IZBOR SPORTISTE DECENIJE



, , , ,

Dragan Spasić



Vrhunski biciklista

Dragan Spasić jedan je od najboljih srpskih biciklista, podjednako dobar u sprintu i brdskoj vožnji.



Počeo je u fudbalu, kao golman OFK Soko. Ali, ljubav prema biciklu je bila jača. Pošto u Vranju nije bilo kluba, prvo je pokušao sam, na svoju ruku, da se takmiči. Talenat su primetili u Nišu i odmah je postao član BK Železničar.

Prvi uspesi, pojedinačno i ekipno doveli su ga u reprezentaciju najpre Jugoslavije, a zatim Srbije i Crne Gore i Srbije.

Mnogo puta prošao je kroz cilj prvi i učestvovao na trkama širom sveta, na svim kontinentima. Sportista kojim Vranje treba da se ponosi.

 

Marjan Djorđević

Mozak ekipe

Marjan Djorđević Macan posvećen je fudbalu. Kao dečak došao je u Dinamo i prošao sve mlađe kategorije. Nije imao ni punih 18 godina kada je debitovao za prvi tim. Bio je duša i mozak ekipe. Njegovi kvaliteti brzo su uočeni i Djorđević je jedno vreme bio standardan prvotimac niškog Car Konstantina, tadašnjeg drugoligaša.
Kada se vratio u Dinamo plenio je odgovornošću i ljubavlju prema klubu. Bio je kapiten, a po okončanju karijere i trener u Železničaru iz Vranjske Banje, kao i pomoćni trener u Dinamu.
Fudbal nije ostavljao, sa velikim uspehom i danas predvodi fudbalere malog fudbala Vranje. 

 

Marija Pešić

Volja i ljubav

Marija Pešić, odbojkašica Vranja i As-a iz Niša, pleni svojom uspešnom karijerom, iako još uvek nema pune 23 godine.

U ŽOK Vranje je od početka, dakle više od 10 godina. Prošla je sve  kategorije i u seniorskom timu dogurala do kapitena. Bila je spotistkinja Vranja, klub joj je bio uvek na prvom mestu. Doživela je težu povredu, ali uspela da se snagom volje vrati na parket i bude jedan od stubova ekipe koja je bila na domaku Prve lige.

Pešićeva studira u Nišu i nastavlja sa uspehom da igra za tamošnji ŽOK As.

 

 

Žarko Džonov

Reprezent rukometa

Žarko Džonov je odrastao sa Rukometnim klubom Vranje, sazreo kao čovek i danas pokazuje da mlad čovek može biti bogat ljudskim vrlinama primerenim sportisti koji reprezentuje grad.
Jedan je najvećih talenata u svojoj generaciji, a godinama je bio standardan na poziciji srednjeg beka. Organizator igre, koji više koristi lucidnost i inteligenciju nego snagu.
Džonov je prema odluci žirija u protekloj deceniji bio zaštitni znak za vranjsku rukometnu školu koja je iznedrila brojne asove.

 

Vlada Stamenković

Ljubimac navijača

Vlada Stamenković, fudbaler koji ostavlja srce na terenu, biće velikim slovima upisan u fudbalsku istoriju Dinama.

Još kao dečak iskazao je velik talenat, kao omladinac postao prvotimac, a potom brzo dobio poziv od ekipe Radničkog iz Niša, tadašnjeg prvoligaša. Iz Radničkog prešao je u ekipu OFK Niš, za koji je igrao više sezona i dogurao do kapitena ekipe.

Po povratku u Dinamo, kada se pravila prvoligaška ekipa, uspeo je da se nametne, izbori mesto i bude kapiten i žuto-plavom dresu.

Stamenković je fudbaler kojeg je publika u protekloj deceniji nosila u srcu, kao svog ljubimca koji je nikad nije izneverio. Na terenu lav, svaki njegov potez mami aplauze.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar