Stranka nas ne cenzuriše



Forum žena Demokratske stranke i ove godine obeležava Dan maternjeg jezika, a kao njihov i gost Vranja najavljena je spisateljica Gordana Ćirjanić, ovogodišnja dobitnica NIN-ove nagrade za književnost.  Forum postoji dve godine a za prvu predsednicu izabrana je Ljiljana Radosavljević.



Da li se Forum žena DS bavi politikom?

– Forum žena DS postoji od samog osnivanja Opštinskog odbora naše stranke, od 2006. godine, mada aktivno radi od 2008. godine. Mi se aktivno ne bavimo politikom već isključivo humanitarnim radom i organizacijom različitih akcija. U Forumu žena ima nas dvadeset. Saradnja Foruma žena DS sa Gradskim odborom DS ogleda se u tome što ovaj Forum osmišljava aktivnosti, a u njihovoj realizaciji im pomaže Gradski i Izvršni odbor stranke. To znači da nema cenzurisanja, već samo finansijske i moralne podrške.



Koje su vrednosti koje želite da promovišete preko svog Foruma?

– Forum žena DS promoviše ravnopravnost polova, veću zastupljenost žena u javnom životu, socijalnu pravdu i očuvanje domaćih vrednosti. S obzirom na to da je tek februar mi smo ove godine uspeli da organizujemo besplatne pozorišne predstave deci iz Udruženja samohranih roditelja i deci iz Prihvatilišta kao i dve književne večeri.

Prošle godine Forum je doveo Ljiljanu Habjanović Djurović, iako se DS trudi, pošto je Grad preuzeo Borinu nedelju, da se distancira od vrednosti koje ona promoviše. Kako to komentarišete?

– Forum žena DS već dve godine obeležava Dan maternjeg jezika. Naglašavam da to što mi radimo nema nikakve veze sa književnim vrednostima koje je promovisala dosadašnja Borina nedelja.

Postoji li saradnja vašeg Foruma sa sličnim organizacijama u drugim političkim opcijama?

– Takve saranje, na žalost, nema ali ne zato što mi to ne želimo. Mi smo otvorene za takve aktivnosti sa bilo kojom strankom jer se Forum žena DS ne bavi direktno vođenjem politike. Cilj nam je unapređenje kvaliteta života naših građana.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar