Juriš na bodove



Iskustvo jača strana: FK Dinamo

Iskustvo jača strana: FK DinamoFudbaleri Dinama u nedelju, u nastavku šampionata, počinju  borbu za opstanak u prvoligaškom društvu protiv ekipe Radničkog Big bula iz Šida. Trener Vranjanaca Radoje Aleksić zadovoljan je pojačanjima, radom u zimskom periodu i dobrim rezultatima na kontrolnim utakmicama.



– Fudbaleri su dali sve od sebe i uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama odradili pripreme korektno i profesionalno. Rezultati na kontrolnim utakmicama nisu bitni, važno je da smo blizu željene forme i da u nedelju, uz podršku navijača, očekujemo pobedu i tri boda – kaže Aleksić.

Dinamo, prema ocenama stručnog štaba i uprave kluba, ima velike šanse da opstane u ligi, iako se nalazi na pretposlednjem mestu sa samo osam osvojenih bodova. 



– Naš cilj je da se plasiramo negde oko desetog mesta na tabeli. Biće teško, ali ne i neizvodljivo. Igraćemo ofanzivno, borbeno i efikasno što donosi rezultate – navodi Aleksić.

Vranjski prvoligaš ima iskusnu ekipu koja može da odgovori svim izazovima u prvenstvu.

– Naš najveći adut za prolećni deo prvenstva je homogen, kvalitetan tim koji može da se ravnopravno nosi sa svim ekipama u ligi. Naravno, podrška sa tribina je još jedan od naših aduta u borbi za opstanak– tvrdi Aleksić.

KONTROLNE UTAKMICE

Rezultati kontrolnih utakmica: Žitorađa – Dinamo 0:3, Dinamo – Ropotovo 1:0, Balkanski – Dinamo 1:2, Radnik – Dinamo 1:1, Dinamo – Teteks 1:1, Dinamo – Ropotovo 3:1, Dinamo – Dubočica 3:0, Dinamo – Radnički 1:0.

U prvom kolu protiv Radničkog Big bula u sastavu neće biti nekoliko standardnih prvotimaca.

– Zbog kartona izostaće kapiten Nenad Trajković, Stojković i Šikanić. Pod znakom pitanja je špic Filipović, koji vuče povredu sa priprema. Imamo dovoljan fond kvalitetnih igrača koji mogu da zamene odsutne – ističe Aleksić.

Iskusni trener smatra da će borba za ulazak u super ligu i ispadanje biti neizvesna, ali on ima svoje kandidate.

– Najbliži Super ligi su ekipe BASK –a iz Beograda i Radničkog iz Kragujevca, a najozbiljniji kandidati za ispadanje su ekipe Kolubare, Radničkog Big bula, Srema i Teleoptika – kaže Aleksić.

Dinamo će, kaže naš sagovornik, biti najprijatnije iznenađenje prolećnog dela prvenstva, a otkrovenje polušpic Vranjanaca, Nikola Petrović.

– Očekujemo da svi pruže maksimum, a stub tima da budu najiskusniji: Nenad Trajković, Tintor i Jevđević. Mnogo očekujemo od mlađih igrača: Sovilja, Mijatovića, Miloša J. Tasića i drugih – navodi Aleksić.

FK DINAMO – RADNIČKI (Niš) 1:0

1:0 – Crkvenjakov u 4. minutu, Gledalaca: 100, Sudija: Žuti kartoni: Jevđević (Dinamo), Mitić (Radnički).
Dinamo: Bubanja, Mijatović, Miloš J. Tasić, Mirčeta, I. Trajković, Petrović, Tintor, Jovanović, Sovilj, Crkvenjakov, Jevđević.
Igrali su još: Nikola D. Tasić, Nikola S. Tasić, N. Filipović, Milan J. Tasić, Miloš Ž. Tasić, Spasić.
Radnički: Vasković, N. Stamenković, Ženić, M. Cvetković, A. Cvetković, B. Stamenković, Tasković, Pejčić, Paunović, Mitić, Mitrović.
Igrali su još: Perić, Trajković, Mladenović, Dugalić, Petrović, Mančić, Nikolić, Tasić, Milenković, Ćirić.
Dinamo je bio bolji i kvalitetniji tim u prvom poluvremenu. U drugom, šansu su dobili rezervisti i Nišlije su bile ravnopravan protivnik. Gol odluke pao je u 4. minutu, kada je Mijatović uposlio Petrovića koji je uputio idealan centaršut, a na pravom mestu našao se Crkvenjakov i manirom iskusnog strelca savladao solidnog Vaskovića.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar