Šta ćemo sad?



Vrag je odneo šalu: čuvari lažnih vrednosti, plaćeni dušebrižnici i moralni dželati, malo-malo pa nasrnu na javnu reč. Oni bi da je hapse, da pritvaraju pravo na drujčije mišljenje, jer je to njihov model borbe za demokratiju. Da li je i koliko je ko doprineo preranoj smrti petogodišnje Dijane Marinković iz Ćukovca, pokazaće istraga. Vranjski novinari su srpskoj javnosti o tome kazali sve što su imali. Nekima to nije po volji, pa su pre suda pošli u obračun sa novinarima. Eksponent te grupacije je gospođa koju poreski obveznici Srbije plaćaju da u Zdravstvenom centru bude osoba za kontakte sa javnošću (PR). Verovatno dobivši zeleno svetlo svojih čelnika, ona je telefonom pozvala vranjsku dopisnicu lista „Press“ Jelenu Stojković, očitala joj „Oče naš“ i preko nje poručila: „Svi ćete vi jednoga dana doći kod nas“! Koleginica Stojković je prekinula vezu ne želeći da posredno sluša poruke nadležnih iz Zdravstvenog centra.

Opaaaaa! Šta ćemo sad? Šta je ovo? Govor mržnej? „Siledžijstvo? Demonstracija sile? Otvorena pretnja? Zastrašivanje? Upakovana poruka? Zdravstvena dijagnoza? Ili… samo laprdanje.



Šta god da je, evo poziva javnosti da osudi ovu poruku. Nije li ovo i zahtev nadležnom tužilaštvu da oformi „dosije PR“?  Na kraju poziv direktoru i doktorima Zdravstvenog centra da se izvinu javnosti, ali i da se ograde od kućnog vaspitanja dotične.

To je najmanje što treba da nam se dogodi, jer ovaj slučaj iskače iz okvira ne samo profesionalnog, već i porodičnog vaspitanja.



Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar