Igraj fudbal, budi srećan



, FK Vranjska banja - 2001. godište, FK Dinamo - 2001. godište

FK Dinamo - 2001. godištePredstavnici Dečije fudbalske asocijacije iz Beograda organizatori su ovogodišnje Mini maksi lige u Srbiji.



– Prema našim saznanjima, obuhvaćeno je oko 10.000 mališana, uzrasta od 5 do 12 godina, u jedinstvenoj fudbalskoj Mini Maksi ligi. „Igraj fudbal, budi srećan“ zvanični je slogan lige, a utakmice se igraju po modifikovanim fudbalskim pravilima, prilagođenim za igru na malom terenu – kaže Drako Filipović, organizator Mini maksi lige u Vranju.

FK Vranjska banja - 2001. godišteU Vranju, u balonu Prestiž igraju se trenutno revijalne utakmice, a od početka januara i zvanične po godištima, od 1998. do 2002. za prvake koji će prvenstvo nastaviti na polufinalnim turnirima po Srbiji. Učestvuju ekipe iz Vranja, Vlasotinca, Bujanovca, Vranjske Banje, Pavlovca…



– Svesni smo značaja Mini Maksi lige koja deci pruža uživanje u zabavi i lekcijama iz timskog rada, ali i uživanje u uspehu uz navijanje roditelja i prijatelja. Primarni cilj ovog projekta je popularizacija fudbala i upoznavanje najmlađih sa osnovnim pojmovima sportskog takmičenja kroz pozitivna iskustva, sa željom da se trajno opredele za ovaj sport. Briga o najmlađima i njihova edukacija u sportu su istovremeno, i od prioritetnog značaja za njihov duhovni i telesni razvoj, kao i za usvajanje i negovanje plemenitih životnih vrednosti  – navodi Filipović.

 

 

MARKO STANOJEVIĆ, NOVA RUKOMETNA ZVEZDA
U VRANjU JE MOJA BUDUĆNOST

PROFIL

Ime i prezime: Marko Stanojević
Rođen: 1994.
Klub: RK Vranje
Mesto u timu: levi bek, srednji bek

Marko Stanojević (16), igra na poziciji levog beka za drugi tim RK Vranje koji se takmiči u Prvoj Srpskoj rukometnoj ligi – grupa Morava. Prema procenama stručnjaka, Stanojević je jedan od najtalentovanijih mladih rukometaša u južnoj Srbiji pred kojim je bogata karijera. Odlikuje se skok igrom, snažnim šutem i tehnikom pred kojima su protivnički golmani nemoćni.
– Treniram redovno, želim da napredujem i jednog dana zaigram za prvi tim. Naša druga ekipa, sastavljena od juniora i kadeta, igra jaku Srpsku ligu i u sredini je tabele. Želja svih je da ostanemo u ligi jer smo bolji od mnogih ekipa – kaže Stanojević.
Da bi se napredovalo u mlađim kategorijama, rukovodstvo RK Vranje treba da povede računa o uslovima za razvoj, da najtalentovanije rukometaše priključuje prvom timu gde će učiti i sticati iskustvo.
Mladog Stanojevića prate menadžeri organizovanijih klubova i moguće je da dobije poziv koji se teško odbija.
– Za sada sve moje ambicije su vezane za RK Vranje – tvrdi Stanojević.    

ZORAN ARIZANOVIĆ
STANOJEVIĆ JE NAŠE BLAGO

Zoran Arizanović Šef, trener drugog tima RK Vranje, nastoji da okupi talentovanu generaciju i kroz takmičenje stvori ekipu i nekoliko mladih rukometaša koji će biti budućnost vranjskog rukometa.
– Stanojević je naše rukometno blago. Predložiću da se u zimskom periodu priključi prvotimcima. Mene brine besparica  koja može lako da talentovanu generaciju izbaci iz lige. Verujem da će rukovodstvo kluba pružiti veliku podršku dečacima kojima je dres kluba svetinja – ističe Arizanović.

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar