Slatka godina



Kompanija  Plavi kamen Iz Vranja, postoji već  20 godina, a od 2002. se bavi proizvodnjom konditorskih proizvoda. Njihova robna marka “Amoreti”  već prevazišla lokalne okvire i sigurno trasira put ka potršačima širom Srbije i regiona. A, kako je sve počelo?  U početku je “Plavi kamen”  zapravo bila poljoprivredna apoteka, a od nje je nastao pogon za proizvodnju repromaterijala  za poljprivredu.  Ipak, konditorska proizvodnja je ono što trziste u poslednje vreme identifikuje sa imenom kompanije. Katarina Ristić, menadžer Plavog kamena  kaže da je imperativ svih zaposlenih stalno poboljšanje kvaliteta njihovih proizvoda:



– Među retkim kompanijama smo koje ispunjavaju stroge uslove u prizvodnji hrane. Još 2007. uvelli smo ISO 9001 I HACCP, a ove godine ISO 22000 koji  postavlja još  rigoroznije standarde i zahteve u pogledu kvaliteta proizvoda. Strogo pratimo kvalitet naših proizvoda, od ulaska sirovina u fabriku pa do potrošaca – kaze Risticeva.

Rezultat ovakvog odnosa prema poslu su brojne nagrade I medalje koje su pokupili proizvodi iz palete Amoreti: Princeza, Rižoto i Amoreti krem.



-Ove godine smo prvi put sa svojim proizvodima nastupili na Novasadskom sajmu poljoprivrede, gde smo se jos više priblizili kupcima, ne samo domaćim, i ostvarili nove kontakte – kaže Katarina Ristić.

Konditorski proizvodi komapanije iz palte Amoreti već su našli put do potrošaca u Makedoniju, Crnoj Gori i na Kosovu, a naša sagovornica naglašava da Amoreti ima sve veće učešce u prodaji konditorskih proizvoda u Srbiji.

– Do sada smo uvek imali taj izvozni trend do koga je dovelo, osim povećanog interesovanja kupaca, i proizvodnja novih proizvoda koje smo ponudili na trzistu.

– U 2010. Smo tržištu ponudili novi proizvod – Amoreti posni krem i jedinstveni smo po njegovoj proizvodnjii u Srbiji. Toplo ga preporučujem svim sladokuscima, a napravljen je od visokokvalitetnih sirovina i može biti zamena za obrok.

Međutim, ambicije Plavog kamena, kada je proizvodnja slatkiša u pitanju, ovde se ne zaustavljaju.

– Za sledeću godinu pripremamo nova iznenađenje kupcima, ali o tome ćemo kada dođe vreme. Osim toga, planiramo za sledeću godinu  povećanje kapaciteta, širenje trzišta, rad na povećanju izvoza i, kao što rekoh,  nekoliko novih proizvoda. Poželela bih svim čitaocima Vranjskih i svim našim potrošacima uspešnu 2011. godinu sa puno zdravlja i više posla. Želim Vam svima slatku 2011.godinu.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar