Glamur i pidžama parti



U sivom satenu: Anka Vučković, Minjak i krzno: Kristina Janjić, Maja Djorđević, Milica Anđelković Jovanović, Najvažnija je obuća: Miljana Stamenković, Garderoba iz inostranstva: Nadica Stošić, , Ljubičasto: Sanja Zlatković, , , Haljinice posebnog kroja: Milena Jovanović

U sivom satenu: Anka VučkovićMinjak i krzno: Kristina JanjićMaja DjorđevićMilica Anđelković Jovanović



 

 



 

 

 

 

Glamur novogodišnjih noći. Gde i sa kim dočekati Novu godinu? Šta obući? Kako se našminkati? Vranjanke, iako preokupirane obavezama oko posla, škole, kuće, neće dozvoliti da Novu godinu dočekaju nespremne..

– Nismo dovoljno bogati da kupujemo jeftine stvari. Moja preporuka svim devojkama, kada je novogodišnja noć u pitanju, je da ne oblače nešto što će ih nervirati i upropastiti im veče, već ono u čemu se najbolje i najpoželjnije osećaju. Krzno je definitivno modni trend ove zime. U Beogradu i Novom Sadu sve je preplavljeno krznom u svim varijantama – kaže Kristina Janjić, glumica.

SVE JE U TRENDU

Ona je odlučila da Novu godinu dočeka sa bliskim prijateljima kod kuće. To međutim ne isključuje glamur i eleganciju.

– Crna mini haljina je klasika, tirkiz plave cipele i eventualno nešto tirkiz od nakita biće odevna kombinacija u kojoj ću dočekati Novu godinu. Jača šmika- neka tamnija senka ili svetlucavi prah oko očiju, da oči budu izraženije  Ja standarno nosim braon, bež i bele varijante i garderobu kupujem na par mesta. Kada govorimo o frizuri mislim da su tamnije boje i prirodnije nijanse zastupljenije. Smatram da je sad sve u trendu, pa kome šta stoji – objašnjava Kristina.

Najvažnija je obuća: Miljana StamenkovićGarderoba iz inostranstva: Nadica StošićLjubičasto: Sanja ZlatkovićHaljinice posebnog kroja: Milena JovanovićAnka Vučković iz Direkcije za izgradnju planira da Novu godinu dočeka kod kuće sa suprugom. Biće to, kaže, jedno od onih romantičnih večeri kada deca nisu kod kuće i kada se može uživati u čarima novogodišne noći.

– Saten je za mene neprevaziđen kada su proslave u pitanju. Naročito saten u boji starog zlata ili maslinastoj, mada sam sada uzela sivi za proslavu u firmi. Neću nositi haljinu već pantalone – ističe Vučkovićeva.

Vučkovićeva kupuje u buticima i to ne mora biti “markirana” garderoba. Ona smatra da su kovrdže i bakarno crvena boja kose pravi trend ove zime.

– Moderne su kovrdže. Mislim da se vraćaju crvenkaste (bakarno crvene) nijanse u modu i meni se to sviđa. Šminka kod mene mora da bude potpuno u skladu sa bojom kose. Ako je kosa crvene uz nju se lepo slaže karmin u narandžastoj ili bež nijansi. Po meni je nespojiva kombinacija tamne,crne  kose i narandžastog karmina – kaže Vučkovićeva.

TANjA RISTIĆ, FRIZERSKI SALON FANTASY
FRIZURA U SKLADU SA GARDEROBOM

– Moje iskustvo pokazuje da je glavni problem u hladnim danima suva i iskrzala kosa i opadanje kose. Kada je boja kose u pitanju  pravi trend su prirodne nijanse i eventualno neki modni detalj poput pramena u nekoj jarkoj boji. Kad su frizure za novogodišnje veče u pitanju, mislim da treba da budu u skladu sa garderobom.

I Nadica Stošić, predsednica Inicijative za integracije dočekaće 2011. kod kuće, najverovatnije sa prijateljima, u garderobi koju nosi po kući. Šminku stavlja samo ako je prilika takva da je nepristojno pojaviti se bez šminke. Svoj stil oblačenja karakteriše kao čudan i uglavnom kupuje garderobu u inostranstvu.

– Dočeci i organizovane proslave zahtevaju zvaničnu garderobu, koktel haljine i neku varijantu večernje toalete. Ono što primećujem poslednjih godina je da i modni dizajneri insistiraju na nekom ličnom stilu. Savetujem svima da ne budu žrtve u tom smislu, da ne nose ono što svi nose već nešto u čemu se osećaju prijatno.  Ja uglavnom ne kupujem u Srbiji već kad putujem u inostranstvo kupim sve što mi treba jer je garderoba tamo i jeftinija i veći je izbor. Kad je boja kose, frizura i šminka u pitanju smatram da su prirodne nijanse modni trend poslednjih godina – kaže Stošićeva.

Milena Jovanović, psiholog Centra za socijalni rad u Vranju svima savetuje da eksperimentišu sa frizurom, garderobom i šminkom. Smatra da su različite boje kad je oblačenje u pitanju, ekscentrične frizure i jaka šminka “in”.

MARINA STAJIĆ, SMS FASHION
TRAŽE SE KRATKE HALjINE

– Ono što se uglavnom traži su dekoltirane i kratke haljine i haljine sa otvorenim leđima. Međutim, sve ono što je vulgarno ne mora da bude lepo. Ja mislim da je devojka lepša i gracioznija ukoliko nosi pristojnu garderobu. Kod mene su dominantne crna i srebna boja i modeli od likre i streča sa srebrnim detaljima, dok bakarnozlatna boja, iako je trend u svetu, nije trend i u Vranju.

– Ja još uvek ne znam gde ću da slavim Novu godinu jer kod mog društva to je pitanje trenutka. Volim da nosim haljinice specifičnog kroja i dezena, cipelice jarkih boja i da ono što obučem nema dodira sa poslednjom modom. Ne volim klasičnu i crnu odeću i obuću. Poslednjih godina kupujem u Skoplju i to za celu sezonu. Trudim se da na sebi imam više boja. Ono što se meni slaže nikome se ne slaže. Zelena, crvena, narandžasta i braon za mene su uvek “in” i sa tim bojama mogu hiljadu kombinacija da izvedem. Stalno eksperimentišem sa firzurom, volim ekscentrične a neravne frizure.

BEZ ŠLjOKICA I CIRKONA

Za formalnu odevnu kombinaciju se opredelila Milica Anđelković-Jovanović iz Kancelarije za mlade. Ona će, kako kaže, u formalnoj atmosferi i garderobi sa prijateljima i suprugom dočekati Novu 2011.

– Dogovorili smo se da to veče učinimo posebnim, sa formalnom večerom i odećom. Nakon toga ćemo se najverovatnije družiti uz neku društvenu igru poput skrabalne ukrštenice. Razmišljala sam da odemo i do gradskog trga, ali čula sam kakav je novogidšnji program predviđen i nisam oduševljena, tako da ta ideja otpada.

Milica se odlučila za crne pantalone i košulju, visoke štikle i formalnu šminku. Ona voli da kupuje kvalitetne i skupe stvari u oker ili zelenoj nijansi jer je podsećaju na proleće koje jedva čeka da dođe.

Miljana Stamenković, diplomirani ekonomista u Elektrodistribuciji ne voli da eksperimentiše ni sa garderobom ni sa frizurom. Ona voli neupadljivu šminku i džins. Međutim 2011. planira da dočeka ili u klasičnoj crnoj haljini ili u pantalonama bez šljokica i bez cirkona.

– Novu godinu ću dočekati u hotelu “Železničar” u Vranjskoj Banji, sa dečkom i društvom. Nemam posebno mesto gde kupujem garderobu. Uglavnom nosim ono što mislim da mi lepo stoji, a obuća mora da bude kvalitetna i udobna. Modni trend ove godine svakako je čipka, ali ja sebe ne vidim u tome.

CRVENO NA RADOST

RADICA DjORIĆ, SALON LEPOTE BELLISSIMA
OD PINKA DO LjUBIČASTE

– Profesionalni šminkeri teže da lice dostigne ovalni, tzv. jajasti oblik, da oči budu bademaste a usta purpurna. Nakon određene korekcije lica, šminka se fiksira pa se tek onda pristupa stavljanju boja. Sada je u modi svetlucavo, od pink boje, ljubičaste i modre ali ja bih se zadržala na tome da je najbitnije o kojoj osobi se radi, kakva je njena energija. Devojke sa toplijim, plavim ili zelenim očima ne možete našminkati jako, one treba da budu našminkane kao da nisu uopšte našminkane. Ako su osobe energičnije, imaju tamniju boju kose moguća je jača varijanta šminke.

Maja Djorđević, zaposlena u G.T.P “5D” je u poslu “do guše”. U novogodišnjoj noći biće kod kuće najverovatnije u trenerkama.

– Ukoliko se nađem u društvu ozbiljnijih ljudi uglavnom se obučem pristojno. Međutim kad odem sa društvom tada se ne suzdržavam, mogu da obučem i mini haljinu – kaže Djorđevićeva.

Beba Kanački, PR Zdravstvenog centra, dočekaće će Novu godinu najverovatnije u pidžami sa decom i suprugom. Inače savetuje da ne treba štedeti kad je garderoba u pitanju i ističe crvenu boju kao modni trend i boju radosti.

– Ovu Novu godinu ću dočekati sa decom i mužem bukvalno u pidžami. Tako je to kad vam je muž anesteziolog i mora da bude u pripravnosti. Inače, ukoliko budem izlazila od 1.januara negde potrudiću se da izgledam glamurozno kako i priliči datumu. Umem da potrošim puno novca na markiranu garderobu -savetuje Kanački.

Sanja Zlatković iz RZZO ističe ljubičastu boju kao modni trend.

– Novu godinu ću dočekati u Vrnjačkoj Banji sa drugaricama i nosiću ljubičastu haljinicu i cipele. Bitno mi je da moja garderoba ima dodira sa poslednjom modom i da mi ono što kupim lepo stoji. Moj savet svim devojkama je da prate poslednju modu, kaže Zlatkovićeva.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar