Opstanak, nego šta



, , Tandem: Ivanović, Antić, Žestoka borba za mesto u timu: fudbaleri Dinama

Ništa nije izgubljeno, lopta je okrugla i igra se do kraja. Imamo 17 kola, dakle 54 boda su u igri. Što, pa, ne bi opstali u ligi



 



Žestoka borba za mesto u timu: fudbaleri DinamaTandem: Ivanović, AntićUprava Dinama na čelu sa Dejanom Ivanovićem, direktorom kluba i Zoranom Antićem, članom UO izvršila je prozivku fudbalera u ponedeljak, 17. januara. Narednog dana, Aleksandar Antić, pomoćni trener, u odsustvu glavnog Predraga Pršića odradio je prvi trening i označio početak priprema za nastupajuću sezonu u Prvoj ligi. Očekuje se da se trener Pršić do petka priključi prvom timu.

Na prozivci se javio 31 fudbaler, među njima i desetak dečaka iz podmlatka, i jedan novajlija – Dušan Sovilj koji je stigao iz FK Srem iz Sremske Mitrovice (vidi okvir). Opravdano odsutni bili su standardni prvotimci Vlada Stamenković i Nikola Stojanović. Želju da napusti klub je izrazio Dobrić, a prozivci nije prisustvovao Dejan Osmanović koji se sa prvim timom rastao nekoliko kola pre završetka jesenjeg dela prvenstva.

ČASLAV RISTIĆ, NOVI PREDSEDNIK
ISKUSTVO I POVERENjE

Časlav Ristić, nekada visoki funkcioner SPS, danas penzioner i prinudni upravnik u „Vodogradnji“, prema izjavama ljudi iz kluba, novi je predsednik Dinama.
– Ristić je iskusan sportski radnik, sredinom 90-tih godina prošlog veka bio je na čelu Dinama. Očekuje se da prihvati poziv i da nakon dve godine Dinamo dobije predsednika. Pred njim će biti puno posla, a ono što je najbitnije moraće da se pomiri ili izbori sa brojnim improvizacijama u radu kluba. Ipak, bez obzira da li će on biti predsednik, klub i konce oko njega i dalje će vući Zoran Antić uz asistenciju Dejana Ivanovića. Dinamo je decenijama bio uporište SPS, naročito pred izbore, i sve će pokušati da stvore pozitivnu sliku o klubu u javnosti u predizbornoj godini – kaže naš sagovornik iz kluba.

Fudbalerima se prvo obratio Dejan Ivanović, koji im je pooželeo puno sreće i uspeha u prolećnom delu prvenstva.

–  Pokušaćemo da igrom i rezultatima izborimo opstanak u ligi. Predaje nema, postoji dobra volja rukovodstva kluba i grada da Dinamo i sledeće sezone bude prvoligaš, ali i ukoliko se desi da ispadnemo neće to biti kraj igranja fudbala u Vranju. Mnogo nas je pehova pratilo tokom jeseni, a sada je najbitnije je da klub sačuvamo u teškim vremenima, finansijski ga stabilizujemo i stvorimo uslove za izvesnu budućnost   – izjavio je Ivanović.

Zoran Antić, član UO kluba, za koga se smatea da je „alfa i omega“ svih dešavanja u Dinamu, pozdravio je fudbalere i održao prigodan govor.

– Ništa nije izgubljeno, lopta je okrugla i igra se do kraja. Imamo 17 kola, dakle 54 boda su u igri, i to je to. Što, pa ne bi opstali– naveo je Antić.

Pred upravom Dinama i novim predsednikom (vidi okvir) osim isplate potraživanja prema trenerima i fudbalerima pojaviće se brojni izazovi. Spomenimo samo banalni problem da na stadionu Jumka od četiri bojlera tri ne rade, voda teči iz njih i može doći do tragedije ukoliko se hitno ne poprave ili zamene novim. Problem je i nedostatak opreme za trening. Prvotimcima je u ponedeljak na raspolaganju bilo petnaestak majica i desetak trenerki. Lopte su takođe neophodne, a teren na stadionu Jumko je u jadnom stanju. Rukovodstvo Dinama najverovatnije će doneti odluku da se početni trenažni proces odvija na Gradskom stadionu. Ali, tamo, do ponedeljka, 17. januara još nije bila uključena struja. Podsećanja radi, zbog dugovanja struja je na stadionu isključena početkom maja prošle godine.

SOVILj PRVO POJAČANjE

Dušan Sovilj (23), vezni igrač prvo je pojačanje u redovima Dinama. Omaleni vezista (170 cm.) za ekipu Srema u jesenjem delu prvenstva nastupio je na 13 utakmica, a od toga na sedam bio standardan. Očekuje se da u tandemu sa Vasićem bude glavni kreator igre Dinama i asistent vranjskim strelcima.
U Dinamu se ovih dana očekuje dolazak još nekoliko proverenih pojačanja iz prvoligaških klubova. U planu je da se angažuju pet do šest kvalitetnih pojedinaca koji bi pomogli da klub ostane u ligi.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar