Stvaramo tim za opstanak



Pojačanja: stoje:Jevđenić, Šikanić, Petrović; čuče:Bubanja, Tintar, Sovilj, Marčeta

Nakon Dušana Sovilja iz Srema i Vladimira Tintora iz Berana, parafe na vernost Dinamu stavili su i Nikola Petrović, polušpic, Marko Filipović, napadač, Jovan Bubanja, golman, Predrag Mirčeta, štoper, Miroslav Šikanić, štoper i Radivoje Jevđović, špic. Spisak pojačanja još nije završen



 



Pojačanja: stoje:Jevđenić, Šikanić, Petrović; čuče:Bubanja, Tintar, Sovilj, MarčetaUprava Dinama ne sedi skrštenih ruku kada je dolazak pojačanja sa strane u pitanju. Gužva u kancelariji Gorana Nastića, generalnog sekretara Dinama, je svakodnevna.

– Zacrtan je cilj, a to je opstanak među prvoligašima. Dovodimo potrebna pojačanja kako bismo od prvog kola krenuli sa osvajanjem bodova i pobegli sa dna tabele. Nakon Dušana Sovilja iz Srema i Vladimira Tintora iz Berana, parafe na vernost Dinamu stavili su i Nikola Petrović, polušpic, Marko Filipović, napadač, Jovan Bubanja, golman, Predrag Mirčeta, štoper, Miroslav Šikanić, štoper i Radivoje Jevđović, špic. Spisak pojačanja još nije završen. Očekujemo da ovih dana u klub stigne još nekoliko proverenih fudbalera sa zvučnim imenima – kaže Nastić.

Nikola Petrović je igrao za ekipu Inđije, a u Dinamo je stigao iz Radničkog iz Nove Pazove.

ODLASCI

Iz Dinama su otišli Osmanović, Stajić, Vlada Stamenković, Nikola Stojanović, i Aleksandar Tasić,  Dimić, Dragan Trajković, Dobrić, Vasić i Perić.
– Stamenković i Stojanović su u surduličkom Radniku, Stajić u niškom Sinđeliću, Osmanović u novobeogradskoj Bežaniji. Za ostale koji su bili ovde sa strane ne znamo gde su našli novu sredinu – ističe Nastić.

– Petrović je robustan štoper koji treba da donese sigurnost i u tandemu sa kapitenom Nenadom Trajkovićem bude bedem ispred našeg gola. Marko Filipović (24) je svojevremeno igrao za Novi Pazar, potom za još nekoliko klubova. Stigao je iz Šumadije. Radi se o univerzalnom napadaču, koji najbolje partije pruža po desnoj strani. Rešili smo i pitanje golmana. Jesenas smo imali samo iskusnog Disića, dok mu je rezerva bio golman iz kadeta. Jovan Bubanja (26) je pravo rešenje za klub, bio je pred vratima Partizana, branio za beogradski Grafičar. Bio je u inostranstvu gde je u Čikagu proglašen za najboljeg golmana. Da se radi o izuzetnom golmanu dobili smo preporuke od strane stručnih ljudi iz Partizana. Doveli smo i iskusne štopere – Predraga Mirčetu, koji je igrao u Albaniji i Miroslava Šikanića iz beogradskog Čukaričkog, a igrao je i u Vijetnamu. Potom, Radivoja Jevđovića, rasnog strelca ivanjičkog Javora koji dolazi iz Grčke – oduševljen je Nastić.

KRIVIČNA ZA JOVANOVIĆA

Prema rečima Nastića, protiv bivšeg trenera Dinama Radmila Jovanovića klub namerava da podnese krivičnu prijavu.
– Jovanović nije vratio u klub četiri garniture opreme: trenerke, dresove, šortseve. Potom, zimsku jaknu, šuškavce, oko 20 majica  i dve nove fudbalske lopte kupljene za odigravanje utakmica. To će morati da vrati, inače videćemo se na sudu – ističe Nastić.

Za sada, od stranaca u Dinamu su: Sovilj, Tintor, Petrović, Filipović, Bubanja, Mirčeta, Šikanić, Jevđović, Disić, Crkvenjakov, Nikola D. Tasić i Mijatović.

– Naše je da se ne predajemo, da budemo optimisti, da ispravimo greške od jesenas i krenemo u stvaranje tima za opstanak. Nije to samo naša želja već želja brojnih navijača koji dolaze na stadion, zovu telefonom i brinu za klub. Grad je odlučio da Dinamo bude prioritet u finansiranju i to puno znači. Imamo mogućnosti da dođemo do novog kvalitetnijeg pomaka u radu – ističe Nastić.

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar