IZBOR SPORTISTE DECENIJE



, , , ,



 

Predrag Nikolić



Majstor na petoparcu

Predrag Nikolić Pepi, fudbaler Kluba malog fudbala Rušče, duša je ekipe i dugogodišnji kapiten. Fudbal je počeo da igra u Radničkom iz Gornje čaršije, ali od malena je pokazivao afinitet prema malom fudbalu. Po osnivanju KMF Rušče postaje njegov član i zajedno sa Igorom Stojanovićem njegov zaštitni znak.

Majstor na petoparcu, žongler koji oduševljava publiku, zbog kog se dolazi na utakmice zaslužije epitet jednog od najvećih majstora malog fudbala u Vranju.

 

Nikola Stevanović

Plej sa srcem

Nikola Stevanović, košarkaš KK Jug, od malena je u klubu i pravi je posvećenik košarke. Košarka mu je i život i hobi, igra srcem ne štedeći emocije. U protekloj deceniji na poziciji pleja bio je jedan od najboljih igrača u ligama u kojima je KK Jug igrao.
Odličan u odbrani i napadu, treneri mu poveravaju maksimalnu minutažu. Bez njega se ne može zamisliti koncepcija igra ekipe i velike zasluge mu se propisuju za plasman Juga u Prvu srpsku ligu, a potom i Prvu. Klub je uvek stavljao ispred sebe, te je znao da i povređen stisne zube i doprinese uspehu ekipe.

 

Marija Aleksić

Kapiten i vođa

Marija Aleksić Sosa, po procenama žirija i brojnih stručnjaka, jedna je od najboljih odbojkašica Vranja od osnivanja kluba. Na poziciji smečera, blokera i primača pružala je partije za pamćenje. Njen ubitačan servis dovodio je protivničke ekipe do očajanja.

Svoje iskustvo i znanje nesebično je prenosila na mlađe saigračice i uz nju su stasale mnoge koje danas nešto znače u srpskoj odbojci. Kapiten i vođa tima, ujedno neprikosnoveni autoritet.

Pod vođstvom Aleksićeve, odbojkašice Vranja bile su prvaci Druge lige „Istok“ i na domaku Prve lige. Birana je za najbolju sportistkinju Vranja.

 

Branislav Milenković

Zaljubljenik u ping pong

Branislav Milenković, stonoteniser ekipe Vranja, bukvalno živi za ovaj sport. Kao dečak, došao je klub i pod rukovodstvom legende Petra Jovanovića Gibe stasao u prvoligaškog igrača.

Vredan, talentovan, željan pobeda, u mlađim kategorijama osvajao je medalje i prva mesta na prvenstvima Srbije. Vrlo mlad je postao prvotimac i standardan član STK Vranje u Prvoj ligi Srbije. 

Proteklu deceniju obeležio je pobedama nad iskusnijim i renomiranijim protivnicima. Miljenik je zaljubljenika u ping pong, a posebno dece koja treniraju u klubu. Kao njihov trener, koji po ceo dan provodi s njima učeći ih i stvarajući od njih šampione u mlađim kategorijama, je neprevaziđen. Jer, Milenković tek ima 24 godine, a toliko je mnogo postigao do sada.

 

Nenad Stanković

Rukometaš sa stavom

Nenad Stanković Stanko, rukometaš je koji je igrajući za RK Vranje i u Grčkoj već sebe upisao u bogatu istoriju vranjskog rukometa. Protekla decenija ispunjena je njegovim standardno dobrim igrama na poziciji srednjeg beka.
Pokretljiv, borben, nikad nije štedeo sebe na utakmicama. Prema bojama kluba krajnje profesionalno se odnosio.
Među saigračima je cenjen zbog nepokolebljivog stava i odnosa prema rukometu, sportu od kojeg trenutno živi i egzistira.
Školu nije zanemarivao, profesor je fizičkog vaspitanja.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar