Nisam video ko je pucao



Ono što je proteklih dana bilo samo u sferi nagađanja potvrđuje nam i sam Dimitrijević. Njegova nova priča potpuno se razlikuje od ispovesti u „Novinama Vranjskim“ pre dve nedelje, na dan Dimitrijevićevog izlaska iz bolnice.
– Izjavio sam pred istražnim sudijom kako se samo sećam da sam ugledao džip koji se približava i da se kroz otvoreni prozor suvozača iznenada pojavila ruka sa pištoljem. Pucano je dva puta, a jedan metak me je pogodio u butinu. Dok sam padao na asfalt, krajičkom oka sam ugledao krupnog tipa, ošišanog do glave, koji je pucao u mene. To nije bio Goran Tasić, kako sam u prvi mah rekao, već neko meni nepoznat, a nisam video ni Ivicu Vojinovića. Nisam zapazio marku džipa, ni registarske oznake – prenosi nam Dimitrijević detalje njegovog novog iskaza iz istrage.



Ova priča nema baš nema nikakve veze sa Dimitrijevićevom prethodnom verzijom.
– Istražni sudija me pitao o tome, ali sam ja objasnio da sam u tom momentu, u danima neposredno nakon pucnjave, samo nagađao da je u mene pucao Tasić, zbog nekog našeg sukoba od ranije – bilo je sve što je Dimitrijević mogao da kaže, uz napomenu da je iskaz promenio svojevoljno, kada je malo bolje razmislio o celom događaju.
U pravosudnim krugovima pronele su se još neke informacije nakon Dimitrijevićevog saslušanja. Naime, on sada, navodno, tvrdi da je u momentu incidenta bio u pijanom stanju, ali da je siguran da u njega nije pucao Tasić, a Vojinovića navodno nije ni pominjao. Očevidac događaja, Dimitrijevićev drug koji se u momentu pucnjave nalazio u njegovoj neposrednoj blizini, takođe je negirao da je uopšte video napadače, navodeći da je jedino registrovao prolazak nepoznatog džipa iz koga su odjeknuli pucnji, priča se u pravosudnim krugovima.



Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar