SWEET LIES



Pobrojati uspehe aktuelne vlasti na lokalnom nivou u prethodnoj godini gotovo je nemoguće. Puna hala izbeglica, armija nezaposlenih, asfaltiranje čitave jedne ulice, čak pet kuća obnovljeno! I u ratu je naša opština bila ogledno dobro, u obnovi smo otišli još i dalje, da bi se danas našli tako daleko u odnosu na ostalu Srbiju da je to neke i uplašilo, pa je došlo i do određenih, pre svega kozmetičkih promena. Vidite, ni uspeh se ponekad ne isplati.



Naravno, svi oni koji su svojim imenima i delima obeležili ovu godinu, kao i nekoliko prethodnih, neće moći tek tako da uživaju u blagodetima zaborava i anonimnosti. Oni koji su nas doveli u ove prelepe pejzaže, čijoj ingenioznosti zahvaljujući ponovo podnosimo ko zna koje po redu sankcije, danas bi se rado penzionisali. I vala, treba. Ljudi su se naradili, malo ko bi tako. U ovom slučaju baba je u kolo ušla i bez onog dinara za ulaznicu, a spremna je da plati mnogo više od dva za izlazak. Samo, ništa od penzije. Glavni vrač i njegova supruga boje se usamljenosti više od svega na svetu. Zato se prave masovni ulični dočeci Nove, da bi izgledalo kao da imaju društvo. A, nemaju.

Vranje, dakle, ostaje gde je i dosad bilo. Nikakva srpska turbulencija, koju samo slepci ne vide, a samo bolesni optimisti ne očekuju njeno zaoštravanje, neće prenuti. Prevladaće jači gospodar, neke će glave pasti, dok se voda u bari opet ne slegne i zamuti.



Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar