Dveri pred vratima



Posetiše nas Dverjani, znate oni što tvrde da su nadideološko udruženje građana koje neguje svetosavski nacionalizam, sve negirajući ratne zločine, od ubica praveći heroje, protiviće se zapadnoj civilizaciji i Evropi itd. E, ti.

Sad kad su selektivno, onako desničarski birajući šta je srpska tradicija a šta ne, sebe proglasili za mejnstrim, krenuli su na povratničku turneju po Srbiji, a tu se ne može preskočiti Vranje, koje je, saznalo se, finansiralo njihov rad za vreme Koštuničine vlade. Došli su da „proglase propast dosadašnjeg društvenog ugovora između naroda i vlasti“. Dverjani su, nema šta, društveno odgovorni i spremni da demonstriraju građansku neposlušnost. Računaju, niko nije skontao da su baš oni, uvek u senci, skromni, porodični svet koji voli da šeta, prethodnica braći naoružanoj kamenicama i molotovljevim koktelima.



Delili su ovde neke luksuzne publikacije u kojima stalno prebrojavaju neprijatelje srpstva, nesrbe po ministarstvima i ostale izdajnike, a čiji „pun kolor“ finansiraju crkva i „Kolubara“ preko ministarstva kojima je upravljao DSS.

Pustimo te (koš)tunjave teme, ipak su daleko zanimljiviji bili ovi što su došli da ih podrže. Stotinak pitoresknih likova, mahom penzionera, ali i „šešeljevci“ i „ravnogorci“, navijači, neki pisci i policijski inspektori, okoreli malograđani i besposličari, devojčice i dečaci Justinovi… Možete li da zamislite koliko je bila ustajala ta duhovna žabokrečina, kada je u jednom trenutku predsednik „Nove komunističke partije Jugoslavije“, onaj što još uvek živi duboko u sovjetskom mrazu, odlučio da napusti skup?



Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar