu sa takmičarske scene – kada dođu do seniora – kaže Manić.

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar