Smrt zbog 1.200 dinara



,

Majka je ležala licem okrenuta prema podu.
Oko nje je bila lokva krvi.
Izgleda da je udarana glavom o zid



 



Kruna Tomić (72), penzionerka iz Vranja, brutalno je ubijena prošlog četvrtka oko 18 časova, u svojoj porodičnoj kućici u Ulici Južnomoravskoj broj  4 /1, koja se nalazi u užem centru grada, preko puta OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

Brzom akcijom vranjske policije, pod sumnjom da je počinio ubistvo, uhapšen je Saša Djorđević (29), komšija pokojne Krune, i određen mu je pritvor od 30 dana. Djorđević je u policiji, kako saznajemo iz naših izvora, priznao da je ubio nesrećnu ženu i da je pritom iz njene kuće odneo 1.200 dinara.

KRV I RAZBIJENA GLAVA

– Policija nas je posle ubistva pitala da li sumnjamo u nekoga. Odmah smo rekli da sumnjamo u komšiju Sašu koji je, u poslednje vreme, povremeno dolazio kod majke i tražio pozajmice od 500 i 1000 dinara. Uvek je vraćao – kaže Snežana Stošić, ćerka nesrećne Krune.

– Kruna je govorila kako joj Saša traži pozajmice i vraća joj, ali je uvek molio da to ne kaže njegovoj ženi i tašti. Zašto je taj novac koristio sada se samo nagađa. Neki tvrde da je koristio „travu“ i da se krio. Da li zapao u krizu, u „žutu minutu“, ne znamo. On je u naš komšiluk došao da živi kod supruge i tašte. Bio je ćutljiv, svakome se javljao i nije izazivao posebnu pažnju. Svi smo mislili da je fin mladić – ističe jedan od komšija.

Ipak, prema našim saznanjima, Saša koji potiče iz vranjskog prigradskog naselja Raška, u svom kraju nije delovao bezazleno. U nekoliko navrata policija je imala posla s njim, a sumnja se na nasilničko ponašanje.

Vlasta Tomić, njen brat po ocu i Krunin pastorak, navodi da su pozajmice izazivale određene sumnje kod porodice.

– Moja majka je stalno posećivala komšiluk, družila se sa svima i

volela da popije kafu. I u njenu kućicu stalno je bilo posetilaca. Odlazila je često kod Sašine tašte, s obzirom da je bila bolesna i vezana više za krevet. To druženje došlo joj je glave, tako je upoznala Sašu koji je počeo da joj dolazi i traži novac na zajam – navodi Snežana.

STRAVIČAN PRIZOR

– Niko ne može da shvati kako je mogao da onako brutalno ubije majku. Bilo je to strašno videti. Glava joj je bila razbijena, nos slomljen, uvo otkinuto, rebra i kičma polomljena. Stravično, svuda krv. U kući nije mogla da ima više od 10.000 dinara, a prema našim saznanjima ubica je priznao da je našao u novčaniku 1200 dinara. Zar zbog 10 evra da onako svirepo muči i ubije staru ženu – plače Snežana.

Vlasta navodi da ga je ubica pratio kobnog dana pratio.

– Oko pet sati popodne otišli smo sa ženom kod rođaka da proslavimo kupovinu auta. Ostali smo celo veče, kad smo se vratili zatekli smo Snežanu svu u suzama. Bio je to šok za nas. Kapija je bila otškrinuta, a ulazna vrata od kuće zaključana. Ključ je negde ubica bacio – kaže Vlasta.

U četvrtak pre podne Snežanin suprug je nesrećnu Krunu vodio lekaru da bi uzeli rezultate analize krvi.

– Imala je anginu pektoris, astmu, povećan šećer, ali su joj rezultati bili dobri. Bila je raspoložena. Poslednji put smo se čule telefonom oko pola četiri popodne. Inače, živim u drugom delu grada, ali jednom dnevno se viđamo, a telefonom dva do tri puta čujemo – priča Snežana.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar