Centar koji obećava



Vranjanac Milan Marković (20), trenutno igra s velikim uspehom za KK Niš u Prvoj ligi Srbije. Visoki centar (2,07) odgovorno ispunjava zadatke u odbrani i napadu i svojim potencijalom nagoveštava uspešnu karijeru.



– Moj cilj je da se profesionalno bavim košarkom, a želja mi je bila da nađem odgovarajući klub gde bih uz kvalitetan rad na treninzima konstantno napredovao. Za sada, KK Niš je moj pravi izbor – kaže Marković.

Ponikao je u školi košarke Ekonomac, a onda prekomandovan u prvi tim KK Jug.



– U Jugu nisam dobijao dovoljnu minutažu, možda i zbog toga što smo igrali prvu ligu, a ekipi su bili potrebniji iskusniji centri. Ipak, to nije presudilo da odem. Tražio sam klub gde se mnogo profesionalnije radi i pažnja obraća radu sa mlađim igračima. U Nišu se trenira dva do tri puta dnevno i to samo po sebi sve govori – navodi Marković.

Treneri su bitni za napredak mladih košarkaša, a toga je svestan Marković.

– Imao sam sreću i zadovoljstvo da treniram sa trenerima poput Cveleta Cvetanovića, Vladimira Djorđevića i Saše Damjanovića. Uz odgovarajuće uslove, rad i disciplinu, može puno toga da se nauči – ističe Marković.

Njegove ambicije se trenutno poklapaju sa ambicijama niškog kluba, ali za mladog centra zainteresovani su mnogi prvoligaši.

– Bitno je da kvalitetno radim na treninzima i da u prvom timu dobijam po 20 minuta za igru. Menjam se sa iskusnim centrom Markom Tokalićem sa kojim odlično sarađujem i od koga imam šta da naučim – kaže Marković.

Milan očekuje da karijeru, kada dođe vreme, nastavi u nekom jačem i poznatijem klubu. Cilj mu je – elita.

 

 

PROFIL
Ime i prezime: Milan Marković
Rođen: 26. 5. 1990.
Mesto rođenja: Vranje
Klubovi: KK Ekonomac, KK Jug, KK Niš
Mesto u timu: centar
Visina: 2,07 m.

– Neću žuriti, kad negde odem osnovni motiv biće da nastavim sa daljim napredovanjem, da igram i stvaram poziciju da kasnije sam biram klub, po svoj želji – tvrdi Marković.

On je još jedan, posle Nestorovića, Jankovića, Paunovića, Trajkovića i drugih u nizu mladih košarkaša koji su karijeru nastavili van Vranja sa željom da im košarka bude životno opredeljenje.

 

 

 

 

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar