Odeljenje slomljenih srca



Sa odeljenja sa matematičkog smera Gimmnazije Bora Stanković, iz prošlog prikaza, selimo se na jezički smer. Mozaik ,sastavljen od 11 muškaraca i 21 devojke, plus Miodrag Kostić profesor istorije, njihov razredni starešina, čine odeljenje 4/2.



Da počnem od onih na „visokim funkcijama”. Mihajlo S. predsednik đačkog parlamenta i glumac-amater, Jovana V. predsednica odeljenja i odlična odbojkašica, kao i Aleksandar  V. potpredsednik odeljenja  i ljubitelj borilačkih veština.

Pošto govorimo o odljenju jezičkog smera, normalno je da svi vole jezike, a ponajviše Kaja koja govori ruski i Miljana J. koja „parla“ engleski. Interesantno. Ali to ne znači da ne vole prirodne nauke.  Danijelu,  najboljem đaku odeljenja omiljeni je predmet fizika. Nataša najviše voli hemiju, dok je Miljana R. budući student molekularne biologije. Kao što vidite, devojke su većina u ovom odeljenju pa nije čudno što u ovom odeljenju možda nema slomljenih noseva, ali ima dosta slomljenih srca. Devojke vole da se šminkaju, a za ulepšavanje zadužena je Jelena S. odličan poznavalac geografije. U odeljenju postoje još dve Jelene: Jelena K. buduća glumica koja u slobodno vreme gleda filmove i Jelena T. koja slobodno vreme provodi nad knjigom. Milica N. i Andrijana S. iz prve klupe pored prozora najbolje su drugarice još od prve godine. U odeljenju se sluša sve, od tehno muzike, koju obožava Milica Ž. do novokomponovanih pesama koje Marko Bube rado svira na svojoj klavijaturi, uz pratnju Aleksandra S. na harmonici.



Pored predsednice u odeljenju ima još sportista. Djorđe je izvrstan fudbaler i ljubitelj kladionica (valjda to zajedno ide), dok Ivana voli rukomet, tačnije rukometaše. Dok u školi dremaju, Stefan N., Aleksandar Dj., i Nemanja Nemac, vreme van škole provode u teretani, a ponekad i u kafiću sa Jovanom S. i Stefanom R. koja im gleda u šolju.  Hristina redovno radi svoje, pa i tuđe domaće zadatke. Često na velikom odmoru Stefana A., Marijana R., Andrijana C., Tijana P., Jovana D., i Maja Ž. igraju zanimljivu geografiju mada im se ponekad i Dušan zvani Duća pridruži, bar u rešenju izbora slova. Sve ovo sa strane posmatra buntovnik i umetnička duša Nikola A.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar