Više nismo udruženje građana



Preregistracija ŠAF u skladu sa novim Zakonom o udruženjima i novim Zakonom o kulturi – Počinje rad na profesionalnom animiranom filmu “Biljarica”, po liku iz literature Bore Stankovića – U planu manifestacija “Zlatni puž”



 



Ono što je obeležilo početak nove godine u Školi animiranog filma (ŠAF) je dolazak Snežane Trajković (1976), diplomiranog arhitekte, na njeno čelo. To može da znači novi početak za njih u svakom pogledu, jer je ova mlada žena ima već dosta iskustva u tom poslu, obrazovana je, realno ambiciozna, marljiva, moderna i prilagodljiva vremenu u kome živi i ljudima koji je okružuju. Prijatna i odmerena sagovornica, ona vas neće obasuti hrpom nepotrebnih informacija i hvalospeva o sebi, već će se truditi da vam izađe u susret i na najbolji način promoviše, najpre ŠAF, a potom i sebe kao nekoga ko ovim malim kolektivom odnedavno rukovodi.

NOVA ERA

– Sebe zaista ne doživljavam kao neku “direktorku”, pa mi ta reč nekako i “para uši”, ali šta da se radi – komentariše kroz smeh na samom početku našeg razgovora, Snežana, i dodaje:

– Zaista želim da ovaj krug na ringišpilu bude moj! Kada to kažem mislim, pre svega, da radim najbolje što mogu i da i ja na neki način ostavim traga u ovoj školi. Sada kada je ceo naš tim pod lupom, vreme je da se dokazujemo po ko zna koji put, da mi to umemo i da mi to možemo.

Za Snežanu, ako ćemo iskreno, ovde neće biti mnogo nepoznanica jer je ona u ŠAF od svoje 11. godine i prošla je sve segmente animacije. A kada je 2002. godine diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Prištini, počela je ovde i zvanično da radi. Kako se, kako tvrdi pola kroz šalu a pola kroz zbilju, odmah pokazala kao pričljiva, a uz to je odlično poznavala i engleski jezik, usmerili su je na papirologiju i one “ozbiljne” stvari – kontakte sa gostima, strancima, na pisanje projekata, uspostavljenje veza sa svim onim ustanovama i ljudima “koji žive na internetu” i sa kojima nemate tako često prilike da se vidite i razgovarate. Tokom 25 godina postojanja ŠAF, uspostavljena je izvanredna saradnja sa svima njima i ispletena mreža prijatelja i saradnika ove škole.

– Da, tako sam usput savladala i menadžment. A kada sam došla na ovu funkciju januara meseca, odmah sam se bacila na pisanje mejlova, kako bi sve njih obavestila o promenama do kojih je došlo u ŠAF. Želim da ova škola krene putem na kome će biti puno novih ideja, da napravim neke nove mostove i uspostavim neke nove veze, ali i održim veliku mrežu naših starih saradnika iz Srbije i inostranstva. Radujem se ovom novom početku za mene, a najviše me ohrabruje atmosfera u timu ŠAF – poručuje Snežana.

Kada se radi o novinama na koje Snežana ukazuje, tu pre svega misli na preregistraciju ŠAF koje je do sada bilo udruženje građana, a sve u skladu sa novim Zakonom o udruženjima i novim Zakonom o kulturi. Otkriva nam da postoji dobra volja u lokalnoj samoupravi da ova škola postane javna ustanova i da su već počeli da rade na tome.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar