Tončev na plakatima



, Dačić, , Jasmina Arsić

ALEKSANDAR TRAJKOVIĆ
Vranjska Direkcija planira da uvede takozvanu „zelenu zonu“ parkiranja u centru grada. Prema rečima zamenika direktora Direkcije Aaleksandra Trajkovića, u ovoj zoni će parkiranje biti besplatno u 2011. godini, a cilj je da se u Vranju prošire prostori na kojima se poštuju propisi parkiranja.
(OK Radio)



IVICA DAČIĆDačić
Ministar unutrašnjih poslova izjavio je da je i dalje prisutna opasnosti od teroritičkog delovanja u Kopnenoj zoni bezbednosti i opštinama na jugu Srbije.
„Očuvano je stabilno stanje bezbednosti na području KZB i opština Bujanovac, Preševo i Medveđa, ali su opasnosti od terorističkog delovanja tamo i dalje prisutne“, rekao je Dačić na sastanku sa stranim policijskim oficirima za vezu.
(FONET)

MIODRAG MILKOVIĆ
Policija je na administrativnoj liniji prema Kosovu i Metohiji ove godine sprečila šverc 36 grla stoke koja je oduzeta i smeštena u karantin. Direktor Veterinarske stanice Bujanovac Miodrag Milković izjavio je da iz opština Bujanovac i Preševo prema Kosovu i Metohiji policija godišnje zapleni oko 200 grla stoke, najčešće goveda, ovaca i konja.
On pretpostavlja da mnogo veći broj švercovanih životinja prođe neopaženo.
(BETA)



IZJAVA NEDELjE:
UROŠ TRAJKOVIĆ

Radi se o zlonamernim i neistinitim tvrdnjama, a G17 sa ponosom može da kaže šta je uradio za Vranje.
(OK Radio)

 

SURDULICA

Omladina Demokratske stranke u Surdulici oblepila je ovaj grad plakatima čijim se sadržajem proziva predsednik opštine Novica Tončeva da je u vreme krize pribavio automobil „audi A8“ od 130.000 evra, ali i kuću na beogradskom Dedinju. Na plakatima se vidi pomenuti automobil, u kome se Tončev ovih dana vozi, a građani se pozivaju „da prijave lopova“ , uz tekst da je to „novi omiljeni automobil kriminalca koji je organizovao najveću pljačku u istoriji Surdulice“, sa pitanjem „ KO JE TO?“

Tončev, potpredsednik Okružnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS), na konferenciji za novinare u Vranju rekao je da je plakatiranje Surdulice delo

narodnog poslanika Demokratske Stranke (DS) gospodina Slavoljuba Stajkovića, sa kojim je nekada bio koalicioni partner i čiji sukob traje već izvesno vreme. Prema rečima Tončeva, Demokratska omladina Surdilice slikala je auto njegove firme, da bi zatim, po direktivi Stajkovića koji se krije iza omladine, izradila letke koji su deljeni građanima.

– Narod se izjasnio da želi kapitalizam, a u kapitalizmu postoje kapitalisti, vlasnici, bogati ljudi. Ja sam u politiku ušao kao bogat čovek, a ne da se obogatim-  naglasio je Tončev i dodao da njegova firma uspešno posluje 22 godine.

– Vozilo o kome se toliko govori je vozilo koje je kupila firma. Zašto da jaka firma, koja upošljava 150 radnika, ima profit od 45 miliona i koja na vreme izmiruje sve dažbine prema državi, ne bi mogla da postoji u nerazvijenoj opštini poput Surdulice – upitao je Tončev.

– Gospodin Stajković, ekonomista po struci, može slobodno da dođe u moju firmu, da utvrdi stanje na računu, prilive novca i njegove tokove- kaže on.

– Ja sam svoju imovinu uredno prijavio među prvima u Srbiji – rekao je Tončev.

M.Z.

 

SIMPO

Plan nije ispunjen

Proizvođač nameštaja Simpo lani je ispunio plan u velikoj meri, ali ne u celosti.

Simpova veleprodaja ostvarila je promet, završno sa novembrom, od 8,6 miliona evra, a predviđalo se da će prošle godine premašiti prihod od 10 miliona evra.

Direktor tog Simpovog sektora Milorad Mitić, objašnjavajući uzroke nedosegnutog plana, navodi da je prethodna godina za industriju nameštaja, kako domaću, tako evropsku, bila izuzetno teška. Mitić takođe ističe da je veliki problem ne samo u prodaji nameštaja, već i u njegovoj naplati.

„Čak i oni kupci koji nisu nikad kasnili i u čiju smo se likvidnost mogli uzdati, sad kasne. Uvek solventni kupci kasne ne svojom krivicom i to se odražava na našu naplatu potraživanja. Svi smo mi deo lanca – kad jedna karika pukne, lanac oslabi. Od ove bolesti nema imunih u ovako teškim uslovima privređivanja“, dodaje Mitić.

Simpo je naplatio od veleprodajnih kupaca u prvih jedanaest meseci prošle godine 6,8 miliona evra, što je pet odsto lošija likvidnost nego godinu dana pre. Mitić iznosi da im u ovom času kupci duguju oko 28 miliona dinara
                                                                                                                                      (SEE Biz)

ASFALTIRANjE
Članovi Gradskog veća usvojili su i Nacrt programa uređivanja građevinskog zemljišta JP „Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja“. Prema najavama, grad Vranje je za realizaciju Programa predvideo sredstva u visini od 257 miliona dinara, koja će, između ostalog, biti iskorišćena i za kompletnu rekonstrukciju ulice Bora Stanković i šetališta u centru grada.
(E-kapija)

DemantJasmina Arsić
Predmet: U skladu sa Zakonom o javnom informisanju tražim od direktora, glavnog i odgovornog urednika novina “Vranjske” Vukašina Obradovića kao i od zamenika glavnog i odgovornog urednika Nikole Lazića da objave ISPRAVKU – ODGOVOR povodom neistinitih informacija u vezi mene-direktorke Apoteke Vranje Jasmine Arsić koje su objavljene u tekstu pod nazivom “MOŽE DA POTRAJE”, na strani 8 u novinama “Vranjske” broj 731 od 24.02.2011. Tražim da ovu ispravku-odgovor objavite i u web izdanju “Vranjskih”.
Nije tačno da pomenuta redakcija od mene, kako se tvrdi u tekstu “nije dobila odgovor na pitanja o nestašici lekova”. Istina koju čitaoci i javnost treba da znaju jeste da ova redakcija UOPŠTE NIJE DOSTAVILA PITANjA meni kao ni Apoteci Vranje. Ovakvo jednostrano izveštavanje “Vranjskih” i širenje laži da direktor izbegava odgovor na pitanja novinara koja su po zdravlje stanovništva jako važna, direktno uznemiravanje  stanovništvo i stvara strah kod građana za sopstveno zdravlje, a po pitanju distribucije lekova. Da li je to cilj ove redakcije i Vukašina Obradovića, ostaje da čitaoci procene nakon ove ispravke i istine.
Mr. Ph Jasmina Arsić, direktorka JU Apoteka Vranje “Stefana Prvovenčanog” br. 43, 17500 Vranje
(Odgovor naše redakcije u sledećem broju)

BUJANOVAC

Studiranje u Novom Sadu

Učenicima iz Bujanovca i Preševa biće omogućeno studiranje u Novom Sadu, najavio je predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković.

Oko 80 bujanovačkih đaka iz svih etničkih zajednica posetilo je prošle nedelje Novi Sad, a njihov domaćin, predsednik vojvođanske Vlade Bojan Pajtić, poručio je da je Vojvodina, kao multietnička zajednica, najbolji primer dobrog suživota različitih nacija, i najavio da će se, zajdeno sa Koordinacionim telom, potruditi da što više učenika dobije stipendije za studiranje u Novon Sadu.

– Mi želimo da kroz obrazovanje mladih ljudi Albanaca , Srba i Roma sa juga Srbije pružimo mogućnost da veliki deo svog života provedu u atmosferi koja je pozitivna i gde se pripadnici različitih nacionalnih zajednica doživljavaju kao prijatelji“, rekao je Pajtić

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković rekao je da se za sada ne zna koliko će stipendija biti podeljeno, ali da će se truditi da se obezbedi što više novca i da to bude više od 10 stipendija.

(RTV)

 

PLATE

Na začelju u Srbiji

Prema podacima leskovačkog odeljenja Republičkog Zavoda za statistiku, prosečna zarada u Vranju isplaćena u januaru ove godine iznosila je 30.307 dinara. Dragan Krstić iz ove institucije objašnjava da je u Pčinjskom okrugu u prethodnom mesecu isplaćena prosečna zarada od 28.106 dinara, a da je najveći prosek zabeležen u Vranju.

Statistike pokazuju da su na jugu u odnosu na severni deo Srbije januarske plate i do tri puta niže. Iza Vranja koji je ostvario najveći prosek u prethodnom mesecu je Surdulica. Januarska prosečna zarada u surduličkoj opštini iznosila je 28.312 dinara.

– Najniže plate u januaru isplaćene su u Bosilegradu 21.768 dinara. U opštini Vladičin Han, koja je godinama unazad sa najnižim primanjima, januarske zarade više su od bosilegradskih za samo 300 dinara – kaže Krstić.

Statistika, prema Krstićevim rečima, pokazuje da Pčinjski okrug nije na začelju u Srbiji. Razlika je drastična u prosečnim zaradama između opština na severu i jugu zemlje. Krstić navodi primer Lazarevca gde je u prethodnom mesecu zabeležena prosečna zarada od čak 60.000 dinara.

Prosečna neto zarada u Srbiji u januaru iznosila je 34.009, saopštio je Republički Zavod za statistiku.

(OK Radio)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar