IZBOR ZA VRANjANCA DECENIJE



, , , ,

LjUBOMIR BANDOVIĆ (1976)



glumac, sa 17 godina upisao Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, gde je i diplomirao. Do sada je imao više od pedeset uloga u pozorištu, na filmu i televiziji, a zapažene uloge ostvario je na scenama većine beogradskih pozorišta, kao i u poznatoj televizijskoj seriji „Vratiće se rode“. Na prošlogodišnjem Sterijinom pozorju dobio je nagradu „Zoran Radmilović“ za ulogu u predstavi „Ćeif“, a na Festivalu malih scena u Rijeci nagrađen je za ulogu u predstavi „Derviš i smrt“. Član je Beogradskog dramskog pozorišta.

ZORAN PETRUŠIJEVIĆ ZOP (1943)



slikar, autentični umetnik ovog podneblja, cenjen u celoj Srbiji. Sa 16 godina upisao Likovnu akademiju u Beogradu, u klasi profesorke Ljubice Cuce, diplomirao i magistrirao na istom fakultetu. Do sada priredio 20 samostalnih izložbi, bio učesnik brojnih likovnih kolonija i kolektivnih izlaganja. Radi kao profesor na Učiteljskom fakultetu u Vranju.

 

SRBOLjUB
DIMITRIJEVI
Ć (1949)

profesor filozofije, diplomirao i magistrirao u Skoplju, pohađao doktorski kurs Univerziteta u Barseloni, doktorirao na Univerzitetu u Prištini. Radi kao predavač na Filozofskom fakultetu u Nišu. Objavio niz značajnih članaka i par knjiga iz oblasti filozofije.

 

  

VESNA STEVANOVIĆ

Nije lako biti sudija u ova smutna vremena kad vam je glava u torbi i za mnogo bezazlenije stvari, a kamoli za presude od 40 godina. A baš takve je izricala Stevanovićeva, svojom principijelnošću i beskompromisnim stavom braneći poljuljani ugled sudijske profesije.

Do reforme pravosuđa bila sudija portparol Okružnog suda, sada je sudija Apelacionog suda u Nišu.


MIODRAG STOJKOVIĆ

Prvi vranjski lekar koji je otvorio privatnu ordinaciju (Eliksir). Naravno, to nije dovoljno za epitet Vranjanca decenije, ali to što Stojković, za razliku od mnogih svojih kolega, stvarno zna šta piše u Hipokratovoj zakletvi, svakako jeste. Vrstan dijagnostičar.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar