Vladimir Tintor za opstanak



Dovođenje iskusnog veziste dokaz je rešenosti da se očuva prvoligaški status



 



Vladimir Tnntor (31), novo je pojačanje FK Dinamo. Iskusni vezni igrač u prolećnom delu prvenstva treba da bude oslonac igre vranjskog prvoligaša.

– Tintor je poznato ime u srpskom fudbalu, uspeli smo da ga angažujemo sledeći pravilo da u Dinamo mogu da dođu samo provereni, kvalitetni fudbaleri. Tintor će sa Dušanom Soviljem, koji je došao iz FK Srem, znatno ojačati sredinu terena gde smo jesenas bili «najtanji» – kaže Goran Nastić, generalni sekretar Dinama.

Tintor je u svojoj bogatoj fudbalskoj karijeri nastupao za 12 klubova.

PROFIL
Ime i prezime: Vladimir Tintor
Datum i mesto rođenja: 1. septembar 1979. (starost 31), Inđija,
Visina: 182 cm
Igračka pozicija: Srednji red
Seniorska karijera
Godine – Klubovi: 1998-1999 – FK Železnik, 1999-2001 – Budućnost B.Dvor, (2001)-2002 – FK Vojvodina, 2001-2004 – Budućnost B.Dvor, 2004-2005 – FK Crvena zvezda, 2005-2006 – Rad Beograd, 2006-2007 – FK Inđija, (2007)-2008 – Bodens BK (Švedska), 2007-2008 – Napredak, Kruševac, 2008-2009 – FC Zhetysu (Kazahstan), 2009-2010 – Čukarički Stankom, 2010 – FK Berane, 2011 – FK Dinamo Vranje.

– Kruna njegove karijere je igranje u Crvenoj Zvezdi u sezoni 2004/2005. Nosio je dresove proligaških klubova u Švedskoj i Kazahstanu, a u Dinamo je došao iz FK Berane, prvoligaša iz Crne Gore. Univerzalan je igrač, može da igra na više pozicija u timu i od njega puno očekujemo. Poznat je kao kreator igre, ali itekako zna da zatrese pritivničku mrežu. Svojim iskustvom biće dragocen za ekipu koja se bazira na mladim igračima – navodi Nastić.

OTIŠLI

Iz kluba su otišli Dejan Osmanović, Nebojša Stajić i Nikola Stojanović. Pre toga, Dragan Dobrić, Dragan Trajković i Aleksandar Tasić. – Osmanović još nije zatražio papire. Klub je voljan da ga pusti i želi mu sve najbolje u nastavku karijere. Prema našim saznanjima  trenira sa ekipom Bežanije. Nikola Stojanović, levi spoljni i štoper, pozajmljen je Radniku iz Surdulice. Stojanović je hteo da promeni sredinu, izašli smo u susret iako se radi o iskusnom, proverenom prvotimcu. Stav UO Dinama je da ko ne želi da na proleće ostavi srce na terenu može otići iz kluba – ističe Nastić.

Iskusan vezista neće biti poslednje pojačanje Dinama u zimskom prelaznom roku.

– Uprava kluba u pregovorima je sa još nekoliko proverenih fudbalera. Nadamo se da ćemo angažovati još dvojicu-trojicu na mestima u timu gde je to neophodno. Želimo da uspešno okončamo zimski prelazni rok, da treneri Antić i Aleksić imaju dovoljan fond igrača kako bi stvorili tim koji može da obezbedi opstanak u prvoligaškom društvu – kaže Nastić.

Na stadionu Jumko trenira se punom parom. Od iskusnih fudbalera pripremama se još uvek nije priključio štoper Vlada Stamenković.

– Stamenković je neophodan ekipi i očekujemo da se uprava kluba dogovori s njim oko nastavka saradnje – ističu Antić i Aleksić.

STAJIĆ U SINDjELIĆU

Nebojša Stajić (28), napadač Dinama trenira sa prvoligašem iz Niša, ekipom Sinđelića.

– Očekujem ugovor do leta. Uslov je da po završetku sezone budem slobodan igrač i fudbalsku karijeru nastavim u inostranstvu. Imam ponuda sa raznih strana, ali neću žuriti. Moje je da se dobrim igrama vratim na fudbalsku scenu i steknem što bolje pozicije pred odlazak u pečalbu – kaže Stajić.

Atmosfera u ekipi je odlična, fudbaleri se svojski trude da se nametnu i izbore mesto startnoj poziciji.

– Raduje nas profesionalan odnos prema radu, zalaganje i disciplina svakog pojedinca. Nama je potrebno dvadesetak kvalitetnih pojedinaca jer nas čeka težak posao na proleće. Svaka utakmica, svaki bod značiće mnogo. Zato moramo biti maksimalno fizički spremni, motivisani da u svakom meču ostvarimo maksimum – navode Antić i Aleksić.

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar