Ne idem iz Humske



Treniram sa saigračima iz Partizana, niko iz uprave nije mi nagovestio mogućnost povratka među „romantičare“



 



Vojislav Stanković (23), štoper Partizana koji je ponikao u Vranju, vredno trenira sa klubom u sklopu priprema za drugi deo prvenstva. I dok prestonički mediji, javljaju se da se Stanković vraća u OFK Beograd na pozajmicu od šest meseci, ovaj Vranjanac demantuje ovakve tvrdnje.

– Treniram sa saigračima iz Partizana i niko iz uprave nije mi nagovestio takvu mogućnost. U klubu ozbiljno računaju na moje usluge i očekujem da dobijem šansu na pripremnim utakmicama, a potom i u prvenstvu – kaže Stanković.

JUNAK IZ BRISELA

Ovaj igrač karijeru je počeo u OFK Soko. Po gašenju kluba prešao je u Dinamo, gde je sa juniorima izborio ulazak u Kvalitetnu ligu podmlataka Srbije.

PROFIL

Ime i prezime: Vojislav Stanković
Rođen: 22. 9. 1987.
Mesto rođenja: Vranje
Klubovi: OFK Soko, FK Dinamo, OFK Beograd, FK Partizan
Mesto u timu: levi štoper, levi spoljni
Visina/težina: 190/85

Kao jedan od najtalentovanijih, prebačen je u prvi tim gde je igrao četiri sezone. Reprezentacija Srbije: 1 meč. U polusezoni 2008/09 prešao je u OFK Beograd. Nakon samo 25 odigranih utakmica za „romantičare“ dobio je poziv od Partizana i prešao u redove srpskog šampiona. Za crno-bele odigrao je dvadesetak utakmica, a posebno je zapažen njegov nastup u kvalifikacijama za ligu šampiona. Protiv ekipe Anderlehta, u Briselu, Stanković je izveo poslednji, odlučujući penal koji je Partizan odveo u Ligu šampiona.

Stanković je svestan da je u Partizan stigao kao zamena za vremešnog Mladena Krstajića.

– Od Krstajića se može puno naučiti, igra fantastično bez obzira na godine. Najavio je mogućnost povlačenja u junu, ali ništa neće biti čudno ako produži sa igranjem još šest meseci. Uostalom, to ne zavisi toliko od njega koliko od mene, Savića i ostalih štopera koji treba da se nametnemo i nadomestimo Krstajićev odlazak – navodi Stanković.

Što se tiče OFK Beograda, za „romantičare“ ga vežu najlepše uspomene. Uspeo je da se za kratko vreme iskaže, zahvaljujući treneru Dejanu Djurđeviću Švabi.

– Trener Djurđević je prepoznao moj potecijal i sa mesta levog spoljnjeg prebacio me na levog štopera. Bio je to pun pogodak. Koliko sam saznao iz štampe, moj povratak u OFK Beograd je želja trenera Djurđevića – ističe Stanković..

NA CENI

Prema informacijama bliskim klubu iz Humske, crno-beli su radi da pozajme ”romantičarima” Stankovića na šest meseci ukoliko ne prodaju nijednog defanzivca. S druge strane, OFK Beograd su zimus napustili iskusni defanzivci Aleksandar Mijatović i Ivan Popović, a trener Djurđević ne krije da bi Staneta rado video na Karaburmi.

Iako ne krije zadovoljstvo što ga trener Djurđević ceni, Stanković ne krije da mu je želja da se izbori za mesto u šampionskom timu.

– Znam da sam alternativa Krstajiću, a koliko ću igrtati zavisi isključivo od mene. U Partizanu se lako dobije šansa, a još lakše gubi. Svestan sam toga. Moje je da radim i slušam. Ipak, ono što klub smatra da je najbolje za mene u ovom trenutku to ću prihvatiti. Znam da moje vreme u Partizanu dolazi.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar