Borili se zmijama, hladnoćom i zarazama



Još jedna generacija koja propada: omladinci FK Dinama

Još jedna generacija koja propada: omladinci FK DinamaOmladinci Dinama završili su jesenji deo prvenstva u ligi RIS pri dnu tabele, osvojivši tek 10 bodova od 39 mogućih. Ostvarili su tri pobede, jednom igrali nerešeno i devet puta izgubili. Gol razlika je 15 datih i 30 primljenih golova.



– U kakvim smo uslovima trenirali i igrali kod kuće dobro je što uopšte postojimo. Struju na Gradskom stadionu nemamo od maja, teren je u katastrofalnom stanju što se odrazilo na igre mladih fudbalera. Prvo smo se borili sa zmijama, pa sa hladnoćom i zarazama. Sreća što su svi zdravi. Iz humanih razloga saopštili smo deci da u takvim uslovima nisu obavezni da svakodnevno treniraju, ali smo nekako uspevali da ih okupimo da odigraju utakmice kako prvi tim ne bi bio sankcionisan– kaže Slobodan Zdravković, trener omladinaca.

STRUJA



Prema zvaničnoj dokumentaciji, dobijenoj iz kluba, FK Dinamo duguje za struju 747.578,21 dinar.
– Još maja smo alarmirali gradonačelnika Stojčića o isključenju struje. U septembru se to raspavljalo i na Gradsklom veću i dobili smo čvrste garancije od Stojčića da će to biti odmah rešeno. Od svega za sada ništa, samo prazna obećanja. Zašto se ne izmire dugovanja, a struja ne uključuje, nije nam jasno – kaže jedan od članova UO koji želi da ostane anoniman.
Prema našim saznanjima, Gradski stadion je na listi korisnika struje koja se plaća iz budžeta grada, a u vlasništvu je JP Direkcija za razvoj. Tragikomično je što mnogi koji vode grad, pa i oni iz Direkcije nisu znali ko je vlasnik. Grad duguje Elektrodistribuciji za svoje korisnike 22.042.699,58 dinara. Napravljeno je vansudsko poravnjanje, plaćanje u 24 rate, počev od 21. 10. 2010. godine, ali se tu i stalo. Potpisnici ugovora su gradonačelnik Miroljub Stojčić i direktor vranjske Elektrodistribucije, Zoran Knežević.
Jedan od retkih koji prihvatio da prokomentariše «slučaj struja» na Gradskom stadionu je Igor Andonov., zamenik gradonačelnika.
– Ovako ne može više, ovih dana idem kod direktora Kneževića da problem rešimo i odmah uključi struja na stadionu. Ako je ne uključe onda po zakonu moraju svima koji duguju da je isključe – revoltirano je prkomentarisao Andonov.
Zašto je od svih budžetskih korisnika struja samo isključena Gradskom stadionu pitanje je za Stojčića, ali i sve one koji vode Dinamo i vranjski sport.

Neredovno treniranje izazvalo je nezadovoljstvo mladih fudbalera i roditelja, ali niko od čelnika kluba nije imao sluha za njih.

– Prepušteni smo sami sebi, igrači stagniraju, oni koji su bili pred vratima prvog tima totalno su razočarani i ne pružaju ni deo svojih mogućnosti. Nadamo se da će se stvari u zimskoj pauzi pomeriti na bolje, inače nećemo početi sa treninzima do proleća – kategoričan je Zdravković.

Pred početak prvenstva četvorica najtalentovanijih juniora su prebačeni u prvi tim, ali umesto da nastave da treniraju sa seniorim, vraćeni su među vršnjake.

– Spasić, Krstić, Mitrović i Djorđević su vraćeni jer se u prvom timu nije računalo na njih. Napravili smo veliku grešku jer su prekunuli trenažni proces, a na kraju više od mesec dana neredovno su trenirali. Loš teren uticao je da se nekoliko njih ozbiljno povredi, pre svega Djorđević koji je bio pred vratima prvog tima. Sa prvim timom trenira golman Dimčić, pred kraj prvenstva prebačen je Nikola  Spasić, a poslednju nedelju Miloš Mitrović i Stefan Ćuković. Trbalo je prebaciti i Aleksandra Krstića, Gavrilovića, ali ja se ne pitam – ističe Zdravković.  

Još jedna od generacija propada. U prvom timu od mladih igraju jedino Miloš J. Tasić (22) i Miloš Ž. Tasić (21) koji su ponikli u Dinamu. Brojni talenti generacija od 1991. do 1985. godišta su napustili fudbal jer im nikad nije pružena šansa. Na drugoj strani, u poslednjih pet godina kroz Dinamo je prodefilovalo stotinak fudbalera sa strane, većina njih sumnjivih kvaliteteta koji su puno koštali poreske obveznike Grada Vranja.

Odgovornost za nastalo stanje u mlađim kategorijama niko ne preuzima, zaboravljaju da radeći u klubu primaju plate, a u gradu zauzimaju najviše funkcije u vlasti i Sportskom savezu. Ostavka kao moralni čin ne postoji u vranjskom sportu koji je u raljama politike i na samom je dnu društvene vrednosne lestvice.

Napredak        13        9          2          2          26:15   29
Moravac Orion        13        9          1          3          39:19   28
Radnički        13        9          0          4          40:13   27
Jedinstvo       13        8          3          2          29:16   27
Timok 13        7          3          3          28:13   24
Hajduk Veljko 13        7          0          6          24:17   21
Sinđelić       13        5          6          2          16:13   21
Dubočica       13        5          3          5          18:23   18
Car Konstantin        12        4          2          6          14:20   14
Bor      13        4          2          7          13:30   14
Kruševac       13        3          2          8          19:23   11
Dinamo           13        3          1          9          15:30   10
Jedinstvo Prosoker  13        2          2          9          13:38   8
Topličanin   12        1          1          10        10:34   4

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar