Od Lođa do Vranja



Povreda ga sprečila da se dokaže u inostranstvu: Filipović

Povreda ga sprečila da se dokaže u inostranstvu: FilipovićMarko Filipović (24), igra na poziciji špica i predodređen je da postiže golove. Brz, prodoran, odlično igra glavom, odličan u postavljanju trebalo bi da Dinamu donese potrebnu svežinu u napadu.



– Uprava Dinama je dovela prava pojačanja koja sa kvalitetnim domaćim fudbalerima čine snažnu celinu. Pratio sam šta se dešava u klubu i odlučio  da dođem u sredinu gde bi moj fudbalski razvoj mogao da krene uzlaznom linijom – kaže Filipović.

Vaši počeci su vezani za FK Bane iz Raške?



– Svojevremeno je to bio ogranizovan klub, jedno vreme član Druge lige. Odlično se radilo sa mladim igračima i brzo sam primećen od fudbalskih stručnjaka.

Vaše igre u Slogi iz Kraljeva i Vujić vodi iz Valjeva odvele su vas u inostranstvo?

PROFIL

Ime i prezime: Marko Filipović
Rođen: 22. 6. 1986.
Klub: Bane (Raška), Sloga (Kraljevo), Vujić voda (Valjevo), Lođ (Poljska), Srem (Sremska Mitrovica), Dinamo.
Mesto u timu: špic

– Pružao sam odlične igre, uz to bio mlad, na početku karijere. Takvi fudbaleri su najpoželjniji u inostranstvu. Imao sam puno ponuda. Možda je bilo pametnije da ostanem u Srbiji i sazrim kao igrač u nekom superligaškom klubu.

Otišli ste u poljski Lođ?

– Ko ne bi otišao u klub Prve lige Poljske sa tako bogatom tradicijom. Osim toga, dobio sam primamljive finansijske uslove, predamnom je bila izvesna karijera. Moje želje su bile da posle Lođa odem u neki klub u Belgiji, Holandiji ili Švajcarskoj.

BEZ PORAZA

Fudbaleri Dinama su odigrali još dve kontrolne utakmice. Savladali su Balkanski u Dimitrovgradu, rezultatom, 2:1, a sa Radnikom u Surdulici odigrali nerešeno, 0:0.
– Igramo pod izuzetno teškim uslovima, na kaljavim terenima gde je nemoguće sprovesti u delo bilo koju taktičku varijantu. Zadovoljni smo trčanjem, zalaganjem i htenjem fudbalera, borbom za mesto u timu jer je konkurencija izuzetno jaka – kaže Rade Aleksić, trener FK Dinamo.

Jedna povreda može da poremeti snove i želje?

-Kako da ne. Bio sam u vrhunskoj formi, igrao i davao golove, a onda je usledio nepromišljeni start odbrambenog protivničkog igrača i moje odsustvovanje sa terena.

Povreda je bila teška?

– Imao sam jednu od najtežih povreda u fudbalu, povredu ukrštenih ligamenata kolena. Usledilo je dugotrajno lečenje, jer tu nema zalečivanja. Ili ćeš biti potpuno fit ili se opraštaš od fudbala. Za povratak treba hrabrosti, strpljenja, prevazići strah, velika upornost i želja za povratkom na teren. Sve sam to prošao, vratio se u Srem, a sada u Dinamu jedva čekam da krenem sa igrama i postizanjem golova.

Koja dva kluba imaju najveće šanse da pređu u Super ligu?

– Novi superligaši tražiće se između tri ekipe – BASK-a iz Beograda, Radničkog iz Kragujevca i Novog Pazara.

Da li Dinamo ima snage da izbori opstanak u ligi?

– Naravno da ima. Na proleće pola lige brinuće za opstanak. Imamo ekipu, agilnu upravu i najbolju publiku. To znači – ostajemo prvoligaši.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar