Kao u košnici



Veliko interesovanje: KK Bushin, Vranjska Banja, Budući asovi: KK Ekonomac

Budući asovi: KK EkonomacKošarkaški klub Ekonomac radi punom parom u sali Ekonomske škole. Oko 50 polaznika škole košarke, iz koje su izašli brojni asovi, radi pod budnim su okom trenera Nenada Petrovića i Gorana Stoiljkovića.



KK Ekonomac je zacrtao nekoliko ciljeva:.

– Naš cilj je da konstantno obezbeđujemo stvaranje radnog ambijenta i razvijanje strasti i radne etike u našoj košarkaškoj školi. Mi to činimo kroz sve aspekte naše nastave: kroz treninge i utakmice. Cilj nam je da omogućimo svakom dečaku da u svojim ranim godinama počne da se bavi sportom, da radimo na formiranju zdrave i odgovorne omladine, podizanju kvaliteta košarke i nivoa kvaliteta kod budućih košarkaša saradnjom trenera, roditelja i igrača– kaže Stoiljković.



Mladi polaznici treniraju tri puta nedeljno: ponedeljkom, sredom i petkom od 20 časova. Interesovanje je veliko i konstantno se vrši upis novih članova.

 

Veliko interesovanje: KK Bushin, Vranjska BanjaKK BUSHIN

«Budo» karate u usponu

Karate klub Bushin najmlađi je u gradu i okuplja oko 50 polaznika razne starosne dobi. Osnovan je 2009. godine i vežba se po jedinstvenom planu i programu Akademije Do Srbije koju predvodi Velibor Vebo Dimitrijević, crni pojas 7. dan. Klub je ostao dosledan promovisanju Budo koncepta karatea kao borilačke veštine i životne filozofije.

– Osnova svega je da vežbanje utiče na razvoj svesti i karaktera onih koji se ovim sportom bave – kaže Milan Stošić, trener KK Bushin.

Interesovanje za ovu vrstu karatea u stalnom je porastu.

– Viši stepen razvoja u kase ha karatea – Do, ogleda se u primeni ibuki disanja iz donjeg stomaka, vizuelizaciji i kontrolisanom disanju svesti. Na taj način se stiče sposobnost buđenja i kontrole unutrašnje energije Ki. Primena ibuki disanja postaje navika i u svakodnevnom životu i veoma pozitivno utiče na sve vitalne životne funkcije – navodi Stošić.   

Karatisti KK Bushin imaju dve sekcije, u Vranju i Vranjskoj Banji.

– U Vranju treniramo, sredom i petkom od 20 časova u školi „Vule Antić“. Svi zainteresovani mogu da se jave na telefon 061/234-06-04.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar