Nema skidanja gaća



Ure Kure Kure +17%, Canja Labus sa Fabus i Lelica Kesić Kalanović
opuštali su se uz svoju omiljenu igru „Ringe, ringe, radja/doći će
čika Mlađa
 /i donesti para /da nas niko ne kara“, kad uleteše tzv.
koalicioni partneri. Ure Kure +17% je predosetio da nesto nije
u redu čim mu Zuba Umnjak, odmah po ulasku, pokaza svoje sekutiće



 

(Kratak sadržaj prethodne epizode: Ure Kure Kure +17%, Canja Labus sa Fabus i Lelica Kesić Kalanović postavili su pred tzv. koalicione partnere ultimativan zahtev: ili će Dace Roždace prestati da nosi dugačke debele gsće ili će oni morati da povuku radikalne poteze. Tzv. koalicioni partneri su bili na nepodnošljivim mukama. Pred njima je bila dilema šta uraditi, kako postupiti u ovim odsudnim trenucima.)



Zuba Umnjak (umno ali iz srca): Ja mislim da oni misle da mi mislimo kako ćemo i ovoga puta da popustimo pred njihovim ucenama.

Počasni Konzul Nikarague: Da razmotrimo mogućnost i da Dace Roždace skine gaće, još ovaj put?

Dace Roždace: Ne dolazim u obzir.

Razvigor: Jeste, Dace je u pravu. Od njega malo, malo pa neko traži da skine gaće.

Dace Roždace: Jeste, ja da zaposlim ženu, oni – Dace, skini gaće, ja skinem! Napravim kružni tok, oni opet – Dace, skini gaće, ja opet skinem! E, pa neću više!

Pera Nike mi: Nike mi, saosećam se sa Dacetom Roždacetom!

Zuba Umnjak (oštroumno): Pa, kad se saosećaš, skini ti gaće umesto njega!

Pera Nike mi: Što baš ja? Ako neko treba da skine gaće umesto Daceta Roždaceta, na primer, onda je to Konzul. On je zaposlio ženu a ne ja!

Počasni Kozul Nikarague: Jeste ali što gaće ne skine Trajko Aleksić. Njega su uhvatili gde prepisuje na ispitu!

BENEFICIRANI STATUS

Trajko Aleksić: Nisam prepisivao nego sam utvrdjivao znanje. A i Pera Nike mi je prepisivao samo njega nisu uhvatili.

Pera Nike mi: Nike mi, nisam, Ja redovno učim i pripremam se za ispite. A da se trud isplati vidi se po tome što sam, za razliku od Trajka, na beneficiranom statusu na fakultetu!

Traajko Aleksić: Kakav ti je to beneficiran status?

Pera Nike mi: Pa, za godinu dajem dve do dve i po godine.

Razvigor: Ja mislim da gaće treba da skine Jova Vukovac zv. Da pitam Sašu. Njemu je to prešlo u naviku. On ionako svake nedelje zbog Dinama skida gaće.

Jova Vukovac zv. Da pitam Sašu: Da pitam Sašu ali neću. Ali zato Razvigor bi mogao da skine gaće i da se prošeta pored Aleksandovačkog jezera koje je onako divno sredio. Tamo ga i niko ne bi primetio zbog okoliša.

Zuba Umnjak (umno ali odsečno): Dosta, bre, samo vas slušam kako podležete pritisku. Pa zar će naš, mislim, moj autoritet da ruše jedan Ure Kure 17% i Canja Labus sa Fabus! Nema više skidanja gaća! Vreme je da krenemo u kontraofanzivu!

U tom trenutku sve umne glave tzv. najmanjeg koalicionog partnera napregnuše se do neslućneih razmera. Sav intelektualni kapacitet je bio u funkciji samo jednog: kako uzvratiti udarac tzv. najmanjem koalicionom partneru.

Za to vreme, u susednoj prostoriji, Ure Kure Kure +17%, Canja Labus sa Fabus i Lelica Kesić Kalanović, ni ne sluteči šta im se sprema, opuštali su se uz svoju omiljenu igru „Ringe, ringe, radja/doći će čika Mladja/i donesti para /da nas niko ne kara!“ I taman kad im je bilo najlepše, uleteše tzv. koalicioni partneri. U vazduhu se osećala čudna napetost. Ure Kure +17% je predosetio da nesto nije u redu čim mu Zuba Umnjak, odmah po ulasku, pokaza svoje sekutiće.

Zuba Umnjak: Zabavljate se, a?

GRUDVE LEDENICE I COMBURI

Ure Kure +17%: Ma, jok, evo sad smo razgovarali sa investitorima iz Estonije. Latvije, Letonije i Litvanije. Sami su se, zamislite, javili, intersuje ih da ulažu na Besnoj Kobili!

Razvigor: Šta ćete, da otvorite fabriku snega?

Pera Nike mi: Jeste, izvoziće grudve ledenice i comburi. Oseća se nedostatak ovih proizvoda na evropskom tržištu.

Počasni Konzul Nikarague: A Mladja će da stimuliše proizvodnju sa po 10.000 evrića po pahuljici.

Canja Labus sa Fabus: Da se odmah prestane tzv. duhovitostima ukoliko mislite da očuvate ionako narušen autoritet gradskih vlasti!

Zuba Umnjak (umno ali smireno): Mi smo odlučili da konačno povučemo nagli ali neočekivan potez!

Ure Kure +17%: Ajde, baš da čujemo!

Zuba Umnjak (toliko umno da su mu se videli kutnjaci): Prvo, mi da skidamo gaće nećemo. Drugo, smenujemo momentalno tebe Ure, Canju i Lelicu! Momentalno vas smenjujemo s tim što vas ustvari ne smenjujemo ali smatrajte da ste smenjeni i tako se osećajte!

Ure Kure Kure +17%, Canja Labus sa Fabus i Lelica Kesić Kalanović skočiše sa svojih mesta preneraženi ovom naglom i neočekivanom odlukom. Pogeldaše se iznenadjeno i uzbudjeno i posle kratkog domundjavanja, isprsiše se pred tzv. koalicione partnere u čemu je prednjačila, što je i prirodno, Lelica.

Ure Kure Kure +17%: Mi smo odlučili da u intersu tzv. koalicije prihvatimo vaš predlog s tim što ustvari vi nas ne smenjujete nego mi podnosimo ostavke ali ostajemo na našim funkcijama ali vi smatrajte da smo mi podneli ostvake iako ustvari mi ne podnosimo ostavke!

U tom trenutku nasta muk ali samo za trenutak, dok medju tzv. koalicionim parnerima nije preovladao uzajamni osećaj da je kriza prevazidjena. Onda nasta spontano opštekoaliciono veselje.

(Kraj)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar