Smiljković je nesposoban da vodi klub



Košarkaški trener tvrdi da je odlazak sportskog direktora jedina nada za spas kluba



 



 

Nenad Petrović, košarkaški trener, vidno nezadovoljan onim što se dešava u KK Jug smatra da radi spasa vranjske košarke jednog čoveka treba udaljiti iz nje – Gorana Smiljkovića, sportskog direktora KK Jug.

– Pre svega nameće se sportsko pitanje: zašto KK Jug nije uspeo da se vrati u Prvu ligu? Normalno, i pitanje: zašto je u protekloj sezoni ispao iz nje? Kad klub nema upravu, a vodi ga nesposoban čovek, sportski direktor Goran Smiljković, onda je izlišno pričati ko je odgovoran. Umesto da pod hitno podnese ostavku i obrazloži neuspehe, on se ponaša svojeglavo i gura klub u sve veću provaliju – kaže Petrović.

KO PLAĆA CEH

Nesposobnost direktora vidi u mnogim segmentima, najpre u sportskom vođenju i predstavljanju kluba.

– To što nismo uspeli da se vratimo u Prvu ligu isključiva je zasluga Smiljkovića. Prvo, ne može se doći do prvog mesta u Srpskoj ligi sa pet košarkaša. Dakle, bilo je potrebno još četiri do pet kvalitetnih igrača.Međutim, ono što mu košarkaška javnost ne može oprostiti je njegovo ponašanje na jednoj od odlučujućih utakmica, protiv Napretka iz Aleksinca. Kada se lomio rezultat, ponesen svojom funkcijom, Smiljković je počeo da vređa sudije, ulazi u teren, dosuđene su nam zato tehničke greške, krenulo je sve naopako i poraz je bio neminovan – ističe Petrović. 

 Petrović smatra da je Smiljković nestručan za posao koji obavlja:

– Nestručan je, nema kvalitet za sportskog direktora, ne ume sa ljudima, ne ume da donese novac u klub jer svi beže od njega. Nije funkcija sportskog direktora dreždanje ispred kancelarije gradonačelnika i traženje krivca svuda samo ne gde treba. Kad čovek, poput njega, umisli da postoje centri moći koji rušeći njega i klub, onda je u teškim problemima. A ceh će platiti klub i vranjska košarka.

Ono što je najbitnije, po Petroviću, to je kršenje zakona koje za posledicu može da izazove odgovornost i nanese ogromnu štetu klubu.

– Svi klubovi dobili su preporuku od Dejana Ivanovića, člana Gradskog veća zaduženog za sport i omladinu, da obavezno oforme uprave, dakle UO, NO i da bez ograna upravljanja ne mogu i ne smeju da funkcionišu. KK Jug nema predsednika, nema UO niti NO, ima samo Smiljkovića koji raspolaže novcem koji dobija. Kako donosi odluke, ko to overava u klubu, kome podnosi izveštaje, da li sam sebi odgovara, to je za rubriku „verovali ili ne“! Ali, svi znaju da njegov način rada može da klub dovede u još nezavidniji finansijski položaj nego što je sada – navodi Petrović.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar