Kao đavo od tamjana



Čekajući predsednika: Ivanović i Antić

Odlučiće se to iza zatvorenih vrata, a sve će biti transparentno na Skupštini kluba, čiji su delegati, njih 90 odsto, lojalni čelnicima kluba i većina ih je iz Sportskog saveza, lokalnih fudbalskih ili sudijskih organizacija



 



Čekajući predsednika: Ivanović i AntićŠta će biti sa FK Dinamo, najstarijim sportskim kolektivom na jugu Srbije, to niko ne zna. Pre svega, oni koji ga vode – kolektivno predsedništvo koje sačinjavaju Zoran Antić, predsednik Sportskog saveza i Dejan Ivanović, potpresednik SS i direktor Dinama.

Optužbe da klub uništava interesna grupa preko teorije zavere ostaje nedorečena jer osim paušalnih ocena nema odgovora šta je to interesna grupa i ko je sačinjava. Pred onima koji odlučuju o sudbini kluba otvoriće se brojna pitanja u sledećoj godini. Ljubitelje fudbala interesuju odgovori i rešenja. Za sada čelnici ćute. Na postavljena pitanja novinara vešto izbegavaju odgovore.

Problem je što nema para, iz lokalne samouprave je rečeno da odvajanja za sport neće biti do Nove godine zbog prazne kase, a najvljuje se da će tako biti i u januaru.  Budžet za sport je probijen i to je glavni razlog zavrtanja slavine s novcem. To je doprinelo da vrata na stadionu Dinama budu zamandaljena katancima, a zaposleni  dobiju odmor od dva meseca.

Pitanje predsednika Dinama, koji ne postoji pune dve godine, nikako da se reši jer od kluba svi beže kao đavo od tamjana. Dok čelnici Dinama misle da je zbog toga kriva „interesna grupa“ koja je stvorila ružnu sliku o klubu zaboravljaju da je klub jedva izbegao stečaj i gašenje, zahvaljujući „drugu PIB-u“, da je Radna grupa koju su pojedini sadašnji čelnici oformili, pa obelodanili, ali ne i dokazali i procesuirali one za koje su tvrdili da su učinili brojne finansijske malverzacije. Podsećanja radi, tvrdili su, pored ostalog, da u finasijskim izveštajima nema pokriće za 15.000.000 dinara i za 43.000 evra dobijenih za obeštećenje od Dejana Stefanovića.

Trenutni dug od 100.000 evra koji su javno obelodanili može da bude kamen oko vrata, ali ne mora jer kako ističu,: „Svi duguju mnogo više, pa i mi“. Problem je što putem raznih utuženja dug može da se znatno poveća, a novi predsednik bi trebalo sve to da rešava. Zato je i sasvim logično da klub iz dubioze izvedu oni koji ga sada vode: Zoran Antić i Dejan Ivanović. Recimo, da Antić bude predsednik. Ali, šta sa UO koji postoji samo na papiru i čini ga nekoliko političara da bio se ispunila forma. Sastanaka nema, odluka nema, pa sve interesuje šta će predočiti sadašnji UO, preko „vođenih“ zapisnika. Ništa, a glavna zamerka prethodnom rukovodstvu je bila da upravo nije bilo sastanka UO i donošenja legalnih odluka. Dakle, sve je isto samo predsednika, kao ukrasa, nema.

U klubu se željno očekuje donacija FSS klubovima Prve lige, pa i Dinamu od 7.000 evra. Taman da se sredi katastrofalno stanje u mlađim kategorijama ili da se vrate urgentni dugovi od kojih čelnike boli glava, a možda i da se dovedu pojačanja i klub spase ispadanja iz lige. Ili, možda nešto četvrto, peto… Odlučiće se to iza zatvorenih vrata, a sve će biti transparentno na Skupštini kluba, čiji su delegati, njih 90 odsto, lojalni čelnicima kluba i većina ih je iz Sportskog saveza, lokalnih fudbalskih ili sudijskih organizacija.

Kada će biti prozivka fudbalera Dinama, ko će sve ostati od igrača, ostaje li trener Predrag Pršić, kako će se odvijati pripreme, da li će biti uključena struja na Gradskom stadionu, šta će biti sa mlađim kategorijama ostaje da se objavi oko 20. januara naredne godine.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar