Automobili kik-boksera u plamenu



Mladenovićev džip koji je izgoreo u Bregalničkoj ulici, Lično, jedva čekam da vidim ko stoji iza toga: Igor Mladenović, Nikome se nisam zamerio: Vedran Tašković

Vedranu Taškoviću i Igoru Mladenoviću Golubu vozila zapaljena pod okriljem noći, u razmaku od petnaest minuta – Motivi i počinioci zasad nepoznati – Nove paljevine automobila uznemirile Vranjance koji su već zaboravili da su ovakvi obračuni donedavno bili naša svakodnevica



 



Mladenovićev džip koji je izgoreo u Bregalničkoj uliciLično, jedva čekam da vidim ko stoji iza toga: Igor MladenovićProšle sedmice, u noći između srede i četvrtka, u Vranju su u dva odvojena, podmetnuta požara izgorela vozila Vedrana Taškovića i Igora Mladenovića, dvojice lokalnih sportista i kik- boks trenera. Taškovićev „mercedes“ E-220 bio je meta piromanskog napada u dvorištu njegove kuće u Ulici Sutjeskinoj na potezu između Cara Dušana i Petog kongresa, dok je Mladenovićev džip marke „kia sorento“ izgoreo u Bregalničkoj ulici koja spaja Kolubarsku i Ulicu Jovana Hadživasiljevića. Znači, sve se desilo u užem centru grada.

ČUDNA SLUČAJNOST

Požari su, prema šturom saopštenju Policijske uprave izdatom odmah nakon paljevina, podmetnuti u razmaku od petnaest minuta. Prvo su nepoznati počinioci oko 3.35 časova zapalili Mladenovićev džip. Oko 3.50 podmetnut je Nikome se nisam zamerio: Vedran Taškovićpožar na Taškovićevom „mercedesu“, a plamen je tom prilikom, saopštila je policija, zahvatio još jedno vozilo koje se nalazilo u neposrednoj blizini.  

U interesu istrage policija nije saopštila da li je na tragu mogućim počiniocima i ima li bilo kakva saznanja koja bi mogla ukazivati na motive. Ono što povezuje dva slučaja, što bi moglo predstavljati značajan trag za policiju i ukazati  na eventualne motive, pa samim tim i počinioce jeste činjenica da su vlasnici spaljenih automobila kik-bokseri, da obojica vode lokalne kik-boks klubove (Tašković trenira kik-boksere „Juniora“, a Mladenović Kik-boks klub „Vranje“) koji čak treniraju u istoj sali. Teško da je, dakle, reč o koincidenciji.

GODINE KADA SU
GORELI AUTOMOBILI

Septembra 2007. godine zapaljen je „reno klio“ advokata Slobodana Pavlovića Cepelina ispred njegove porodične kuće. U februaru 2008. u dvorištu kuće u Vlasinskoj ulici požar je podmetnut na automobilu Vojkana Veličkovića, vlasnika privatne firme „Vigo“. Ubrzo nakon toga u plamenu je uništena je „dačija logan“ bivšeg direktora Preduzeća za puteve Novice Stankovića u Ulici Kraljevića Marka.
U junu 2008. godine u jednoj noći trojica Vranjanaca ostala su bez automobila. Špediteru Goranu Petroviću zapaljena je „opel vektra“ u Ulici Djure Jakšića kod Mačkine česme. U sokaku pri kraju Pržarske ulice izgoreo je „golf“, vlasništvo Ivice Dj, a na regionalnom putu Vranje-Kriva Feja podmetnuti plamen je progutao BMW poznatog lokalnog građevinskog preduzimača Simeona Sime Jordanova, vlasnika firme „Laser“. Pre svih ovih paljevina požar je podmetan još na automobilima Dragana Golubovića Goluba i vlasnika kazina Stojadina Trajkovića Karadže.
Sve paljevine automobila dešavale su se po istom scenariju. Bez upozorenja i pod okriljem noći. Vlasnici zapaljenih vozila ponavljali su da se nikome nikada nisu zamerili. Rasvetljavanje slučajeva kod paljevina jedan je od najtežih segmenata u policijskom poslu.

Ko bi i zbog čega udario na kik-boksere, utvrđivaće policija. Gradske priče koje obično krenu u ovakvim prilikama o nekakvim dugovima, interesima oko obezbeđenja objekata (Tašković i Mladenović se i ne bave time), rođačke veze Mladenovića sa gradonačelnikom i sve ostalo najobičnije su spekulacije. Dok ne bude rezultata policijske istrage, dvojica sportista nemaju nikakvu ideju o tome ko bi želeo da im naudi.

Vedran TAŠKOVIĆ, trenutno radnik MUP-a kao rukovodilac protivpožarnog bataljona policije u Vranju, nije želeo da ulazi u detalje slučaja paljevine njegovog automobila.   

– Kao pripadnik MUP-a – kaže Tašković – ne bih da remetim istragu i bilo šta komentarišem jer na to nemam pravo. Stvar prepuštam policiji. Uglavnom, auto se nije sam zapalio. Po mojoj proceni, uništeno je osamdeset odsto vozila. Onaj ko je podmetnuo požar, znao je šta radi. Auto je zapaljen sa zadnje strane, tamo gde se nalazi kompletna elektronika. Sve je izgorelo do prednjih sedišta.

Tašković kaže da ni sa kim nije u lošim odnosima, niti mu je neko pretio.

– Kada se nešto ovako desi, čovek je ispunjen najrazličitijim sumnjama. Iskreno, nikome ništa nisam nažao učinio, pa ne bih mogao da imam opravdane sumnje prema nekome – navodi Tašković.  

I Igor MLADENOVIĆ Golub je u čudu. Kaže da ni sa kim poslednjih godina nije imao bilo kakve sukobe.

– Nemam razloga da sumnjam u bilo koga. Niti sam nekome pretio, niti je neko pretio meni. Nikome nisam ništa dužan. Verujte, ovo je za mene smak sveta. Porodica mi je uznemirena, dete mi je spavalo u sobi uz čiji prozor je bio parkiran džip. Svi smo istraumirani – sa nevericom će Mladenović.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

 

GORDANA DjURIĆ VS POLICIJA

Oduzeli su mi iznajmljeni auto

Vranjanka Gordana DjURIĆ obratila se redakciji „Vranjskih“ jer joj je, kako kaže, protivzakonito oduzeto vozilo marke „volksvagen polo“ koje je još 1. oktobra iznajmila od jedne !!!!rent a car!!!! agencije u Bugarskoj.
– Vozilo sam rentirala u Ćustendilu, uz urednu dokumentaciju i potpisani ugovor sa vlasnikom agencije jer mi je trebalo da završim svoje poslove. Autom sam se kretala iz zemlje u zemlju, kroz Bugarsku, Srbiju i Makedoniju na relaciji Ćustendil-Skoplje što se i vidi iz putnog naloga koji sam dostavila Policijskoj upravi Vranje. Onda je moj suprug, koji je inače policajac, 9. novembra prošle godine zaustavljen u Vranju od pripadnika saobraćajne policije i vozilo nam je oduzeto.
Navodno se ispostavilo da je načinjen nekakav carinski prekršaj.
– Ja, međutim, pre toga ni na jednom graničnom prelazu u pomenute tri države nisam imala nikakvih problema. Nakon konsultacije sa šefovima graničnih prelaza Preševo i Ribarci rečeno mi je da rent a kar vozila mogu da se voze bez problema u Srbiji i da se time ne čini nikakav carinski prekršaj.
                                                                                                                                                  D.D.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar