Osmanović i Stajić odlaze



Budućnost je pred njima: Reprezentacija Vranja - 2000. god., Branio nemoguće: Ristić

Dejan Osmanović, špic i Nebojša Stajić, polušpic FK Dinamo sigurno napuštaju klub u zimskom prelaznom roku, ističe za „Vranjske“ naš sagovornik iz kluba.



– Osmanović bi trebalo da pređe u novobeogradsku Bežaniju, a Stajić u niški Sinđelić. Ukoliko im ti aranžmani propadnu odlaze u surdulički Radnik. Ono što znamo, klub ne računa na Osmanovića, a i od Stajića su digli ruke – kaže sagovornik.

Iako smo ga više puta zvali telefonom, Stajić je ostao nedostupan.



– Za sada se ne zna ko sve dolazi i odlazi iz kluba. Očekuje se uplata iz budžetske kase po nalogu gradonačelnika Miroljuba Stojčića. Ono što je izvesno, Stojčić je bukvalno naredio čelnicima Dinama da klub kako znaju i umeju spasu ispadanja iz Prve lige. Takođe, uplata od 7.000 evra od strane FSS kao pomoć svim klubovima Prve lige.

Ono što je izvesno, trener Predrag Pršić sigurno ostaje, a razmišlja se o dovođenju pet-špest proverenih pojačanja – ističe sagovornik.

 

MALI FUDBAL
Ristić i Tasić najbolji u Poljskoj

Branio nemoguće: RistićVranjanci Žikica Ristić, Davor Tasić, Predrag Nikolić i Igor Stojanović nastupili su za ekipu malog fudbala Smederevo na međunarodnom Novogodišnjem turniru u Poljskoj.

-Učestvovalo je osam ekipa iz Poljske, Francuske i Poljske. Osvojili smo drugo mesto. U finalu smo izgubili od ekipe iz Krakova iz Poljske, nakon produžetka, rezultatom 2:1 – kaže Žikica Ristić, golman.

Za osvajanje drugog mesta osvojili su nagradu od 1.000 evra. Ristić je proglašen za najboljeg golmana, a Davor Tasić za najboljeg igrača turnira.

– Ovo je velika čast za nas i naš klub jer smo izabrani za najbolje u konkurenciji desetak reprezentativaca iz Poljske i Francuske – navodi Tasić.

 

RK VRANjE

Miniraju nas zbog Dinama

Rukometaši Vranja, još uvek nisu otpočeli sa pripremama za nastavak prolećnog dela prvenstva. Kako saznajemo iz izvora bliskih klubu, finansijska situacija je izuzetno teška.

– Da bi opstali u ligi potrebna su tri kvalitetna igrača. Nekima koji su došli sa strane i nisu ispunili očekivanja treba se zahvaliti. Klub u decembru nije dobio ni dinara iz budžeta iako su igrane utakmice. Čelni ljudi su se snalazili kako su znali i umeli. Pojedinci gradski čelnici vrše opstrukciju sa željom da se uništi rukometni klub – kaže naš sagovornik.

On navodi da je glavni problem angažovanje Nebojše Zupančića i Nenada Stošića, ali i pojedinih jakih privatnika.

-Postje antagonizmi na relaziji FK Dinamo i RK Vranje. To je izraženo kod čelnika Dinama koji smatraju da bi njihov klub dobijao više para ukoliko bi RK Vranje ispao iz lige ili bio uništen. To ide toliko daleko da smatraju da im je opstanak Dinama u Prvoj ligi pitanje „života i smrti“ zbog nastupajućih izbora – navodi sagovornik.   

 

MINI MAKSI LIGA
Mali majstori oduševili

Budućnost je pred njima: Reprezentacija Vranja - 2000. god.U okviru takmičenja Mini maksi lige u malom fudbalu, za dečake rođene 1999. godine i mlađe, održane su revijalne utakmice između reprezentacija gradova.

– U utorak, u balonu Prestiž odigrane su utakmice između reprezentacija Vranja, Niša i Kruševca, po godištima, od 1999. do 2001. i mlađe, po sistemu svako sa svakim. Ljubitelji fudbala mogli su da vide male fudbalske majstore na delu. Ovakva okpljanja imaju za cilj i da razviju prijateljstvo i drugarstvo među decom – kaže Nenad Jakšić, jedan od organizatora takmičenja.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar