Vranjanac, najbolji u Nemačkoj



Sledeći angažman je u Albi: Pešić,

Milan Pešić (32), trener u Internacionalnoj košarkaškoj akademiji u Berlinu (IBBA), proglašen je za najboljeg mladog trenera u Nemačkoj nakon osvajanja prvenstva u mlađim kategorijama sa dečacima rođenim 1994. godine.





– Priznanje izuzetno godi, lično najveću satisfakciju za svoj rad doživeo sam kada mi je čestitao igračka i trenerska legenda Svetislav Pešić, koji vodi Akademiju u Berlinu. Ne mogu da zaboravim ni slavlje nakon poslednje utakmiceSledeći angažman je u Albi: Pešić u plej ofu kada sam se našao na ramenima dečaka sa kojima sam ostvario veliki uspeh – kaže za „Vranjske“, Pešić. 

Mladi trener ponikao je u Jugu, od mlađih kategorija do seniorskog tima sa uspehom je nastupao na poziciji pleja. Nije se mirio sa prosečnošću i svoju igračku karijeru nastavio je na Kipru, a potom je nastupao za drugi tim berlinske Albe. Nažalost, njegovu igrački uspon omela je povreda.

– Ako ne mogu više da igram na profesionalnom nivou, zašto da se ne oprobam kao trener, razmišljao sam. Poznanstvo sa Svetislavom Pešićem bilo je presudno. Počeo sam da treniram mlađe kategorije u KK Tuslietefelde. Naravno, moj košarkaški mentor bio je Pešić. Radio sam po njegovom programu – kaže Pešić.

Kvalitetan rad i izuzetan trenerski potencijal je odmah primećen.

– Nakon godinu dana pozvao me je Svetislav Pešić da počnem da radim u njegovoj Akademiji koja je rasadnik talenata iz Nemačke i celog sveta i gde stasavaju vrhunski košarkaši. Bio sam uzbuđen, srećan, to je za mene bilo veliko priznanje i obaveza da potvrdim očekivanja – navodi Pešić.

Rad u Akademiji, program, pravila i sve ostalo propisuje Svetislav Pešić. U Milanu  je video budućeg vrhunskog trenera i dao mu da vodi jednu od najtalentovanijih generacija, dečake rođene 1994. godine.

– Treniramo četiri puta nedeljno, po dva treninga, a potom igramo utakmice. Dečaci imaju jedan dan odmora. Radi se sve, od teretane, pa do usavršavanja tehničko-taktičkih elemanata i razrade raličitih varijanti u igri. Najviše se pažnje poklanja individualnom radu sa mladim košarkašima, na njihovom svakodnevnom usavršavanju – kaže Pešić.

Mladi trener je osvojio Berlin i Nemačku, za njega se pročulo u celoj Evropi.

PROFIL
Ime i prezime: Milan Pešić
Mesto rođenja: Vranje
Klubovi: KK Jug, klubivi na Kipru, Alba (Nemačka), drugi tim
Trener: Tuslietefelde (Nemačka), Internacinalna košarkaška akademija (IBBA) (Berlin, Nemačka), mlađe kategorije.

– Zahvaljujući timskom radu, imamo nekoliko pojedinaca za koje vlada veliko interesovanje najvećih evropskih klubova. Pomenuću Mauricija Marina, koji je među najboljim u Evropi u svom godištu – ističe Pešić.

Svoju dalju karijeru veže za rad u Akademiji, Svetislava Pešića.

– Slušam svaki njegov savet i upijam ga. Ne želim da žurim. Kad dobro ispečem svoj zanat sigurno ću se oprobati u seniorskoj konkurenciji. Najverovatnije u Albi, gde već postoji interesovanje za mene. U svemu ću slušati Pešića. To je put i garancija mog daljeg napredovanja – završava priču Pešić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar