Spremni pehari



Prošlogodišnji laureati: odbojkaši Mladost

Prošlogodišnji laureati: odbojkaši MladostGrad Vranje, Sportski savez i Sekretarijat za obrazovanje, kulturu, sport, omladinu i informisanje po 48-mi put organizuje izbor najboljih u vranjskom sportu za 2010. godinu. Sportisti Vranja, sportski radnici, stručnjaci i sportski saradnici kao i profesori fizičke kulture i ljubitelji sporta u Vranju imaće priliku da biraju najbolje kako u takmičarskom tako i u školskom sportu i masovnoj fizičkoj kulturi.
Izbor najboljeg sportskog kolektiva, sportiste, sportistkinje i nagrade za životno delo u oblasti sporta za 2010. godinu kao i najboljih u školskom sportu Grada Vranja za 2010. godinu biće obelodanjen, 28. januara, u sali hotela Vranje sa početkom od 19 časova.



 

RK VRANjE
Pripreme u Vrbasu



Rukometaši Vranja od petka, 14. januara nalaze na desetodnevnim pripremama u Vrbasu. Trener Laković poveo je petnaestak rukometaša, a cilj je da se podigne nivo fizičke spreme, poboljša tehnika i kroz kontrolne utakmice sagledaju mogućnosti svakog pojedinca.
Sa ekipom je krenuo i novajlija Ilija Belojević, pojačanje iz skopskog Vardara, koji igra na poziciji levog i srednjeg beka. Ekipu su u pauzi prvenstva napustili bek Gajić i pivot Golubović.
Zadatak rukovodstva kluba biće da pronađe i angažuje tri do četiri pojačanja potrebnih za opstanak u ligi. Ipak, najbitnije je da je klub krenuo na vreme sa pripremama i da će trener Laković imati dovoljno vremena da oformi i uigra ekipu.

 

SKUPŠTINA SPORTSKOG SAVEZA
Finasiranje zavisno od rezultata

Redovna Skupština Sportskog saveza Grada Vranja sa tri tačke dnevnog reda održana je u subotu 14. janura. Nakon usvajanja zapisnika sa prošle Skupštine, predsedništvo je delegatima iznelo zaključke koje je Upravni odbor Sportskog saveza doneo na svojoj 13. janura i u kojima se navodi da će Sportski savez na polusezoni takmičarskog prevenstva sagledati potrošnju finansijskih sredstava, a na osnovu analitičkog plana finansiranja klubova, uz izveštaj Upravnom odboru, iznaći rešenje da realnije sagleda finansiranje klubova i da će dati podršku onima koji se bore za opstanak i za plasman u viši rang.  Nakon usvajanja zaključaka, predsednik Sportskog saveza, Zoran Antić je izneo analitički predlog plana finansiranja Sportskog saveza, organizacija i klubova Grada Vranja za 2011. godinu i rekao da su sredstva manja od očekivanih. Od 95.404.000 dinara, koliko je planirano, odobrena je iz budžeta 80.300.000 dinara. Međutim, Antić je istakao da će rebalansom budžeta Sportski savez dobiti još budžetskih sredstava i uspešno završiti godinu. Antić je još napomenuo da će se klubovi ubuduće finansirati na osnovu postignutih rezultata i da su svi u obavezi da mesečno dostavljaju izveštaj o utrošenim sredstvima i postignutim rezultatima Upravnom odboru Sportskog saveza.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar