Odlazi Nikolić



Mladi dolaze: KMF Rušče, Žestoko na treninzima: OK Vranje

Mladi dolaze: KMF RuščeKlub malog fudbala Vranje optočeo je 10. januara za pripremama za nastavak prvenstva u Prvoj ligi.



– Prvu utakmicu igramo 5. februara u Vranju protiv ekipe Pirota. Pobeda nam je neophodna jer se sastajemo sa direktnim konkurentom za opstanak u ligi. Ozbiljno shvatamo pripreme, ne smemo dozvoliti kikseve na svom terenu. Pobede na domaćem terenu dovode nas u sredinu tabele gde nam je po kvalitetu mesto – kaže trener Goran Jović.

Svi fudbaleri  koji konkurišu za najbolji sastav su se javili na prozivku. Jesenas je klub napustio Ivan Stojiljković koji je odlučio da igra za Moravu iz Vladičinog Hana.



– Raduje nas povratak golmana Žikice Ristića koji je jedan od najboljih u ligi. Videćemo ovih dana šta će biti sa kapitenom Predragom Nikolićem koji ima nekoliko primamljivih ponuda od prvoligaša. Funcionišemo amaterski i ukoliko Nikolić pronađe pravi angažman klub mu neće praviti probleme – navodi Jović.

Da je interesovanje za mali fudbal u Vranju veliko govori činjenica da u klubu trenira dvadesetak mladih igrača.

– Drago nam je što mladi momci žele da treniraju i igraju mali fudbal. Imamo svakodnevni priliv, ali zbog uslova rada moraćemo da za prvi tim izvršimo selektiranj i da pri klubu ostavimo petnestak mladih i perspektivnih koji bi bili budućnost kluba – ističe Jović.

Ukoliko iz kluba ode Nikolić, trener Jović će za nastavak prvenstva računati na proverene snage: Ristića, Stojanovića, Tasića, Mitića, Djorđevića, Danijela Stošića, Trajkovića, Krstića, Dušana Stošića, Milenkovića i druge.

 

ODBOJKAŠI VRANjA PRVI POČELI SA PRIPREMAMA

Sticanje iskustva prioritet

Žestoko na treninzima: OK VranjeOdbojkaši Vranja krenuli su 4. januara sa pripremama za drugi deo prvenstva. Trenažni proces se odvija u maloj sali Sportske hale i u teretani. Trenira oko dvadesetak mladih odbojkaša pristiglih iz juniorske, kadetske i pionirske selekcije.

– Treniramo punom parom, radimo na poboljšanju fizičke spremnosti, koristimo vežbe snage u teretani. Pored toga, polovina trenažnog proseca usmerena je ka usavršavanju tehničkih elemenata – kaže Slavoljub Stojanović, trener OK Vranje.

Ekipa je izuzetno mlada, ali i talentovana. Puno je igrača koji svojim potencijalom najavljuju uspešne karijere.

–  Zahvaljujući mladosti, neiskustvu i nedostatku pravih utakmica došli smo u situaciju da se borimo za opstanak u Drugoj ligi “Istok”. Imamo podršku uprave, na čelu sa predsednikom Nikolom Stojanovićem, takođe i podršku OSS. Nadamo se da ćemo nivo igre na proleće podignuti na viši nivo i osvojiti dovoljno bodova kako bi ostali u ligi – navodi Stojanović.

Nakon odrađenih bazičnih priprema i radu na tehnici, rukovodstvo kluba će potražiti adekvatne protivnike za kontrolne utakmice.

– Imamo protivnike u okruženju i našu prvoligašku ekipu Mladosti. Gledaćemo da odigramo što više utakmica kako bi uigrali tim.– kaže Stojanović.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar