IZBOR SPORTISTE DECENIJE



Redakcija „Vranjskih“ organizovala je izbor sportiste decenije, a predloge je dostavio žiri u sastavu: Jovica Kostić, doktor sportske medicine, Slađan Radenković, odbojkaški trener, Dragan Kostić, fudbalska legenda, Predrag Stevanović, rukometna legenda, Goran Jović, fudbalski trener, Momčilo Jovanović, sportski radnik, Boban Petrović, sportski radnik, Bogdan Mitrov, legenda streljaštva, Aleksandar Nikolić, sportski radnik i Dragan Antić, košarkaški trener



 

KANDIDATI



Na osnovu preloga žirija napravljena je lista od 20 kandidata. To su: Milan Pešić, košarkaš i trener, Viktor Petrov, odbojkaš, Jasmina Zafirović, fudbaler i fudbalski sudija, Vladan Pavlović, rukometaš, Nenad Trajković, fudbaler, Gorica Krstić, rukometašica i trener, Blagoje Zlatanović, košarkaš, Milica Kostić, strelac, Nikola Stevanović, košarkaš, Vedran Tašković, bokser i trener, Joca Ristić, fudbaler i trener, Dragan Spasić, biciklista, Marija Aleksić, odbojkašica, Predrag Nikolić, fudbaler malog fudbala, Marjan Djorđević, fudbaler i trener, Marija Pešić, odbojkašica, Branislav Milenković, stonoteniser, Nenad Stanković, rukometaš, Žarko Džonov, rukometaš, Vlada Stamenković, fudbaler.
Od ovog broja biće predstavljeno po pet kandidata, a onda će putem glasanja čitaoci „Vranjskih“ odlučiti ko je najbolji sportista Vranja u protekloj deceniji.

Milan Pešić, košarkaš

Milan Pešić (32), ponikao je u vranjskom Jugu, od mlađih kategorija do seniorskog tima sa uspehom je nastupao na poziciji pleja. Nije se mirio sa prosečnošću i svoju igračku karijeru nastavio je na Kipru, a potom poziv je stigao iz berlinske Albe gde je nastupao za drugi tim. Nažalost, njegovu igrački uspon omela je povreda. Pored igračkih kvaliteta poseduje i visoko moralne i intelektualne koje ga izdvajaju iz prosečnosti.

Trenutno je trener u Internacionalnoj košarkaškoj akademiji u Berlinu, a u 2010. godini proglašen je za najboljeg mladog trenera u Nemačkoj nakon osvajanja prvenstva u mlađim kategorijama sa dečacima rođenim 1994. godine.

Viktor Petrov, odbojkaš

Viktor Petrov (34), dugogodišnji je kapiten prvo OK Vranje, a potom i OK Mladost sa kojom je ostvario veliki uspeh plasmanom u Prvu ligu. Igra na poziciji smečera, a po potrebi i na poziciji primača. Pravi je vođa na parketu i od njega mlađi odbojkaši mogu puno da nauče – ne samo o sportu nego i o ljudskim vrlinama. U odbojci je od formiranja OK Vranje, od 1992. godine. Jedan je od najboljih odbojkaša koje je Vranje imalo do sad, a posebno se istakao u protekloj deceniji.
Jedno vreme bio je član superligaša Smedereva.


Jasmina Zafirović,
fudbaler i fudbalski sudija

Jasmina Zafirović (29), je počela da igra fudbal za ŽFK Jumko sa 15 godina i odmah postala stndardna prvotimka. Kada se klub ugasio, 2002. godine, imala je nekoliko nastupa za reprezentaciju Jugoslavije.

Trenutno je jedna od najboljih ženskih sudija u Srbiji. Sudi na Srskoj ligi „Istok” i Prvoj ligi Srbije za žene.

Od 2010. godine na zvaničnoj je sudijskoj listi FIFE. Sudila kao mahač na Evropskom prvenstvu za žene i u Ligi šapiona

Kao sudija dobija sve same komplimente. Važi pravilo među ekipama – „daj Bože da nam Jasmina sudi na strani”. To je najveći kompliment za nju.

Vladan Pavlović, rukometaš

Vladan Pavlović (35), obeležio je vranjski rukomet u protekloj deceniji. Klub je postigao najveće uspehe u svojoj istoriji, prvo plasmanom u Drugu, a potom u elitnu Super ligu. Pavlović je sa ekipom ostvario istorijske uspehe kao kapiten.
Prošao je sve selekcije u klubu, igra na raznim pozicijama u timu, a jedno vreme bio je član suprligaša BSK Hebe iz Bujanovca.

Nenad Trajković, fudbaler

Nenad Trajković Vučko (32), kapiten fudbalera svojom pojavom pleni na tereni i istinski je miljenik navijača. Borac bez mane i straha, spreman da na svakoj utakmici ostavi srce na terenu. Ne propusta nijedan trening, a fudbal doživljava kao filozofiju života.

U FK Dinamo prošao je sve selekcioje, sa omladincima bio član Kvalitetne lige Srbije. U protekloj deceniji sa Dinamom ostvario istorijski uspeh, plasman u Prvu ligu.

Jedno vreme igrao za tadašnjeg drugoligaša Jugoslavije, ekipu Radničkog iz Svilajnca.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar