Došao sam da dajem golove



Radivoje Jevđević, iskusni golgeter, jedno je od najzvučnijih pojačanja Dinama u zimskom prelaznom roku. Od njega se očekuju golovi neophodni za opstanak.



– Došao sam u Dinamo da dajem golove. Verujem da imamo tim i snagu za opstanak. Biće teško, neizvesno do kraja – kaže Jevđević.

Koji je motiv Vašeg dolaska u Dinamo?



– Još jedan izazov u karijeri. Kvalitetna ekipa i sjajna atmosfera omogućiće mi da u potpunosti iskažem svoje kvalitete.

Da li ste zadovoljni ponuđenim uslovima?

– Naravno, ne samo finansijskim već, pre svega, energijom ljudi koji vode brigu o klubu. Kada vidite da iza kluba stoji organizovana uprava onda vam je puno lakše da se skoncentrišete na treninge i utakmice.

Treba se uklopiti što pre u ekipu koja se trenutno stvara?

PROFIL

Ime i prezime: Radivoje Jevđević
Rođen: 25. 11. 1977.
Klub: Javor (Ivanjica), Vojvodina (Novi Sad), Sutjeska (Nikšić), Mladost (L), Peč (Mađarska), Napredak (Kruševac), Agrotikos (Grčka), Dinamo.
Mesto u timu: špic

– To ne predstavlja nikakav problem, ni za mene ni za ostale pristigle fudbalere. Poznajemo se međusobno, recimo igrao sam protiv Nenada Trajkovića Vučka, znam Igora Stojkovića Krespa, potom Tintora, Mirčetu, Šikanića… Kroz kontrolne utakmice treba da uigramo sve taktičke varijante koje će doneti uspeh na proleće.

Igrali ste u inostranstvu. Kakva su vaša iskustva?

– Pozitivna. Nije samo u pitanju finansijski momenat već i upoznavanje druge zemlje, njene kulture, učenje jezika. U svakom pogledu bogatiji ste kao ličnost i stičete jedno dragoceno  iskustvo neophodno za život.

Mnogi mladi fudbaleri žele da se što pre otisnu preko granice?

– Ne treba ići po svaku cenu. Bolje je prvo sazreti kao fudbaler u Srbiji, naći pravog menadžera i odgovarajući klub. Činjenica je da se u inostranstvo ide zbog para, a mnogi su nestrpljivi, želeli bi što pre, a to može da im se obije o glavu.

Da li se može živeti od fudbala u Srbiji?

– Teško, mislim da ne može. Znam to iz svog iskustva jer sam promenio 13 klubova.

DINAMO POBEDjUJE

Na prve dve kontrolne utakmice, fudbaleri Dinama su ostvarili pobede. Savladana je ekipa Žitograđe na gostujućem terenu, rezultatom 3:0. Strelci su bili: Crkvenjakov (2) i Tintor. U drugoj utakmici savladana je ekipa Ropotova, na stadionu u Pavlovcu,rezultatom – 1:0. Strelac je bio Marko Filipović.

Šta savetujete mladim fudbalerima, šta im valja činiti?

– Da budu uporni, da treniraju što više. Treba se voditi logikom da svako dočeka trenutak sreće u životu. To se odnosi i na fudbal. Šansu treba iskoristiti na pravi način.

Po nekim procenama Dinamu će biti potrebno najmanje 30 bodova da bi ostao u ligi?

– Ako je tako, onda sam veliki optimista. To je deset pobeda iz 16 utakmica. Na proleće igramo jednu više kod kuće i to će puno značiti.

Dinamo ima brojnu publiku koja zna da ceni kvalitet?

– Znam kako je igrati u Vranju. Doživeo sam to u dresu Mladosti iz Lučana. Igrali smo pred prepunim tribinama. Verujte, osim u Novom Pazaru, toga nema na drugim stadionima na kojima se okuplja između 100 i 200 gledalaca. Verujte, zaželeo sam se igra pred punim tribinama.

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar