Ponosna sam na sebe



Pehar u prave ruke: Melanija, Spremni za nove podvige: Nebeski anđeli

Pehar u prave ruke: MelanijaMelanija Zdravković (15), strelac iz Vranjske Banje najbolja je sportistkinja Vranja za 2010. godinu.



– Kada sam saznala da sam izabrana za sportistkinju grada bila sam zatečena, a onda je nastalo slavlje u krugu porodice. Ponosna sam na sebe   – iskrena je Melanija koja brani boje SK Vranje.

Streljaštvo je zavolela zahvaljujući ocu. Seća se dana kada je prvi put otišla na strelište – 12. decembra 2008. Godine. Odmah je shvatila je da je izabrala pravi sport.



Protekla godina koja joj je donela titulu najbolje spotistkinje grada bila je izuzetno uspešna.

PROFIL

Ime i prezime: Melanija Zdravković
Mesto rođenja: Vranjska banja
Rođena: 1. 10. 1995.
Klub: SK Vranje
Kategorija: mlađa juniorka
Disciplina: Vazdušna standardna, MK standardna
Škola: prvi razred Srednje medicinske

– Na prvenstvu centralne Srbije osvojila sam prvo mesto u gađanju standardnom vazdušnom puškom, na prvenstvu Srbije drugo mesto, u gađanju MK standardnom puškom.  Na Kupu Srbije bila sam druga, na takmičenju u Makedoniji osvojila sam jedno prvo i jedno treće mesto. Na prvenstvu Srbije sa SK Vranje ekipno drugo mesto. Učestvovala sam na brojnim takmičenjima po Srbiji i uglavnom se vraćala sa medaljama – kaže Melanija.

Učestvovala je u Kampu perspektivnih strelaca u Karatašu. Sa ponosom ističe da je učestvovala na takmičenju u Slovačkoj u ekipi perspektivnih strelaca Srbije.

– Treniram tri do četiri puta nedeljno, pred takmičenja svakodnevno. Umem da rasporedim vreme i da uskladim školske i sportske obaveze – tvrdi Melanija.

U nastupajućoj sezoni očekuju je brojna takmičenja.

– U Djupriji sam na prvenstvu centralne Srbije osvojila treće mesto. Očekujem da ova sezona bude berićetnija u odnosu na prethodnu. Naravno, želja mi je da dobijem poziv za reprezentaciju Srbije u kategoriji mlađih juniorki. 

Melanija priznaje da velike zasluge za njen uspeh ima i trener:

– Imati za trenera Bogdana Mitrova u startu stvara mogućnosti da postanete dobar strelac, ali i uzoran sportista. Streljaštvo omogućava razvoj kreativnih sposobnosti poput preciznosti, smirenosti, koncentracije i razvija pobedničkim mentalitet – ističe Melanija.

Odlična je učenica prvog razreda Srednje medicinske škole.

– Škola je na prvom mestu, ali streljaštvom ću se još dugo baviti. Trenutno sam u kategoriji mlađih juniorki i tek me očekuju značajna takmičenja i, nadam se, vrhunski rezultati – kaže Melanija.

 

SPORTSKO IZNENADjENjE GODINE

Nebeski anđeli oduševili

Spremni za nove podvige: Nebeski anđeliFudbalski klub Nebeski anđeli, po odluci žirija za izbor sportiste i kluba godine, najprijatnije su iznenađenje u 2010. godini. Klub se takmiči sa uspehom u Pčinjskoj okružnoj ligi i pri vrhu je tabele.

Njegov sastav sačinjavaju samo vojnici 4. brigade Kopnene Vojske Srbije. Prvi su vojni fudbalski tim u Srbiji koji igra na svom stadionu u bazi „Jug“. Fudbalere odlikuje disciplina, poštovanje protivnika, prijateljstvo i uzajamna podrška u raznim oblastima života. Priznanje im je uručio Igor Mladenović, potpresednik Sportskog saveza.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar