IZBOR SPORTISTE DECENIJE



, , , ,

Gorica Krstić, rukometašica



Gorica Krstić od malih nogu je u ženskom rukometnom klubu. Snagom talenta nametnula se i kao kadetkinja izborila mesto u senirskoj ekipi. Proteklu deceniju bila je stub ekipe koja se sa uspehom takmiči u Drugoj ligi „Jug“.

Trenutno se bez nje ekipa ne može zamisliti, a pored aktivnog igranja postala je trener mlade ekipe koja je protekle sezone bila najprijatnije iznenađenje u ligi.



Krstićeva je svojim moralnim, ljudskim kvalitetima, kao i nesebičnim odnosom prema klubu zaslužila da se nađe među najboljim sportistima grada za proteklu deceniju.

Blagoje Zlatanović, košarkaš

Blagoje Zlatanović Bata, zaštitni je znak KK Jug. Košarka mu je u krvi, a Jug najveća ljubav. Kapiten je ekipe koja je sa uspehom igrala u Prvoj srpskoj ligi, a prošle godine i nastupala u Prvoj ligi. Zlatanović dugo godina traje i miljenik je publike zahvaljujući kvalitetu, zalaganju na treninzima i utakmicama. Jedan je od najzaslužnijih za plasman u Prvu ligu. U protekloj deceniji svojim odnosom prema klubu i košrci zaslužio je da se nađe među najboljim sportstima.     

 

Milica Kostić, strelac

Milica Kostić, strelac nekada SK Jumko, a kasnije SK Vranje pravi je primer uzornog sportiste i dobrog studenta. U protekloj deceniji, ova tiha, krhka devojka, oštrog oka i smirene ruke nema šta nije osvojila. Na desetine medalja, osvojenih prvih mesta u konkureniciji pionirki, kadetkinja i  juniorki.

Učestvovala je na svim prestižnim kampovima, bila reprezentativac Srbije u mlađim selekcijama. Po odlasku u Beograd na studije uporno su je zvasli u SK Partizan. Ipak, odlučila je da se posle dugogodišnjeg bavnjenja sportom okrene fakultetu, a da se streljaštvom bavi rekreativno.

 

Vedran Tašković, kik bokser

Vedran Tašković, kik bokser i trener, čovek lavljeg srca jedan od pionira ovog sporta koji danas sa velikim uspehom reprezentuje naš grad. Učesnik je svih velikih takmičenja, osvajač brojnih medalja i prvih mesta. Najveći uspeh je osvajanje prvog mesta na prvenstvu Balkana.

Izuzetan borac, srčan, koji je svoje mečeve uglavnom rešavao u 1. rundi. Nakon završetka bokserske karijere postao je trener svog KBK Juniora. I dok je bio bokser bio je trener. Iz njegovog kluba izašli su brojni reprezentativci. Protekla decenija za Taškovića je bila kruna karijere koja traje godinama.

 

Joca Ristić, fudbaler

Joca Ristić, fudbaler i trener Dinama, sinonim je znanja, borbe na terenu i van njega kada je Dinamo u pitanju. Afirmisao se u mlađim kategorijama Dinama, a sa velikim uspehom igrao je za Vrbas. Po povratku u Dinamo postaje kapiten i motorna snaga tima. Bio je predvodnik generaciji koja je ušla u Prvu ligu i ostvarila istorijski uspeh. Po okončanju karijere posvetio se trenerskom poslu, prvo u mlađim kategorijamam a onda kao pomoćnik Mladenu Dodiću u prvom timu. Na jednom od treninga, u Sportskoj hali, obrušio se zid, pao na nogu Ristiću i on je danas trajan invalid.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar