Kladite se na dobitnu kombinaciju



Iz surduličkih čaršijskih priča moglo se čuti da Ivica zvanično u Beču ima građevinsku firmu, ali nezvanično poseduje lanac kladionica, menjačnica i kockarnica. Još tada se tvrdilo da Ivica nije član SPS, ali da je izuzetno blizak sa vrhom socijalista, posebno sa imenjakom Dačićem. Još tada su, po saznanjima „Vranjskih“, dvojica Ivica bili intimusi, a pojedini sagovornici su Tončeva videli na visokom mestu u koalicionim vrtlozima, u Dačićevom kabinetu, što se, eto, i ostvarilo.



U članku „Vranjskih“ pominjale su se veze Ivice Tončeva sa direktorom Direkcije za građevinsko zemljište iz Niša, Branislavom Jovanovanovićem, zvanim „Banana“, putem koga je „Tončev gradnja“ dobila velike građevinske poslove u Nišu, kao i sa kontroverznim biznismenom Orhanom Dragašem, nekadašnjim finansijerom JUL-a. U tom članku, stariji Tončev, Novica, objašnjava stručne reference porodice: „Još pradeda nam je bio privatni građevinar, pa deda, pa otac, ja sam privatni građevinar, dakle, porodična tradicija. Brat Ivica ima automehaničarski zanat, pa srednju školu za parnog grejača, pa je završio višu ekonomsku školu, ali ima građevinsku firmu u Beču“.
-Navodi u „Pravdi“ su delom netačni – kaže Novica – ja sam vlasnik „Tončev gradnje“, a ne Ivica, ali je tačno da je on Dačićev savetnik u Vladi.
Šta na „slučaj Ivica Tončev“ kažu vranjski socijalisti?
-Ono što sigurno znam – kaže Negovan STANKOVIĆ, predsednik Okružnog odbora SPS Vranje – to je da Ivica Tončev ne kadruje ni u MUP-u, ni u partiji. Nemam neke posebne informacije o njemu, jednom sam ga u životu video, a da li je Dačićev savetnik, na osnovu mojih saznanja, jeste, negde od pre Nove godine. I to, savetnik za evropske integracije. Na osnovu čega? Pa valjda čovek ima radnog iskustva, prodornost u nekim evropskim zemljama.



Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar