Umetnici i fudbaleri



IV-4 odeljenje matematičkog smera Gimnazije

Predstavljamo vam IV-4 odeljenje matematičkog smera Gimnaizije „Bora Stanković“ u Vranju, koje podseća neodoljivo na odeljenje iz filma ,,Lajanje na zvezde”.. Njih tridesetoro, sa razrednim starešinom Draganom Petovićem, profesorom srpskog jezika, čine vrlo zanimljivu družinu različitih likova i karaktera.



IV-4 odeljenje matematičkog smera Gimnazije Predsednik i predvodnik odljenja je Aca, odličan matematičar, mada se može reći da u grupu predvodnika spada i  Milena, tačnije Milenče, najbolji đak odeljenja dokazan na mnogim takmičenjima. Zatim Milica M. koja obožava da čita knjige.  Stefan zvani Budža sve zna, kao pokretna enciklopedija. Interesantne su i tri Aleksandre. Aleksandra S. sa Dijanom igra  C.S. 1.6. i Dotu (u slobodno vreme), Aleksandra – Sanjica važi za pričalicu, a Jelena sagovornik bez reči, Aleksandra C. Odličan đak, i veliki fan Čelzija.

Kad smo već kod fudbala, muški deo družine, obožava fudbal i njihov tim redovno osvaja trofeje na školskim turnirima.  Kapiten je Mitra, Don Žuan sa trbušnjacima, fudbaler omladinaca Dinama, kao i Blaža. Miloš Šefko ,stameni centarfor, a Slavoljub, odličan tehničar i stihoklepac. Milan – Žaba upada u obračune fizičke prirode kao pravi zaštitnik svog odeljenja, Peca golman, sa neizmernom snagom u rukama. Sve u svemu, mirno odeljenje, sa jednim slomljenim nosem.



Ovde ima i umetnika koji pohađaju sekcije hora, a žurka počinje kad zasvira Mita. Ponekad i na času. Milan Baki se u sve to super uklapa, drugarčina. Simić, fan bodibildera Kolemana. Marko, jedan od boljih matematičara i fan serije Bekstvo iz zatvora. Kao i Mladen Aristotel, filozof.

Marija I. i Marija S.  ista imena, različiti karakter. Jovana A. profi manikir. Miljana M. (M kao mobilni), jer ga ne ispušta iz ruku. Alisa u zemlji čuda i  Jole Palčica žive svoje bajke. Milica S. Pajče – zbog Paje.  Anđela zgodna ko barbika. Anita tiha, nenametljiva, a Miljana T. za kraj najlepša.

Vreme van škole služi za druženje i brojanje (ne blejanje) – ,,Dva drugara”, ,,Tri šešira” ,,Četiri godišnja doba”. Rado im se i devojke pridruže. Razredni, ako ovo nije znao do sada, nemoj da zameri svojim dobrim đacima.

Prošle su četiri predivne godine, a proći će  i ovih nekoliko meseci. A onda životna raskrsnica i odabir pravog puta. Srećno.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar