Rođaka na žičari



Zoran Velinović, Uroš Trajković,

Prvi čovek lokalnih eksperata obelodanio je da traži smenu direktora Skijališta jer, kako je rekao, nije zadovoljan njegovim radom. Velinović, međutim, tvrdi da Trajković ima druge motive



 



Zoran VelinovićUroš TrajkovićUprošćeno, ali veoma precizno objašnjenje sukoba sa Rusima 1948. glasi: Staljin želi da smeni Tita, a ovaj je rešio da se ne da. Tako ovih dana i u Vranju, iako Uroš Trajković nije kalibar brkatog Gruzijca, Zoran Velinović nema ništa zajedničko sa Brozom a njihova još uvek zajednička G17 stranka nije ni prići Komunističkoj partiji. Ishod se očekuje, ali je teško poverovati da će stvar otići dalje od Besne kobile. Napušteni, kameni sprudovi daleko su u Jadranskom moru. Ipak, Zoran Velinović, direktor JP „Skijališta Besna kobila“, čiju smenu traži njegov partijski šef, primećuje da Uroš Trajković samostalno vodi stranku, u maniru komunističkih suverena:

– Uroš o svemu samostalno odlučuje, a stranački organi služe mu kao dekor. Okružen je ljudima bez glasa kojima je zaposlio nekoga iz familije, pa sada ćute – tvrdi Velinović.

TAČNO U PODNE

Šta, se, zapravo, desilo među vranjskim ekspertima? Da nije bilo teksta u prošlom broju Vranjskih, inspirisanog smenom predsednika stranke Mlađana Dinkića sa funkcija u vladi, možda bi vranjski eksperti, kao svaka porodica, probleme koje imaju gurnuli pod tepih da ne izlaze van kuće. Ovako, ispalo je drugačije, iako neslaganja u stranci nisu od juče i vuku se bar dva meseca. Uroš Trajković, predsednik lokalnog (i okružnog) odbora G17, nezadovoljan načinom na koji smo pisali o njegovoj stranci, zakazao je prošlog četvrtk konferenciju za medije, u simbolično vreme – tačno u podne – kao da je na taj način najavio obračun. Na tom skupu nije rečeno ništa epohalno i vredno pažnje – osim ponavljanja teorija zavere i svojevrsne urote ovih novina.

ZORAN ANTIĆ

ZAHTEV NIJE STIGAO

Zoran Antić, koji predsedava Mandatno-imunitetskom komisijom, kaže da iz G17 još uvek nije dobio zahtev za Velinovićevu smenu:
– Taj zahtev još uvek nije stigao – kaže Antić, a na pitanje kako će se Komisija, kada zahtev stigne, opredeliti, objašnjava da će se o tome tek razgovarati:
– To mesto pripada G17 – objašnjava Antić demantujući glasine po kojima je Velinović prešao u SPS.
Prema koalicionom dogovoru između DS, SPS i G17, mesto direktora Skijališta pripalo je ekspertima.

Nekako u isto vreme, čaršijom su počele da kruže informacije po kojima je Zoran Velinović, direktor Javnog preduzeća „Skijalište Besna kobila“, pao u Trajkovićevu nemilost a „sigurnu kuću“ pronašao kod socijalista. Ova priča ispostavila se kao tačna, osim u ovom drugom delu. Trajković je, naime, na stranačkoj sednici kazao kako stranka nije zadovoljna Velinovićevim radom i zatražio njegovu smenu sa direktorskog mesta, dok sve zainteresovane strane demantuju da je Velinović prešao u SPS:

– Još uvek sam direktor Skijališta, ne može Uroš tek tako da me smeni – kaže Velinović za Vranjske.

Velinović, bivši direktor ovdašnjeg ogranka fakulteta FABUS, na mesto prvog čoveka Skijališta došao je pre skoro godinu dana, 10. marta 2010, a na tom mestu zamenio je Dejana Manića, kome se desio onaj saobraćajni skandal kada je, vozeći pod dejstvom alkohola u povratku sa Besne kobile, kolima udario pešaka.

Inače, JP „Skijalište“ formirano je 2009. sa ambicioznim planovima da za dve do tri godine postane, ako ništa drugo, bar Kopaonik, ali se u tome nije uspelo iz jednostavnog razloga što to nije bilo realno. Besna kobila, sa korektno obnovljenim Planinarskim domom i dve male žičare, i dalje je tek dobar potencijal za razvoj. Ali, da se vratimo na temu. Zoran Velinović tvrdi da je razlog što Trajković traži njegovu smenu duboko privatan i da nema veze sa zvaničnom interpretacijom:

– Na određeno vreme 30. avgusta prošle godine u Skijalite je primljena jedna Uroševa rođaka, diplomirana pravnica bez pravosudnog ispita. Ugovor joj je istekao poslednjeg dana u godini, kada joj je produžen na još mesec dana. Početkom februara, međutim, dao sam joj otkaz jer, jednostavno, smatram da nije stručna i nisam bio zadovoljan njenim radom. Osim toga, iznosila je poslovne tajne firme – objašnjava Velinović.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar