Uništili su mlađe selekcije



Smiljković je glavni krivac što u Jugu nema ni „K“ od košarke



 



Jovica Tošić, roditelj trojice mladih košarkaša, Radeta, Milana i Jovana, ogorčen je stanjem u mlađim selekcijama KK Jug.

– Želim da u ime roditelja dečaka koji su u KK Jug pružim podršku treneru Nenadu Petroviću na inicijativi da iz kluba ode Goran Smiljković. Sin Rade je u juniorima Juga, Milan u kadetima, a Jovan u pionirima KK Ekonomac.

GDE SU DECA

Podetimo, u prošlom broju je Petrović kao glavnog krivca za teško stanje u kojem se KK Jug nalazi označio Gorana smiljkovića, sportskog direktora kluba:

– Godinama sam živeo u Čikagu, u Americi, igrao košarku i razumem šta je dobro, a šta ne valja. Zato tvrdim, u KK Jug nema ni „K“ od košarke  – kaže Tošić.

On želi da istakne totalnu nebrigu o mlađim kategorijama u KK Jug, o alarmantnoj situaciji u kojoj dečaci napuštaju klub razočarani u one koji bi trebalo da im budu uzor u životu.

– U KK Jug mlađe kategorije ne postoje. Dakle, svi koji suprotno tvrde lažu. Juniore čine oni koji treniraju pri prvom timu: Tošić, Petrović i Zdravković. Gde su ostali? Ima još talentovane dece, budućih prvotimaca. Nema ih, sakupljaju ih pred utakmice, ako ih bude. Mole i zovu od kuće. Sve sa ciljem da bi prikazali kako imaju mlade selekcije jer u suprotnom seniori ne bi mogli da se takmiče – ogorčen je Tošić.

GDE SU PARE

Tošić ne krije svoje ogorčenje na Smiljkovića zbog nesposobnosti da napravi bilo kakvu organizaciju u klubu.
– Ako uzima pare iz gradskog budžeta, a uzima, neka  na Skupštini kluba kaže kako se taj novac troši. Ne sme da organizuje Skupštinu jer bi trebalo da podnese račune i bio bi smenjen. Neka odgovori kad će mi vratiti dug od 22.000 dinara za organizovane boravke u kafani, kad će mom sinu i ostalim dečacima nabaviti patike. Lično sam mu dao pred svedocima 4.000 dinara. Bilo je dogovora da klub i roditelji plate po pola. Evo, prošlo je nekoliko meseci, a patika nema. Zvao sam čoveka u Leskovcu od kojih Smiljković naručuje, pitao ga da li je tačno da ne može da uradi traženi broj za mog sina. Odgovorio je da takvih patika ima, ali da sa KK Jug ne želi nikakvu saradnju dok mu se ne namire dugovi. Da li je tačno da su naše pare koje smo dali za patike otišle seniorima za plate – kaže Tošić.

Prema njegovim rečima, propast mlađih kategorija poklopila se sa odlaskom iz kluba trenera Predraga Veselinovića.

– Veselinović je radio po planu i programu naših vrhunskih klubova. Trebalo je da oformi najbolju selekciju od dečaka koji su stasali u školama košarke Ekonomac i Panteri. Bio je na dobrom putu, imao je podršku roditelja, zamisao je bila da se oformi posebna uprava koja će putem sponzorstva i sredstva iz budžeta voditi brigu o deci. To se Smiljkoviću i njegovim nalogodavcima nije sviđalo, pa su odmah po oprobanom receptu počeli da govore o teorijama zavere, o neformalnim grupama koje žele da preuzmu klub – navodi Tošić.

SAMO BASKET

Juniori ne treniraju jer klub i Smiljković ne mogu da im obezbede zaseban termin u sali, tvrdi Tošić.

– Jednom su uspeli, predlagali su da treniraju od pola jedanaest ili 11 uveče što je bilo krajnje nelogično. Ono što još više govori o Smiljkoviću i onima koji ga podržavaju je da kadeti uopšte ne treniraju i ne igraju. Oni, a imam Milana u toj selekciji, već godinu dana igraju samo basket. To je sportski zločin prema deci – tvrdi Tošić.

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar