Zaslužujem komad hleba u fudbalu



Davor Tasić Taska, jedan od najvećih bisera vranjskog fudbala, imao je nepunih 17 godina kada su se menadžeri u Srbiji otimali o njega. Iz Dinama je prešao u beogradski Obilić i stručnjaci su nagoveštavali njegovu reprezentativnu karijeru. Onda su krenule brojne povrede koje su ga udaljile od vrhunskih dometa, ali je ipak uspeo da napravi zavidnu karijeru. Danas je trener Ropotova iz Kosovskog Pomoravlja:



– Sa uspehom sam igrao u Poljskoj četiri sezone, poslednje postavljen za trenera. Dobri uslovi, dobra plata, ali mene je srce vuklo u Vranje gde sam planirao da osnujem porodicu, karijeru kao igrač završim u Dinamu, a onda svojim bogatim iskustvom i znanjem dobijem posao kako bih pomogao vranjskom fudbalu – kaže Tasić.

Po povratku u Dinamo, u prvoj sezoni u Prvoj ligi bio je kapiten tima. Sve je išlo svojim tokom dok Tasić nije okončao svoju karijeru. -Nebojša Zupančić, tadašnji predsednik kluba mi je obećao posao u klubu. Posao do dana današnjeg čekam, gotovo četiri godine – revoltiran je Tasić.



Po dolasku novog rukovodstva u Dinamo, dobio je rešenje za posao tehničkog sekretara na određeno vreme.

– To sam dobio zahvaljujući Zoranu Antiću, predsedniku Sportskog saveza, ali od toga nikakve fajde. Za vreme dok sam bio u klubu na određeno nisam dobio ni dinara. Naravno, neću da tužim klub jer ja Dinamo iskreno volim i nadam se da će se naći mesto za mene. Zaslužujem komad hleba u fudbalu – navodi Tasić.   

PROFIL

Ime i prezime: Davor Tasić
Rođen: 18. 3. 1977.
Mesto rođenja: Vranje
Klub (kao igrač): Dinamo, Obilić (Beograd), Radnički (Novi Beograd), OFK Beograd, Dubočica (Leskovac), Poljska (4 sezone), FK Dinamo.
Mali fudbal: KMF Rušče (Vranje).
Klub (kao trener): Poljska, Ropotovo.

U međuvremenu, igrao je mali fudbal za KMF Vranje i bio oslonac i jedan od najboljih pojedinaca.

– Volim fudbal, ne mogu bez lopte i igrao sam za KMF Vranje srcem, dajući sve od sebe. Očekivao sam od kluba ono što su nam stalno obećavali – pristojnu hranarinu. Igramo fudbal u Prvoj ligi, a čekam po nekoliko meseci da nam se uplati neka smešna suma. U Prvoj futsal ligi se ne igra amaterski. Ako pobedimo beogradski Marbo Intermeco u Vranju, a njihovi fudbaleri primaju platu od 400 do 700 evra, onda možemo i mi koji, smo nosioci igre, da primamo 150 do 200 evra mesečno – iskren je Tasić.

Trenutno je, od jeseni 2010. godine, trener FK Ropotovo iz Kosovskog Pomoravlja koji se takmiči u Niškoj zoni.  

– Došao sam u Ropotovo na poziv Dragana Todorovića, sportskog novinara iz Beograda, koji je na čelu kluba. Znamo se još dok sam igrao u Obiliću, pratio me je kroz štampu, i veliki smo prijatelji. Treniramo u Ropotovu, igramo u Vranju, zbog čega moram da se zahvalim sadašnjim čelnicima kluba. Očekuje nas, na proleće, borba za opstanak. Imamo ekipu, snage i volje da ostvarimo zacrtani cilj. Ekipu sačinjavaju igrači iz Kosovskog Pomoravlja pojačani kvalitetnim pojedincima iz Vranja – ističe Tasić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar