Došli smo da pomognemo



Darko Stanojković, Dušan Stevanović

Do kraja prvenstva ima još 11 kola, od toga smo šest puta domaćini i imamo prava da se nadamo najboljem



 



Darko StanojkovićDušan Stevanović

PROFIL

Ime i prezime: Dušan Stevanović
Nadimak: Grobar
Rođen: 22. 5. 1953.
Školska sprema: Fakultet fizičke kulture – Niš
Radno mesto: direktor OŠ „Vuk Karadžić“
Klub – igrač: od 1967. – do 1994. godine: RK Mladost (Vranje), RK Vranje, RK Vardar (Skoplje), RK Železničar (Niš), RK BSK (Bujanovac), RK Vranje.
Mesto u timu: bek
Trener: RK Vranje, RK BSK

PROFIL

Ime i prezime: Darko Stanojković
Nadimak: Šeki
Rođen: 18. 5. 1976.
Školska sprema: Fakultet fizičke kulture – Niš
Radno mesto: direktor Sportske hale
Klub – igrač: od 1991. do 2006. godine – RK Vranje
Mesto u Timu: srednji bek
Trener: škola rukometa – 2004. god.; RK Vranje (druga ekipa) – 2006. god.; Pomoćni trener RK Vranje ( u vreme trenera Ace Živkovića) – 2007. godine

Dugogodišnji rukometaši i treneri RK Vranje, Dušan Stevanović Grobar i Darko Stanojković Šeki, 7. marta preuzeli su kormilo vranjskog prvoligaša nakon što je, zbog loših rezultata, smenjen trener Nebojša Laković.

– Dobili smo poziv od UO RK Vranje, na čelu sa predsednikom Zoranom Dimitrijevićem, da preuzmemo klub i vodimo ga do kraja prvenstva u trenutku kada su izgledi za ispadanje iz lige sve izvesniji. Svesni smo šta nas čeka, ali naš potez je pre svega moralan čin, da vodimo klub u kojem smo stekli afirmaciju i za koji smo emotivno vezani – kaže Dušan Stevanović.

– Nismo uopšte razmišljali, poziv u ovakvom momentu se ne može odbiti. Čast nam je što se uprava nas, istinskih zaljubljenika u rukomet i RK Vranje. Odmah smo zasukali rukave i krenuli da radimo. Ne možemo puno toga ispraviti, ali na nama je da stvorimo pozitivnu atmosferu, da igrači shvate da vrede i da mogu da izbore opstanak – navodi Darko Stanojković.

IGRAČKI KADAR

Do kraja prvenstva, treneri Stevanović i Stanojković mogu da računaju na: Jovana Stankova, Tomicu Stojkovića, Sašu Miljkovića, Bratislava Djorđevića, Vitomira Kalića, Srđana Gavrilovića, Boška Jolovića, Mirka Vujovića, Nenada Tasića, Vladana Pavlovića, Darka Arsića, Aleksandra Cvetkovića, Nikolu Stamenkovića, Darka Stankovića i Miloša Ilića.
Sa prvim timom treniraju i omladinci: Dušan Tomić, Miloš Popović, Marko Stanojković i Danijel Jovanović. 

Igrački pogon je poznat, na njega treneri Stevanović i Stanojković nisu mogli da utiču.

– Prelazni rok je završen 28. februara. Nama je potreban jedan rukometaš tipa Nenada Stankovića, srednjeg beka koji je ponikao u RK Vranje. Ali, to ne može da se ostvari zbog završenog prelaznog roka. Da maler bude veći, povredio se i Ilija Bjelojević, bek, pojačanje u zimskom prelaznom roku. Izgubili smo ga, najverovatnije, do kraja prvenstva – ističe Stevanović.

– Pred nama je jedan cilj – opstanak u Super ligi. Da li će to zavisiti isključivo od nas – videćemo. Do kraja prvenstva ima još 11 kola, od toga smo šest puta domaćini i imamo prava da se nadamo najboljem – kaže Stanojković.

Dvojica trenera u jednom se slažu:

– Daćemo sve od sebe da maksimalno pomognemo klubu koji je trenutno na korak od ispadanja iz lige. U narednim kolima pokušaćemo da iskustvom doprinesemo da ostanemo superligaši – tvrde Stevanović i Stanojković.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar