Ovo je samo igra

Eko Taxi Vranje

Stefan Marković Batka, trenutno je u ligama mlađih kategorija, igrajući za kadete KK Panteri, nemilosrdno puni koševe protivnika. Igra na poziciji krila, ali i na ostalim mestima, zavisno od protivnika i potreba kluba. Brz, okretan, preciznog šuta iz svih pozicija, odličan u skoku snagom talenta prevazilazi svoje vršnjake i ozbiljno se nameće da u skoroj budućnosti zaigra i u nekom seniorskom timu.– Za mene je sada košarka samo igra. Uživam na treninzima i utakmicama. Svaki koš, skok i asistencija pričinjavaju mi veliko zadovoljstvo – kaže Marković.

U KK Panteri je od osnivanja kluba 2006. godine. Košarku je zavoleo igrajući basket sa društvom u dvorištu OŠ „Jovan Jovanović  Zmaj“.

– Kada se osnovao klub otišao sam sa društvom da treniramo i ozbiljnije se bavimo košarkom. Zahvaljujući trenerima Draganu Antiću i Marjanu Stanojkoviću ostao sam do današnjeg dana. Konstantno sam napredovao, a moja najbolja sezona bila je 2008. godine – navodi Marković.

Tada je briljirao na republičkom pionirskom turniru regiona Srbije. Takmičile su se najbolje ekipe iz osam regiona, a Marković je proglašen za najboljeg, bio MVP i najbolji skakač.

PROFIL
Ime i prezime: Stefan Marković
Rođen: 17. 3. 1995.
Mesto rođenja:  Gnjilane
Klub: KK Panteri
Mesto u timu: krilo

– Rešetao sam koševe protivnika, igrao kao u transu i nakon završetka dobio pozive od brojnih renomiranih klubova. Najuporniji su bili iz FMP-a iz Železnika. Trener selekcije pionira zvao je mog oca osam puta i rešili smo da odemo u Železnik radi dogovora. Tada je usledilo moje veliko razočarenje u košarku i ljude koji je vode. Prvo što nas je dotični trener pitao bilo je da li finansijski dobro stojimo. Otac, kao izbeglo lice sa Kosova, nije imao posao jedva smo preživljavali. Bio je to veliki šok za nas. Rekli smo istinu, vratili se kući i više nije bilo poziva iz Železnika – priča Marković.

Nakon toga Marković je odlučio da košarku igra iz ljubavi, a da se više posveti školi. Upisao je Gimnaziiju i dobar je đak.

– Škola je na prvom mestu, sigurno ću studirati, ali košarku neću prestati da igram. Nikud ne žurim. Trenutno želim da uživam igrajući za Pantere i to je za mene dovoljno – skroman je Marković.

Bez obzira na skromnost mladog košarkaša čelni ljudi KK Jug trebalo bi da povedu računa i obrate pažnju na još jednog vanserijskog talenta koji bi u budućnosti mogao da bude oslonac kluba.  • Ostavi komentar